In várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk #19 - Harry Potter Szarvakkal, avagy a Horns

A Joe Hill - aki nem mellesleg a nagymester, Stephen King fia - azonos című könyve alapján készülő adaptációról egészen tegnapig még csak nem is hallottam. Pedig a könyvet pár napja még nézegettem is az Alexandrában, hogy meg kéne venni, mert tetszik a fülszövege, de végül erős voltam és nem engedtem a csábításnak. Pedig, most kivételesen lehet jobb lett volna, mert el kéne olvasni a film előtt:) 


De akkor mutatom is, hogy mi hívta fel az adaptációra a figyelmem:

Harry Potter/Daniel Radcliff szarvakkal?!! Hát ezt látnom kell!

A történet röviden:
Ignatius Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán.
Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak…
Azelőtt Ig a boldogok gondtalan életét élte: gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Megvolt mindene, sőt annál több is – Merrin szerelme, akivel együtt osztoztak romantikán, diákkori felelőtlenségeken, egy csakis kettejüknek kijutó, varázsos kalandon.
Merrin halálával mindez oda lett. Noha Ig volt az egyetlen gyanúsított, bíróság elé sohasem került, de fel sem mentette soha a kisváros, Gideon közvéleménye: persze hogy azért úszta meg, mert befolyásos szülei vannak! Mintha mindenki elhagyta volna Iget, még az Isten is. Talán csak egyvalaki nem: a benne lakozó ördög…
És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat. A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán! - A könyv fülszövege.


Szereplők:
Mint, gondolom arra már rájöttetek, a főszereplőt, Ig Perrist, Daniel Radcliff fogja megjeleníteni a filmben, míg szerelmét, Merrint, Juno Temple (Vadócka, Vágy és vezeklés, Demóna) alakítja, míg fiatal változatát Sabrina Carpenter (eddig főleg sorozatokban játszott, pl.: Orange is the New Black-ben) játssza. Teljes szereplőgárdát megtekinthetitek ITT.


Rendező:
A rendezői szerepet Alexandre Aja vállalta el, akitől eddig még szerintem egy filmet e láttam. Mindent el kell valahol kezdeni.


A filmet már bemutatták 2013-ban a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a mozikba pedig 2014. október 31.-én kerül az USA-ban.

Trailer:


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése