In angol angyal fantasy hellion locust Penryn & the End of Days poszt-apokaliptikus romantikus Skyscape Susan Ee YA

Susan Ee - World After (Túlélők világa)

Penryn & the End of Days #2

In this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what's left of the modern world.
When a group of people capture Penryn's sister Paige, thinking she's a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.
Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels' secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.
Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can't rejoin the angels, can't take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?
********

Egyszerűen még mindig fantasztikus ez a sorozat és le a kalappal az írónő előtt. Susan Ee mindenképp kimagasló helyen van az év felfedezettjei listámon.
"Stay with me,” says a familiar masculine whisper from above my head. Even over the yelling of the mob and the roaring of the waves, something unfurls in my chest at the sound of that voice.
I look up to say something but he puts his finger to my lips and whispers, “Don’t talk. You’ll just spoil my fantasy of rescuing an innocent damsel in distress as soon as you open your mouth.”
A történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, azaz mindenki azt hiszi, hogy Penryn halott és főhőseink elváltak egymástól. Bevallom az elején kicsit megijedtem, hogy most mi lesz Raffe nélkül, nagyon hiányzott, de ez nem vett el a történet élvezhetőségéből. Sőt még így is végig jelen van a történet folyamán, hisz Pooky Bearnek (Raffe kardja) köszönhetően kicsit megismerhetjük az angyal múltját. Nagyon bejött a kard "személyisége", de ennek ellenére még mindig nem értem, hogy miért voltak oda érte egyesek annyira, mert én ehhez túl keveset kaptam belőle.

Kezdetben kicsit lassabban indult be, mint az első rész, inkább az információszerzés és annak megemésztését helyezte előtérbe az írónő, de nem kellett sokat várni és ismét teljesen felpörögtek az események. Ha lehet ebben a részben még sötétebb és félelmetesebb hangulatot teremtett az írónő, mind a locustok/skorpióangyalok, mind az angyalok hátborzongatóak voltak, de mégis ami a legfélelmetesebbé tette az egészet, hogy az angyalokat nem is érdeklik az emberek, csupán patkányokként bánnak velük, akik véletlenül az apokalipszis útjába kerültek.

Maga a háttértörténet is bonyolódik, sok kérdésemre választ kaptam, de még több új született. A romantika, ha lehet még kevesebb volt ebben a részben, mint az elsőben, de az a pár jelenet Raffe és Penryn között nagyon tetszett. Hihetetlenül élvezem a közös jeleneteiket és a civakodásaikat. A harcjelenetek is nagyon izgalmasak voltak, a vége pedig most is nagyon "látványosra" sikerült, olyan érzésem volt végig, mintha egy filmet néznék, annyira részletesen és olvasmányosan írta meg az írónő a jeleneteket.


Amit viszont egy kicsit hiányoltam, hogy néhány újabb angyalt részletesen megismerhessek. Örülnék, ha még néhány kapna saját személyiséget Urielen és Belielen kívül. Nem azt mondom, hogy feltétlen Raffe oldalán kell hogy álljanak, de élvezném, ha rajta kívül más angyalt is megismerhetnék. Már az is jó lett volna, ha az első részben feltűnt fehér angyal (nem emlékszem, hogy hívják...) feltűnik ismét egy rövid időre.

Ha már a szereplőknél tartunk, Dee-Dumnak valami fergeteges poénjaik vannak és sokat mosolyogtam, mikor ezek ketten "mély" eszmefuttatásba kezdtek. Valamint, lehet ezt csak én képzelem be, de mindig furcsa érzésem van tőlük, mintha valami nagy dolgot rejtegetnének. Bár az is lehet csak én szeretném, hogy így legyen =.= Aztán ott van még Penryn anyja...hát ez a nő bármelyik horrorfilm teremtményét lepipálja. És az a legfurcsább, hogy igazából nem tudom, hogy tudta elérni az írónő, hogy ennyire para szereplő legyen...lehet azzal, hogy soha nem tudjuk meg, hogy igazából mennyire őrült, vagy hogyan tud mindig életben maradni egyedül is. Mint például, amit az Alcatrazban csinált. Végül pedig ott van Paige, aki kinőtte a cuki kislány szerepet rendesen. Szegényt úgy sajnáltam néhány jelenetben, máskor meg a hideg rázott tőle, de annak örülök, hogy megoldódott a kapcsolata Penrynnel...már amennyire ez lehetséges.
“We’re mortal enemies and I should be trying to kill you and everyone like you.”
He leans over, touches the tip of his forehead to mine, and closes his eyes. “Yes.” His gentle breath caresses my lips as he says the word.
Enyhe spoiler!
Egy nagy kérdésem van, a rengeteg egyéb mellett Gabriel tényleg meghalt? Mármint a többi angyal is felébredt a lövöldözés után és ugye őt is elvileg lelőtték. Ráadásul ő még erősebb is volt náluk, hisz egy arkangyal, aki Hírvivő lett, vagyis biztos nem gyengusz...na mindegy majd megtudom,ha végre kijön a többi rész is.
Spoiler vége!


Összességében elképesztően élveztem olvasni ezt a részt is és tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot. Bár így utólag már okosan elmondhatom, hogy lehet érdemes lenne megvárni még kijön az összes rész, hogy ne szenvedjetek annyira, mint én :D A 3. rész 2015-re várható és még sajnos címe sincs. Olyan messze van!


  5*/5
Borító: 5*/5 - ez még jobban tetszik, mint az első részé
Karakterek: 5/5
Történet: 5*/5
Kedvenc szereplők: Penryn, Raffe

Kiadó: Skyscape
Oldalszám: 384.o.
Kiadás éve: 2013
Műfaj: YA, poszt-apokaliptikus, fantasy
Goodreads-es átlag: 4.30
Molyos átlag: 95%
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése