In book tag

Azok a bizonyos kérdések...

Újabb kérdésekre válaszolok a következőkben, amit ezúttal Adél tett fel. Köszönöm neki még egyszer a kérdéseket és, hogy rám gondolt.


1. Egy könyv, ami már az elején teljesen magával ragadott.
Ezt a kérdést már megválaszoltam a legutóbbi Megidézve bejegyzésben, ahol olyan könyveket soroltam fel, amik már az első mondattal megragadtak. De, hogy meg is nevezzek egyet, a legutolsó ilyen élményem a Branded by Fire volt Nalini Singhtől. 

2. Egy film, amin meghatódtál, esetleg sírtál is.
Nem sűrűn esik meg, hogy elsírom magam egy filmen, még a megkönnyezés is ritka. Most hirtelen nem is jut eszembe ilyen film. 

3. Egy könyv, ami nagyon jól fel van építve. (A világa, története, szereplői)
Volt már szerencsém pár ilyen könyvvel találkozni, de ha az abszolút legkidolgozottabb világról van szó, akkor egyértelműen a Gyűrűk ura. 

4. Egy film, aminek a látványvilága teljesen elvarázsolt.
Manapság már hihetetlen látványos filmekkel varázsolják el a nézőket a készítők, hála a modern technikának. A legemlékezetesebb számomra azonban talán az Avatar volt. Elképesztően élveztem a látványvilágát, gyönyörűen ki volt dolgozva Pandora. Engem leginkább egy vízalatti világra emlékeztetett. A legutolsó film pedig, ami hasonló élményt váltott ki, az a Gravitáció volt. 

5. Egy könyv, ami a műfajának egy mintapéldánya.
Hú ez egy nehéz kérdés. Mármint kiemelkedőt könnyű mondani, de mintapéldányt? Akkor inkább maradjunk a kiemelkedőnél. Talán legyen a fantasy és azon belül pedig A vér éneke.

6. Egy film, ami a műfajában kiemelkedő.
Eredet.

7. Egy könyv, aminek a borítója elkápráztatott.
Egy?! Szórakozol itt velem... Legyen akkor a legutolsó ilyen: 


8. Egy film, ami teljesen magával ragadott, esetleg az egyik kedvenc lett.
Megint egy remek kérdés... jó pár ilyen filmmel kapcsolatba kerültem már szerencsére. A legutolsó ilyen élményem az Így neveld a sárkányodat 2. volt. I-M-Á-D-O-M!

9. Egy könyv, vagy könyvsorozat amiben csalódtál.
Sajnos ilyen is volt már bőven, ha csak könyvként nézzük, akkor a legutóbbi ilyen élményem a Hopeless-szel volt, ha sorozatként, akkor a Hex Hall a zárókötete miatt.

10. Egy könyvadaptáció amiben csalódtál.
Ebből jó sok volt. Inkább az kéne felsorolni, amiben nem csalódtam. De mégis, ami nálam kivágta a biztosítékot az a Vámpírakadémia volt. Szerintem nem láttam még ennél rosszabb adaptációt az életemben, még egy paródiának se ment el. *borzongás*

11. Egy film, ami teljesen meglepett.
A legutóbbi az Amerika Kapitány 2 volt, de erről már részletesen írtam ITT.

A kérdéseket én nem szeretném továbbküldeni egyesével, hanem inkább küldöm mindenkinek. Bátran lehet rájuk válaszolni kommentben, emailben, vagy blogon. Mindenesetre én szívesen olvasnám őket. >

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése