In 3 pont erotikus Fighting For Love Gina L. Maxwell romantikus Ulpius-ház váltott nézőpont

Gina L. Maxwell - Elcsábítani Hamupipőkét

Visszatértem a VOLT-ról feltöltődve, rengeteg élménnyel gazdagodva és nem kicsit felpörögve, ami azzal jár, hogy nem sok kedvem van leülni a gép elé, vagy ha már itt tartunk egyáltalán megülni a fenekemen - ami eleve nehezen megy, de most főleg - így egyik elmaradásomat hozom most Nektek, ami már szinte kész volt, csak pár simítás kellett még hozzá, más szóval nem kellett sokat foglalkoznom most vele. Nem tudom megmondani, hogy a közeljövőben milyen ütemben jelennek majd meg a posztok, mert el vagyok maradva az Első sírhant és a Végjáték kritikákkal - szegényt már hónapom óta ígérgetem - , valamint a Leviatánt is majdnem befejeztem a vonaton, a havi összesítés elmaradásáról már nem is beszélve, de igyekszem rávenni magam pár órás nyugton ülésre. Legalábbis próbálom:)

Fighting For Love #1

Az MMA harcos Reid Andrews mérkőzése előtt néhány hónappal komolyan megsérül, így annak az esélye, hogy visszaszerezze félnehézsúlyú bajnoki címét, elúszni látszik. Edzője elküldi gyógykezelésre, orvosa pedig nem más, mint Reid gyerekkori barátjának időközben felnőtt kishúga.
Lucie Miller, a szétszórt könyvmoly szintén segítségre szorul. Bármire képes lenne, hogy meghódítsa orvos kollégája és titkos szerelme szívét, így kapva kap az alkalmon, amikor Reid csábítási leckéket ajánl cserébe azért, hogy Lucie éjjel-nappal ellenőrizze felkészülését karrierje legfontosabb meccsére.
Reid hamarosan élete legnehezebb küzdelmét vívja Lucie szívéért, mielőtt a lány valaki másnak adná..
********

Néha előfordul velem, hogy egy adott könyv olvasásának a körülményei maradnak meg, nem pedig az adott könyv maga.  Ez a könyv is ilyen. Igazság szerint egyáltalán nem terveztem, hogy elolvasom, de hála a magyar kórházak "gördülékeny" működésének és egy kedves idős néninek, végül mégis elolvastam. Jellemző rám, hogy szinte mindig van nálam valami olvasnivaló, ha kilépek a házból - ezért külön áldom az e-book olvasót és a megalkotóját - és ha mégis valamiért ez elmarad, akkor abba a peches kategóriába tartozom, aki biztos, hogy olyan helyzetbe kerül, ahol várnia kell jó pár órát, amit megkönnyítene egy könyv, de persze nincs nála. Na, kitaláltátok, hogy mi történt? Igen, a kórházban majdnem 4 órát (!) vártam egy röntgenfelvételre - hangsúlyozom, hogy nem is akkor csinálták - és természetesen otthon hagytam a könyvet. De szerencsére az égieknek, a sorsnak, vagy valami felsőbb erőnek köszönhetően egy kedves öreg hölgy ült mellettem, akinél kettő könyv is volt. Igazság szerint először annyira meglepődtem, hogy mit olvas, hogy szerintem azért figyelt fel rám mert nem túl értelmes arcot vágva bámulhattam a kezében tartott könyvre. Ugyanis éppen az Asztal három főre című erotikus "gyöngyszemet" olvasta, amit, megjegyzem, én az első pár sor után feladtam. Mikor észrevette az arckifejezésem elmosolyodott és szóba elegyedtünk és mikor rátértünk arra a bizonyos "éppen most hagytam otthon a könyvem" témára előhúzta a táskájából a másik könyvet és felajánlotta, hogy elolvashatom. Én pedig, könyvmolyhoz híven, kapva kaptam az alkalmon, még ha nem is terveztem, hogy valaha elolvasom ezt a könyvet.
– Az óra mindjárt tizenkettőt üt, Hamupipőke. Talán itt az ideje, hogy a hotelszobámban találj menedéket. Tudod, csak a biztonság kedvéért.
Meglepetésemre nem volt ez rossz könyv, kifejezetten kiemelkedik az Ulpius hasonló kategóriás könyveiből, bár az is igaz, hogy messze nem olvastam mindet. Mondjuk az is sokat dobott a könyvhöz fűződő érzéseimen, hogy nem kellett halálra unnom magam azalatt a 4 óra alatt. Még egyszer ezer köszönet érte az idős hölgynek. A történet igazi romantikus klisékből felépített, ezerszer látott jelenetekből állt, de mindez igényesen megírt, egész, sőt összetett (!) mondatokkal elmesélve, nem idegesítő szereplőkkel és gördülékeny, önmagát olvastató stílusban. A fő témája a romantikán kívül az önbizalom hiányos nő önmagára találása és önmaga elfogadása jól volt tálalva és sok általános igazságot megmutatott az olvasónak, ami sajnos rengeteg nőre jellemző manapság. Nagyjából mondjuk ennyi is volt a valósághoz hű eleme, hisz itt jött a képbe a izmos, szexi harcos, de mindemellett művész lelkű, érzelmes, odaadó, figyelmes, kedves, védelmező...szóval tökéletes pasi Reid, aki megtanította főhősnőnket, Luciet, hogy milyen is valójában, vagyis jött a szőke herceg fehér lovon és megmentette. De mindenképp pozitívum, hogy valamennyire enyhítette az insant love érzést, hogy már gyerekkoruk óta ismerték egymást, vagyis az ismerkedésük kezdeti szakasza átugorható volt, mert az már megtörtén a múltban. Sajnos nem minden könyv oldja ezt meg így, ami elég hihetetlen és olykor nevetséges tempójú "összeismerkedést" szokott eredményezni. Természetesen ez viszont újabb klisét eredményezett, hisz Reid Lucie bátyjának legjobb barátja és addig csak úgy tekintett Luciera, mint a húgára. Ismerős, igaz? Na, jó sok ilyen deja vu érzése lehet az olvasónak olvasás közben, de ettől függetlenül élvezhető volt a kapcsolatukat végigkövetni, aranyosak voltak együtt, persze mindez nagy meglepetések nélkül ment végbe.
Második lecke: a férfiaknak mindig az kell, amit nem kaphatnak meg, vagy amire más férfiak pályáznak. Tudományosan igazolt tény.
Összességében sokkal többet nem is nagyon lehetne írni a könyvről, mert nem egy hosszú, vagy éppen bonyolult cselekményű műről van szó, de nem bántam meg, hogy elolvastam, igaz nem is hagytam volna ki sok mindent, ha nem teszem. Ajánlani azoknak tudom, akik egy egyszer olvasós, aranyos, könnyed limonádé könyvre vágynak, vagy esetleg azoknak, aki önbizalomhiányban szenvednek, mert pár dolgot esetleg felfedezhetnek olvasás közben. Bár ha már ilyen jellegű könyvre vágyik valaki, akkor nem ez lenne az első ajánlatom.  3/5
Borító: 1/5 - nagyon nem tetszik, ráadásul megtévesztő, hisz ugyan olyan stílusú, mint mondjuk az Asztal három főre, holott a könyv teljesen más kategória. (Igen, tudom, hogy az eredetit vették át, de akkor is...)
Karakterek: 3/5 - klisések, de nem idegesítőek (ami nagy teljesítmény ebben a műfajban manapság)
Történet: 3/5
Kedvenc szereplők: -

Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 316.o.
Kiadás éve: 2013
Műfaj: romantikus (jelen kori), erotikus
Fordító: Egyeki Martina
Eredeti cím: Seducing Cinderella
Goodreads-es átlag: 3.99
Molyos átlag: 79%
Trailer
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése