In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday #4 - 10 könyv, amiben nem vagyok biztos, hogy olvassam-e

A Top Ten Tuesday című rovattal a The Broke and  the Bookish oldalon találkoztam szembe és nekem is megtetszett, így csatlakozom hozzá. A lényege, hogy minden kedden feldobnak egy témát a blogon és ahhoz csatlakozva a bloggerek is megmutathatják a kiszemeltjeiket, azaz a Top 10 listájukat.

Az eheti téma: Top Ten Books I'm Not Sure I Want To Read - 10 könyv, amiben nem vagyok biztos, hogy olvassam-e

Túl nagy körülötte a hype, ráadásul engem egy valóságshow és a Nagy Ő keverékére emlékeztet, amit meg kifejezetten utálok, szóval még mindig erőt gyűjtök hozzá, pedig az első rész megvan.

Nem szerettem az írónő angyalos sorozatát (igaz csak az első részt olvastam, úgyhogy lehet el kéne a többit is), így értelemszerűen ezzel szemben is vannak fenntartásaim, de a fülszövege nagyon megfogott és kifejezetten egyedinek tűnik a könyv.

Az erős vallásosság miatt kicsit félek tőle.

Igen, az a rengeteg negatív kritika. Pedig úgy voltam vele, hogy nem fog érdekelni, de mióta megjelent csak halogatom. Félek, hogy elrontja a sorozatot.

Neil Gaimannal elég hullámzó a kapcsolatom, de ez a regény nagyon piszkálja a fantáziám.

Rossz kritikák.

Ez a könyv igazából nem tartozik ide, mert biztos, hogy elolvasom, egyszerűen csak Zsinának nem tetszett, annyira mint a Tündérkrónikák én viszont azt a szintet várnám, ezért csak halogatom.

Olyan régóta akarják rám tukmálni ezt a könyvet, ráadásul most itt a sorozat is, de még mindig óckodom tőle.

Nem túl jók a kritikái. Nalla se volt annyira oda érte.

Cukormáz.
 
 
 >

Related Articles

10 megjegyzés:

 1. Akkor picit segítek! :)
  Szerintem adj esélyt a Párválasztónak.
  A hűségest hagyd a francba, elrontotta az egészet. Én már csak 150 oldalt bírtam belőle. Élj abban a tudatban,hogy A beavatott jó!
  Forgottent semmiféleképpen! Szörnyű az a könyv, kidolgozatlan bugyuta és értelmetlen.
  Anna és a francia csóknak is adnék egy esélyt, a sablon suli sztorija mellett valamiért nekem 10/10 lett. Beteg,mi? Pedig inkább disztópia és fantasy fan vagyok. Hangulatfüggő!
  Remélem segítettem :)

  VálaszTörlés
 2. @Lexa Miss
  Köszi a segítséget:) A Párválasztót meg mindenképp el kell majd olvasnom, elvégre megvan és én nem hagyok olvasatlan könyvet a polcon:) Az meg majd, hogy tetszik-e...
  Akkor adok egy esélyt az Annának is és szerintem hanyagolom a Hűségest.

  Köszi.

  VálaszTörlés
 3. Az Outlander engem is érdekel, pedig eddig teljesen hidegen hagyott. De megnéztem egy rövidke interjút a sorozat két főszereplőjével, és olyan szimpatikusnak tűntek, hogy megfogadtam, ha bent lesz a könyv a könyvtárban, kiveszem :D

  Az Anna és a francia csók. Cukormáz.. beleolvastál legalább? :D Vagy ezt mire érted akkor? Kívülről annak tűnik? Nem olvastam a regényt, csak beleolvastam, és pár oldal alapján nagyon megtetszett a stílusa. Sok kiadó teszi már lehetővé, hogy elolvasd az első pár fejezetet, szerintem ilyen esetekben érdemes ezt kihasználni :)

  VálaszTörlés
 4. @Üstökös
  Az Outlander igazából megvan Nallanak és Zsinának is, úgyhogy még az se lehet kifogás, hogy nem férek hozzá.:)

  És igen beleolvastam az Annába még a könyvesboltban, igaz nem az elejébe, hanem csak találomra kinyitottam, de akkor lehet pont egy olyan jelenetet kaptam el. Nekem olyan igaz romantikus, szirupos tiniregénynek tűnt.

  VálaszTörlés
 5. Mert romantikus, szirupos tiniregény :D Szerintem ezt a borítótól kezdve a fülszöveg sem akarja letagadni. De fogd fel úgy, hogy ha ilyenre vágysz, legalább tudod, mit olvass. Én most pl. nagyon hadilábon állok, mert akarok romantikust, de nicholas sparksszal már tele van a hócipőm, és nem tudom, ki az, aki értékelhető, minőségi, hiteles felnőtt romantikus (nem, nem pornó) regényeket ír. YA-ban sokkal nagyobb a választék. Bár, mondom, nem olvastam még az Annát, de tennék vele egy próbát, hátha.

  VálaszTörlés
 6. Az Anna és a francia csók kötelező. :)) Egyáltalán nem cukormáz, legalábbis nem olyan szinten, mint a legtöbb romantikus YA regény. Én legalábbis soha nem szerettem a túlcukros regényeket, itt meg van minden: komolyabb témák (család, betegség stb.), humor és Párizs <3
  A Párválasztót sokan imádják, de szerintem overrated és felszínes, ellenben az Outlandert tényleg javaslom mert a romantika+fantasy+történelem rettentő jól van vegyítve. Csak kicsit hosszú... :D
  A hűségestől én is ódzkodtam, de mint utólag kiderült, egyáltalán nem azért, mint a többiek, vagyis a végétől. Persze, a vége mellbe vágott, de inkább a cselekmény lassúsága miatt vontam le végül a pontot.

  VálaszTörlés
 7. @Üstökös
  Olvass Julie Jamest:) Én imádom, rögtön ez ugrott be, bár kicsit elbizonytalanodtam Spark említésétől. Szomorúnak kell lennie? Tragédia, lelki trauma kötelező? Mert akkor mégse jó.

  De ha akarod szétnézhetek jobban is.

  VálaszTörlés
 8. @Bess
  Jó, most már végleg meg vagyok győzve. Elolvasom Annát is.
  Az Outlandeert pedig igazából már egyszer elkezdtem és elolvastam vagy 70 oldalt, de NEM TÖRTÉNT SEMMI! Nagyon untam, igaz mondta Nalla, hogy csak az elején kell túl lenni.

  És köszi a segítséget:)

  VálaszTörlés
 9. Sparksot azért írtam, mert már nem bírom. Pont azért, mert mindig valami nagy dráma van benne, amitől mindenki sír-rí. Nem lenne ezzel baj, ha hiteles lenne :D Szóval nem, egyáltalán nem kötelező, bár ha jól van megírva, akkor jöhet. De ha csak hatásvadász, hiteltelen, bestseller-gyanús, akkor nem :D
  Köszi az ajánlást, megpróbálkozom majd a könyveivel :)

  VálaszTörlés
 10. @Üstökös
  Majd írj, hogy tetszett:)

  VálaszTörlés