In 5 pont FBI Julie James Pioneer Books romantikus váltott nézőpont

Julie James - Az a gyanúm, szerelem

FBI #2

A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni… 
********
– Először Pallas, most meg te – mondta az ősz férfi, és közben rázta a fejét. – Mintha egy francos társkeresőt vezetnék. – Megpördült. – Wilkins! Huxley! – kiabálta. – Ha legközelebb szingli nő van az ügyben, a tiétek.
A rendszeres olvasói a blognak már tudhatják, hogy oda vagyok Julie James könyveiért és nem kis lelkesedéssel vártam ennek a könyvnek is a megjelenését. Ugyanakkor úgy érzem, hogy nem fejtettem eddig még ki teljesen a rajongásom okát az írónő könyvei iránt, persze a Gyakorlat teszi a mesterkedőt kritikában már sok mindenre kitértem, de akkor lássuk még egyszer: a könyvei pezsdítőek, humorosak és szexik, nem mellesleg a főszereplők okosak és elképesztően parázsló hangulatot tud megteremteni közöttük az írónő. A párbeszédek mindig jól vannak megírva, nem mellesleg pedig életszagúak, így olvasás közben nincs olyan érzésem, mintha egy kezdő színészekkel eljátszott színdarabot látnék. (A hasonlat nem véletlen, ugyanis az írónő forgatókönyveket is ír.) A cselekmények - igen, van cselekmény! - is mindig üdítőek és teljesen le tudnak kötni a romantika mellett. Egyszóval bátran ajánlom minden műfajkedvelőnek, mert kimagaslóan tud írni az írónő és kár lenne kihagyni. És legnagyobb örömömre ez szerencsére erre a könyvre is igaz volt.
– Mama… van egy nő.
Csönd.
Nick megnézte, hogy nem szakadt-e meg a vonal.
– Ott vagy még, Mama?
Szipogás.
– Nem sírhatsz máris! – mondta. – Még semmit nem meséltem róla.
– Nem számít, Nick – válaszolta az anyja a könnyeivel küszködve. – Ezekre a szavakra várok harmincnégy éve.
Már az alapszituáció rengeteg potenciált tartogat magában: Nick McCall a kiváló FBI ügynök felkéri Jordan Rhodest, a milliárdos lányát, hogy cserébe az öccse kiengedéséért a börtönből, segítsen neki bejutni Chicago egyik legelitebb partijára, hogy lefülelhessék a házigazdát. A feladat egyszerűnek tűnik, de néhány nem várt komplikáció miatt, nevezetesen a házigazda vonzalmát Jordan iránt, jóval tovább kell elviselniük egymást társaságát, hogy ne lepleződjenek le. El kell játszaniuk, hogy együtt vannak, ami nem is olyan egyszerű, ha ki nem állhatod a partnered. A szexuális feszültségről már akkor ne is beszéljünk...

Az élvezhető és humoros cselekményen túl a szereplőkért is odáig voltam.
Jordan nem egy elkényeztetett örökösnő, hisz ugyan az apja mindenben támogatja, de akkor is önerőből kellett eljutnia oda, ahol tart és mindezért keményen megdolgozott. Persze sokat segítenek a kapcsolatok és nem veti meg a pénzt sem, de ki hibáztatná ezért. Egy igazán okos, talpraesett és szenvedélyes nőről van szó, aki élvezi az életet és bármit megtenne az ikertestvéréért. A bor már csak a cseresznye volt a tortán.
Nicknek vissza kellett tartania a nevetést. Az utóbbi hat hónapban a drogkereskedőtől kezdve a tolvajon át a bűvészig szinte mindennek kiadta magát. Majdnem harminc napot töltött börtönben, és letartóztatott huszonhét korrupt chicagói zsarut. Egész biztosan kezelni tud egy milliárdos örökösnőt.
Nick pedig egy igazi macsó pasi, egy temperamentumos olasz családból, - szívesen olvastam volna róluk többet is -  aki könnyűszerrel leveszi a nőket a lábukról. Külön-külön is szerethetőek, de együtt egy igazi ütős párost alkottak, akik megnevettettek, feldühítettek, vagy sóhajtozásra késztettek olvasás közben.

Napa völgy
A mellékszereplők közül, Kylet emelném ki, Jordan ikertestvérét, akit először egy igazi rossz fiúnak képzeltem el - elvégre börtönben ült - de mikor kiderült, hogy mi a bűne, jót mosolyogtam. Egy igazán játékos, kissé bohókás, de teljesen szeretetreméltó karaktert ismerhettem meg benne, így már alig várom a következő részt, amiben ő fogja megtalálni a szerelmet.  Külön élveztem azt a néhány jelenetet, amiben feltűnt Cameron és Jack, az előző rész, A hamis partner szereplői is. Jó volt velük újra találkozni.
Kyle a számítástechnikában dolgozott, tudta, csak idő kérdése és a futótűz sebességével terjed szét a neten Daniela és az A-listás színész videója. Úgyhogy azt tette, amit minden felidegesített, forróvérű számítógépzseni tenne, ha rajtakapná a barátnőjét, ahogy víz alatt kényeztet egy másik férfit. Meghekkelte a Twittert, és letörölte a videót, ráadásként pedig Daniela összes korábbi tweetjét. Majd dühbe gurulva a világra, ami odáig züllött, hogy szinte elfogadottá tette a 140 karakter hosszúságú szakításokat, kinyírta az egész hálózatot egy szolgáltatásmegtagadással járó két napos támadás keretében.
És így kezdődött a 2011-es Nagy Twitter Szünet.
Összességében imádtam ezt a könyvét is Julie Jamesnek, egy elképesztően élvezhető, üdítő, pimasz és szexi könyvet tarthattam a kezemben, amit ráadásként megfűszerezett az egész történetet átfogó borszeretet. Én ezt külön értékeltem, mert hála a szüleimnek és is hasonlóképp érzek. Mindenkinek bátran ajánlom, aki szeretne egy remek romantikus történetet olvasni. Tökéletes választás ebben a nyári melegben egy pohár bor társaságában.


5/5

Eredeti borító
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Karakterek: 5*/5
Kedvenc karakterek: Nick, Jordan, Kyle


Kiadó: Pioneer Books
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 336.o.
Fordító: Kereki Noémi
Műfaj: romantikus (jelen kori)
Eredeti címe: A Lot Like Love
Goodreads-es átlag: 4.11
Molyos átlag: 93%


>

Related Articles

4 megjegyzés:

 1. Drága Vicky, sajnálom, hogy nem éppen ehhez a bejegyzéshez kapcsolódoan írok neked ide, de szeretnélek megkérni, hogy nézz be egy kicsit hozzám, mert van számodra egy kis meglepetésem az alábbi linken: http://ellierobertsstories.blogspot.hu/2014/08/liebster-award.html#more
  Ölel, Ellie Roberts

  VálaszTörlés
 2. @Ellie Roberts
  Oh, nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám:)

  VálaszTörlés
 3. Szia Vicky! Tőlem is kapsz egy díjat ;)
  http://troublemaker-tizes.blogspot.hu/p/dijak.html

  VálaszTörlés
 4. @Stella Juniper Stanford
  Köszönöm szépen:) Azt hiszem lassan akkor válaszolnom is kéne a kérdésekre:D

  VálaszTörlés