In book tag

The Social Media Book Tag - Ha a közösségi oldalak könyvek lennének

Már többször is szembetalálkoztam a könyves oldalakon ezzel a játékkal -  azt hiszem legutoljára Kevinnél láttam - én pedig előszeretettel szoktam ezekben részt venni, így végül én is beálltam a "sorba", ha szabad ezt a kifejezést használnom.

A játék lényege, hogy egy-egy közösségi oldalhoz egy könyvet kell társítani megadott szempontok szerint:

TWITTER: Melyik a legrövidebb kedvenc könyved? 

Ez nem volt egy nehéz kérdés, egyértelműen Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg című könyve. Ezen sokan fenn szoktak akadni, mondva "Ne már, ez olyan elcsépelt!", amire én csak felvonom a szemöldököm (Miért van az, hogy ha nem figyelek oda, akkor fel tudom húzni a fél szemöldököm, ha a helyzet ezt váltja ki belőlem, ha viszont akarom csinálni, akkor nem megy?:) és a kezébe nyomom a könyvet. Persze még így is vannak olyanok, akiket nem érint meg úgy ez a könyv, mint engem én ezt teljesen meg tudom érteni, mert jó párszor előfordul velem is, hogy egy könyvet mindenki imád körülöttem, én meg csak nézek, hogy "Ezt?", de azt hiszem ez már tényleg egyéni probléma. Én ahányszor előveszem, mindig találok benne valami újdonságot. 

FACEBOOK: Egy könyv amit mindenki rád akart tukmálni

Na ebbe a kategóriába hozhatnék jó párat, de akkor itt egy aktualitás: Diana Gabaldon - Outlander. Mindenki, szó szerint mindenki ezt ajánlotta nekem, főleg most hogy jön az adaptáció, Nalla egyenesen a kezembe nyomta, hogy olvassam, de még mindig nem vitt rá a lélek. És igazából nem is tudom miért kéretem magam ennyire, hisz a műfaj nem áll tőlem messze...nem értem, de ez van. Pedig el kéne olvasnom az adaptáció előtt. 

TUMBLR: Egy könyv amit olvastál, mielőtt "menő" lett

Azt hiszem ezen a ponton gondolkoztam a legtöbbet. Több ilyen könyv is volt, például ilyen a Szent Johanna Gimi, amit Zsina ajánlott nekem még mielőtt mindenki elkezdett érte rajongani, de ilyen volt akár az Útvesztő is, bár ez a könyv szerintem még mindig nem kapta meg a megérdemelt rivaldafényt hazánkban. Remélem ezen változtatni fog a film. És remélem ki fog jönni magyarul a többi rész is:)


MYSPACE Egy könyv, amire nem emlékszel, hogy tetszett-e vagy sem.

Ez a pont nem igazán világos a számomra, mármint még ha a könyv cselekményére, a szereplőkre vagy úgy egyébként semmire sem emlékszem a könyvből, azért az mindig megmarad, hogy tetszett-e vagy sem. Vagy ezzel én vagyok egyedül?

INSTAGRAM: Egy könyv aminek a borítója annyira megtetszett, hogy meg is osztottad instagramon.

Én még mindig nem használok Instát igen hallottam ám a döbbent levegő után kapdosást:), de a Borítómánia rovatban azt hiszem így is éppen elég borítót megosztok.

YOUTUBE: Egy könyv amit remélsz, hogy meg fognak filmesíteni

Rengeteg könyvet olvastam már amiből jó filmet lehetne csinálni, persze a jó könyv nem mindig jelent alapból jó filmet is. De akkor nézzük: a legutóbb, amit olvastam és jó film lehetne belőle az az Angelfall sorozat, aminek a kritikájában ki is tértem rá, hogy az írónő olyan részletesen mutatja be az eseményeket, mintha egy filmet néznék. Remek, pörgős és akciódús film lehetne belőle. (Azt hiszem a jogait már el is adták)

GOODREADS: Egy könyv amit mindenkinek ajánlanál.

Ez is nehéz kérdés, hisz ajánlani egy könyvet annyi mindentől függ és olyan könyvet találni, ami mindenkinek tetszik szinte lehetetlen. Mindenesetre, ha mondanom kell egyetlen könyvet, akkor nagy valószínűséggel Eleanor H. Porter: Az élet játéka című könyvet mondanám, mert olyan üzenete van, amit mindenkinek meg kellene fogadni.

Ez lett volna az én listám, és ha ti is kedvet kaptatok játszani, akkor szeretettel várom a listátokat.

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése