In várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk #18 - Újabb mesefeldolgozás a láthatáron, azaz Into the Woods

Ezúttal egy mesefeldolgozással készültem a rovathoz, méghozzá a Grimm testvérek néhány meséjének történetét gyúrták össze és dolgozták át a készítők az Into the Wood című alkotásban.

A történet röviden:
A film központjában egy pék és a felesége áll, akiket megátkozott egy boszorkány, így nem lehet gyermekük. Ebbe azonban nem nyugszanak bele és útra kelnek, hogy feloldják az átkot. Utazásuk során pedig olyan meseszereplőkbe botlanak, mint Piroska, Aranyhaj, vagy éppen Hamupipőke.

Szereplők:
Igazság szerint először nem is arra figyeltem fel, hogy egy mesefeldolgozás érkezik, hanem a tényre, hogy Johnny Depp is játszik benne. Igen, komolyan!:) Mégpedig a Piroskából ismert Farkast fogja alakítani a vásznon. De nem csak ő ismert a szereplőgárdából, hisz olyanok játszanak még a filmben, mint: 
Meryl Streep - boszorkány 
Anna Kendrick (Twilight, Tökéletes hang) - Hamupipőke
Chris Pine (Neveletlen hercegnő 2, Star trek) - Herceg
Christine Baranski (Mamma Mia, Chicago) - Hamupipőke mostohája
Emily Blunt (Sorsügynökség, A holnap határa) - pékmester felesége
Lucy Punch (Egy kis mennyország, Rossz tanár) - Lucinda
Teljes szereplőgárda ITT megtekinthető.


Rendező:
A munkálatok Rob Marshall kezei alatt folytak, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Egy gésa emlékiratai vagy a Chicago, de már Johnny Deppel is dolgozott együtt a Karib tenger kalózai: Ismeretlen vizeken forgatásán. 


Néhány érdekesség:
Sokan felháborodtak a hírre, mikor a Disney bejlentette, hogy a szereplők közül sokan fognak Happy Endet kapni szemben az eredeti művel, ahol pont az volt a lényeg, hogy az emberek tündérmesékkel kapcsolatos elvárásait kifogassák és megmutassák a sötétebb oldalát. Bár ez szerintem nem túl meglepő, lévén a Disney csinálja, akinek a célközönsége elsősorban a gyerekek.

Kezdetben még a forgatókönyvben egy narrátor mesélte volna el a történetet, mint  egy mesét, de ezt később kiírták a forgatókönyvből. 

Az Into the Woods először 1986-ban egy San Diegoi színpadon látott napvilágot, ahol ugyan úgy, mint ebben a feldolgozásban, a Grimm testvérek meséit szőtték össze egyetlen történetben, de mint, ahogy azt már említettem, sokkal sötétebb volt, mint ez az alkotás.

A Walt Disneynek ez lesz az első adaptációja, aminek az alapja egy színpadi mű vagy musical, ezzel szemben mind a színészeknek, mind pedig a rendezőnek van már tapasztalata ilyen filmekkel.







 A film 2014. december 25.-én kerül a mozikba a tengerentúlon. 



"Vigyázz, mit kívánsz!"

 

 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése