In akció Amerika kapitány fantasy2 film

Filmmustra: Amerika kapitány - A tél katonája


Teljesen kikészültem szellemileg - tudjátok, az a zombi fíling - így valami akciófilmre vágytam, ami tele van lövöldözéssel, robbantgatásokkal és effektekkel, de mégis ami a leglényegesebb volt, hogy ne kelljen rajta sokat agyalni. Ha már úgyse megy. Így esett a választásom az Amerika kapitány 2.-re a Tél katonájára. Ez a film teljesen megfelelt az elvártaknak, azaz tele volt akciójelenetekkel. Igazából tudni kell, hogy bármennyit is bántom a Marvel filmszériát - itt most a Bosszúállósra gondolok - alapvetően tökéletes kikapcsolódást nyújtanak arra a 2 órára, így szeretem őket nézni. Arra viszont már nem számítottam, hogy ez a film ennél akár egy hajszálnyival is több. Főleg, mert az első részt nem szerettem különösebben. Pedig az volt.

De először nézzük, hogy miről is van szó:
Steve Rogers - aki az 1940-es évek elején vett részt az USA hadseregének titkos kísérletében - most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Újra feltűnik a színen a Bosszúállókból ismert szövetségese, a Fekete Özvegy is, akivel minden erejükre szükségük lesz, hogy felderítsék a konspirációt és leküzdjék a megsemmisítésükre küldött bérgyilkosok hadát. Amikor rájönnek, hogy valójában mivel állnak szemben, felismerik, hogy további partnerekre lesz szükségük, ha győzni szeretnének. Csatlakozik hozzájuk legújabb szövetségesük, Sólyom is, azonban még így is minden erejükre szükségük lesz, mivel váratlanul egy rendkívül erős ellenféllel, a Tél Katonájával találják szemben magukat.  - forrás


Egy belső konfliktussal indítunk a főhős részéről, aki rájött arra, hogy a világ megváltozott és ő egy letűnt kor értékeit képviseli, amikre ugyan jó emlékezni, de a jelenben már nem sokat érnek. Így jött is a dilemma, hogy mit kezdjen magával, mikor minden számára fontos dolog a múltban elveszett. Ezt a szálat remekül végigvitték az alkotók és ki is emeli a filmet a csak-akció-semmi-más kategóriából. Nagyon szépen végig lehet követni az akció mellett - főleg az elején - hogy a főhős lényegében szembekerül a 21. századdal és ezáltal a SHIELD-del, mert habár ugyan az a céljuk, de más eszközöket használnak. Felmerülnek olyan lényeges témák is, mint az emberi szabadságjogok vs. az emberek biztonsága. Vajon mennyit képesek feláldozni az emberek a szabadságukból, azért, hogy biztonságban tudhassák magukat és családjukat?


Persze a fő szálat és a film 80%-át még így is az akció, a lövöldözés, a verekedés és a látványos effektek tették ki, de hé, pont ezért néztem meg, úgyhogy egy rossz szót se szólhatok. Tényleg látványosak voltak a harcjelenetek, és nagyon örültem hogy Nick Fury is ennyire előtérbe került. Ráadásul a finálé nagyon ütős lett, sok mindent felborogatott, de ugyanakkor így tudta a film megadni az elején feltett kérdésekre a választ. Ezáltal pedig ellentétben a Thorral, volt a filmnek eleje és vége, egy kerek egész történet, ami külön is megállja a helyét, ugyanakkor remekül beleillik a Bosszúállók szériába és a fő szál is haladt. Vagyis itt elérték ezt, míg a Thornál sajnos nem ment. Starkot is emlegették párszor, aminek következtében én mindig ostoba vigyorral bólogattam.


Amivel problémám volt, az szegény Scarlett, mármint Natasha Romanoff, a Fekete Özvegy, akinek sajnos megint nem lett sokkal több szerepe, mint a szexi pózok és dögös tekintetek. Habár volt néhány jó jelenete, de a karaktere még így is iszonyatosan felszínes és 2D-s. Ugyan próbáltak neki is adni egy kis drámát, az állandó személyiségváltásainak köszönhetően, de nagyon lapos lett.  Ráadásul, ha nem vagy otthon a képregényekben, akkor semmit nem tudsz róla. Egyszerűen nincs rá idő. Nagyon szeretném, ha ő is kapna egy külön filmet.


Összességében tehát nem csalódtam, azt kaptam amire vártam, sőt még talán egy kicsivel többet is. Ajánlom a filmet ha szereted a hasonló szuperhősös Marvel filmeket. Valamint ha hasonlóan hozzám nem voltál elájulva az 1. résztől, ne félj, nekem ez sokkal jobban tetszett. 

Eredeti cím: Captain America: The Winter Soldier
Magyar cím: Amerika Kapitány: A tél katonája

Stílus: akció, fantasy
Nemzet: amerikai
Megjelenés ideje: 2014
Rendező: Anthony és Joe Russo
Főszereplők: Chris Evans (Steve Rogers - Amerika kapitány), Scarlett Johannson (Natasha Romanoff - Fekete özvegy), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Sebastian Stan (A tél katonája)

Előzetes:
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése