In film romantikus2 vígjáték

Filmmustra: Csajok bosszúja (The Other Woman)

Igazság szerint különösebben nem akartam megnézni ezt a filmet, de végül húgommal ebben állapodtunk, mint időtöltés utazás alatt. Végül be kellett látnom, hogy nem volt ez olyan rossz film, mint amire számítottam. Persze maradt az egyszer elmegy kategóriában, de a rengeteg klisé-hegyek és közhelyek tömege alatt még komolyabb dogok is felütötték a fejüket. Igaz, szinte rögtön le is nyakazták őket egy újabb klisével, vagy a valóságban teljességgel elképzelhetetlen szituációkkal, de legalább volt!

Enyhe Spoiler.
A történetfonalát ott vesszük fel, mikor Carly (Cameron Diaz) a sikeres, független nő, aki eddig habzsolta a pasikat úgy érzi, hogy most megtalálta a kivételt Mark személyében. Úgy gondolja ő a tökéletes pasi: jóképű, figyelmes, gazdag és nem mellesleg jó az ágyban. Az a bizonyos túl szép, hogy igaz legyen... Csak egy kis probléma akad, hogy sokat utazik a munkája miatt. Ezt orvosolandóan elhatározza, hogy meglátogatja otthon egy üzleti megbeszélés után és meglepi őt egy kis cosplayjel...a végén azonban az ő álla esett le, mikor Mark felesége nyitott ajtót, Kate (Leslie Mann). Aki bújt, aki...Ugyebár a feleségnek is leesett a szitu, rendesen ki is akad, de persze mindezt Mark háta mögött, mert még nem tud vele szembe nézni. Helyette elmegy a szeretőhöz(!), hogy beszéljenek róla(!). Majd egy kis győzködés után Kate részéről - Carly teljesen normálisan reagálva nem nagyon akar barátkozni a feleséggel - barátok lesznek és bosszút forralnak. Később még belép a képbe a harmadik (Lent a képen) is, a "tökéletes" szerető alapanyag, nagy mellekkel és üres fejjel, de persze aztán ő is jó barátnő lesz(!) Mert ez olyan természetes-.- 


A végén győz a kis csipet csapatunk, és mindenki megkapja a megérdemelt jutalmát, büntetését. Happy End.
Spoiler Vége.

A filmmel kapcsolatban felötlött bennem, hogy hogyan képes valaki ilyen szinten kettős életet élni? Amikor mind a két (három) nővel elhiteti, hogy ő az egyetlen az életében? Mármint most nem csak az erkölcsi oldalára gondolok, hanem a megvalósításra. Hogy van ennyi ideje, energiája? Mikor dolgozik? Hogy képes mindent fejben tartani, soha el sem szólni magát? Komolyan megéri ez a rengeteg vesződés a plusz szexet?! Na, mindegy én ezt nem értem...


Szóval akkor a filmről... Mint mondtam voltak benne jó gondolatok, főleg Kate a feleség részéről, akinek a reagálása a megcsalásra - azon kívül, hogy a szeretőhöz megy vigaszért (!) Könyörgöm-.- - elég hihetően volt felépítve és a különböző fázisai is rendben voltak. Persze erre nem nagyon lehetett figyelni, és nem is nagyon hozták előtérbe, csak a vicc kedvéért. Ugyanis a film nagyon próbált vicces lenni, de nem mindig jött össze szegénykémnek. Nekem a vége volt vicces - na jó még közben is volt pár vicces jelenet, ezt elismerem, pl.: Carly és Kate találkozása -, mikortól már elkezdték a bosszút. Az viszont tényleg jó volt. Na de előtte... Néhol olyan erőltetett lett és annyi klisét szedett össze a hasonló jellegű filmekből, hogy a hajam égnek állt.


Aztán a szereplők: értékeltem, hogy volt bizonyos fejlődés mind Carly, mind pedig Kate karakterében még ha csupán sztereotípiákat is testesítettek meg. A többi karakterről meg nem gazán érdemes bármit szólni. Sajnos még Mark sem nyújtott semmit, pedig nagyon érdekes karakter lehetett volna belőle, ha egy kicsit több energiát fordítanak a megformálására. Végül inkább csak egy eszköz volt, ami előremozdította a cselekményt. Maga a témaválasztás is tetszett, mert nem mondom, hogy egyedi, de kis felüdülést jelentett.

Összességében: ha valaki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik anélkül, hogy az agyát bármiféle megterhelés érné, akkor ajánlom. Egyszer megnézhető.

U.i.: Valaki meg tudja nekem mondani, hogy Nicki Minaj mit keres a filmben?!


Eredeti cím:  The Other Woman
Magyar cím: Csajok bosszúja

Stílus: romantikus, vígjáték
Nemzet: amerikai
Megjelenés ideje: 2014
Rendező: Nick Cassavetes
Főszereplők: Cameron Diaz (Carly), leslie Mann (Kate), Kate Upon (Amber), Nikolaj Coster-Waldau (Mark)
Trailer

>

Related Articles

7 megjegyzés:

 1. Én is a hétvégén néztem meg a filmet, én poénokat vártam, de egyáltalán nem volt vicces. Csalódás volt az egész film. Idegesített Kate, legszívesebben felképeltem volna! Wááááhhh! Nicki Minaj-t én sem értem, de ő legalább hozta magát :)

  VálaszTörlés
 2. Érdekel a film, egyszer-nézős-limonádénak szerintem tökéletes lesz :D Amúgy ajánlom a John Tucker Must Die-t. Tök ugyanilyen az alapsztorija, csak ott gimiben játszódik az egész, és tényleg vicces meg aranyos szerintem :) Tinikorom egyik kedvenc filmje :D

  VálaszTörlés
 3. @zakkant
  Engem még szerintem nem is Kate idegesített a legjobban, mert ő legalább karakterhűen szenvedett :D Igaz, az életben valószínűleg rövid időn belül felképelném. Elég gyenge jellem szegény.

  VálaszTörlés
 4. @Üstökös
  Jaj de imádtam régen azt a filmet! Nem is emlékszem már hányszor láttam :D Bár most meghoztad a kedvem, hogy még egyszer megnézzem.

  VálaszTörlés
 5. @Üstökös @Vicky Úristen! Jack Tucker mennyire tetszett anno :) Még moziban is láttam 2x is (egyszer premier előtt mert nyertem rá jegyet, máskor pedig egy barátnőmmel csak az élmény kedvéért :D) Meg is nézem újra én is!

  VálaszTörlés
 6. Most már én is újranézem :D

  VálaszTörlés
 7. @Üstökös @zakkant: :) Csoportos újranézés. Csak jó volt valamire a csajok bosszúja:)

  VálaszTörlés