In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday #2 - 10 szerző, akiktől a legtöbb könyvem van

Új állandó rovattal jelentkezem! A Top Ten Tuesday című rovattal a The Broke and  the Bookish oldalon találkoztam szembe és nekem is megtetszett, így csatlakozom hozzá. A lényege, hogy minden kedden feldobnak egy témát a blogon és ahhoz csatlakozva a bloggerek is megmutathatják a kiszemeltjeiket, azaz a Top 10 listájukat. 

Volt egy pár hetes kihagyás, aminek nem csak az volt az oka, hogy nyaraltam stb. hanem a témák se nagyon tetszettek, így úgy döntöttem, hogy a jövőben, ha ismét ilyennel találkozom, akkor saját téma szerint fogom megírni a posztot. De mindez most mellékes, mert a mai téma az eredeti a The Broke and the Bookishról.

Az eheti téma: Ten Authors I Own The Most Books From - 10 szerző, akiktől a legtöbb könyvem van

Először is nem mindegy, hogy csak a papírkönyveimet nézem, vagy beleszámítom az ebookjaimat is, de mivel utóbbiból, annyi van, hogy megszámolni se tudnám, inkább maradok az első variációnál.

Érdekes volt átnézni a könyveimet és meg is döbbentem az alakulásukon, mert rá kellett jönnöm, hogy nem mindig a kedvenc íróimtól van a legtöbb könyvem. (Ehhez hozzájárul, hogy az utóbbi időben sokat ebookként szereztem be - az angolokat szinte mindig így - valamint nem mindegy, hogy egy szerző mennyi könyvet írt eddig)

Na de akkor nézzük:

1. Vavyan Fable. Tőle az összes könyvet anyától örököltem meg, aki fiatal korában beszerezte az összes megjelent könyvét és az évek múlásával is megtartotta ezt a jó szokását, így egy hiánytalan életmű-kollekcióval rendelkezem.Már csak ki kéne olvasnom őket:)

2. A második helyen Laurell K. Hamilton végzett - aki egyébként, akkor is 2. lenne, ha az ebookokat is belevenném, ennyi biztos - akitől még így sincs meg az összes könyve, de amennyit írt eddigi élete során ezt nem is csodálom. 

3. Stephen King végzett a 3. helyen, akitől sajnos még nincs meg az összes könyv, de igyekszem ezt pótolni.

4. Kresley Coletól is szép számmal gyűjtöttem könyveket, a magyarul megjelent összes könyvét megvettem - kivéve az utolsó Halhatatlanost, de azt is pótolni fogom még a héten - így ez is szép kis kollekció lett.

5. A következő író is paranormális téren alkot: Nalini Singh. Ő azok közé a néhány író közé tartozik, akitől angolul is papír formájában vettem könyvet, ráadásul mind a két sorozatából, így szép számmal akad belőle.

Igazság szerint ennyi lenne az igazán kiemelkedő példányszámmal rendelkező íróm, a többiektől nincs olyan nagy számban könyvem, mert trilógiákról van szó, vagy a sorozat hiányos, vagy éppen valamelyik ebookban van meg. Inkább azt mondhatnám, hogy sok írótól van kevesebb könyvem, mint egy-két írótól rengeteg. De akkor felsorolás szintjén a következő lenne Cassandra Clare, akitől szintén megvan az eddig magyarul megjelent összes könyve. (A Bane krónikák ez alól kivétel), vagy ott van Karen Rose (Nyugodt szívvel vennék tőle még könyveket, ha megjelenne magyarul:), J. R. Ward (Sajnos az FTT is hiányosan van meg) vagy éppen Lisa Kleypas. Mindenesetre 10 nincs meg.

Következő hétre is jó téma ígérkezik, addig pedig egy kérdés:

Nektek melyik írótól van a legtöbb könyvetek?


>

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. Awesome list!

    Check out my blog as well. Maybe even hit the follow button? It'd be greatly appreciated! http://bundles-of-books.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. +JMJ+

    We have Kresley Cole in common . . . sort of! She made my Tenner because I used to buy the Immortals after Dark books at the drop of a hat and still have a lot of them; but they lost part of their appeal for me after a while.

    VálaszTörlés