In borítómánia

Borítómánia #32 - A másik véglet, avagy a legrosszabb borítók

Régen jelentkeztem utoljára a rovattal, aminek a legfőbb oka, hogy nem volt témám, amiről írjak. Ötletekkel nyugodtan lehet ám dobálni. Azonban az eheti témán már egy ideje gondolkoztam, hogy meg kéne valósítani, hisz úgy lehet igazán gyönyörű borítókat értékelni, ha ismerjük a másik végletet is, azaz a legpocsékabb borítókat. Az ötlet meg is volt, már csak meg kellett valósítani, ami viszont már nem volt ilyen könnyű. Mármint a legjobb borítókkal ellentétben amiket a molyon külön polcon gyűjtök, ehhez rengeteget kellett keresnem. De nem számít, mert végül meglett:

Közhelynek számít, de annál igazabb megállapítás, hogy a jó borító már fél siker. Sőt szerintem még több, hisz ha pocsék a borító és magáról a könyvről se halottam addig semmit, akkor le se emelem a polcról. Tudom, rossz szokás. De most képzeld el mit hagytam volna ki, ha nem olvasom el a Cat & Bones sorozatot? Hisz ez az egyik legkedvencebb sorozatom. De ez a borító! Ocsmány.

A másik hasonló sorozat a Vámpírakadémia, aminek a borítói ugyan a vége felé kezdenek valamelyest javulni, de az első 4 - főleg a 4. - nagyon nem arra ösztönzi az embert, hogy megvegye.

A Bane krónikák sem éppen szemet gyönyörködtetőek. És mielőtt még nekem ugranátok, vagy megköveznétek a köveket lehetőleg postán küld tudom, hogy miért nem lehetett átvenni az eredetit - és nem is azt mondom, hogy feltétlen az kellett volna - valamint, az is igaz, hogy ez még mindig jobb, mint a legelső változat, de akkor is...

Erre csak annyit mondhatok, hogy nagyon örülök, hogy újra kiadták egy másik borítóval. 

Sajnos az Angyali vadász sorozat is hasonló bánásmódot kapott kezdetekben az Ulpiustól, mint a Cat & Bones sorozat, de szerencsére ez csak az 5. részig tartott, utána felfedezhető egy kis javulás a borítók terén. Na de előtte...

Azt hiszem ezt már nem is részletezem.

Azt a pasi még kilométerekről se nézheti senki Spadenek. Uhhh.

Annyira rózsaszín! Pedig így még nem is látszik a hátulja, ami teljesen pink. *borzongás* Ráadásul a nő a képen közelről egyenesen ijesztő.

U.i.: Ez messze nem az összes ronda borító, amit életemben láttam, sőt lehet, hogy a legrosszabb nincs is közte, de ezekre emlékszem. 

Nektek mi okozta a legrosszabb élmény?>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése