In akció fantasy2 horror2 romantikus2 Teen Wolf TV sorozat

Sorozatszemle: Teen Wolf (Farkasbőrben) 4. évad

A Teen Wolf igazi guilty pleasure sorozattá nőtte ki magát tavaly óta, amikor is megvett magának a 3. évad első fele. Tisztában vagyok a rengeteg hibáival, de ennek ellenére mindig leülök és megnézem, mert kikapcsol és jól szórakozom. Szóval nem kezdek el olyanok miatt nyavalyogni, hogy miért tinik mentik meg mindig az embereket, miért nem találkozunk más természetfeletti lénnyel miközben elvileg a fa odavonzza őket, vagy mi értelme annak, hogy Scott egy True Alpha? Vagyis tudod mit, ezt visszavonom, az utolsó miatt mindenképp fogok panaszkodni, mert ezen már nem tudok túllendülni, de menjünk szépen sorjában.

Ha nem láttad az előző évadokat, akkor spoiler veszély! Én szóltam! Szóval nem kérem a köveket.

A történet ott veszi fel a szálat, hogy főhőseink Mexikóba ruccantak a hétvégére és ha már ott vannak, akkor beköszönnek a helyi vadászokhoz és szépen illedelmesen megkérik őket, hogy ugyan legyenek már olyan jók és szolgáltassák vissza nekik Dereket. Persze mindezt rengeteg hatásvadász jelenettel megspékelve, hisz mégis csak évadkezdésről van szó. De hé, én nem panaszkodom, hisz élveztem. Kinek ne tetszenének ezek a szemek?
Aztán néhány logikátlan lépés után Scotték már robognak is egy ősi templomhoz, hogy megtalálják Katet - aki meghalt, de mégse - mert kiderül, hogy ő nyúlta le Dereket, valamint az is világos lett, hogy egy csúnya, rossz cica lett belőle. Egy párduc lett miután megkarmolta egy vérfarkas...? De természetesen nem megy minden olyan egyszerűen, mert kiderül, hogy Kate új barátai elég kemények, akik úgy loholnak a nyomában mint a pincsikutyák. Azt még így a sztori végére se értem, hogy miért is hallgattak rá, azon kívül, hogy Kate a "la loba", de mindegy ilyen lényegtelen dolgokon ne akadjunk fenn. Szóval a nagy berserker nem engedi, hogy elvigyék Dereket, de Scott üvöltése szájszaga elijeszti, így ki tudják ásni Dereket, aki felfedezte a magában lévő gyereket és több ezer fiatalító krémet gyártó céget tiport a porba. Ezt követően Katen és a tinédzserkori lázadását újraélő Dereken kívül főhőseink nyakába szakad egy fekete lista, amin sajnálatos módon szerepel a nevük, így kénytelenek a rejtélyes Jótevő nyomába szegődni, aki viszont meglehetősen szégyellős, így folyamatosan gyilkosokat küld megrettent tinijeink nyakába. Szerencséjükre visszatért Ramboo Chris Argent is az évad közepe fele, valamint Peter is besegít, miután megkopasztották és az ő pénzéből fizetik a bérgyilkosokat. Nem igazán szereti ezt Peter, elvégre vele nem lehet szórakozni. Röviden ez lenne az évad első felének a története, persze ennél részletesebb és a csavarokat se akartam lelőni.


Nézzük a megvalósítást. Az alapötlet nagyon tetszik, szinte ujjongtam mikor először találkoztam a fekete listával. Egy teljes lista a természetfeletti lényekről? Akkor sok új karakter fog megjelenni, igaz? Nem? Hát nem! Volt egy egész listájuk a természetfeletti lényekről és ezt nem használták ki! Nem ismertünk meg egy új lényt se. Na jó, ott voltak a wendigók, de ők rögtön meg is haltak, szóval mindegy. Annyi badass karaktert be lehetett volna hozni a sorozatba, akik együtt harcolnak Scottékkal, ehelyett kaptam Liamet. Ne értsetek félre, kis cuki srác, de legfeljebb megölelgetném és megnyugtatnám, hogy nincs semmi baj. És nekem nem erre lenne szükségem. Meg nem lehetne, hogy a falka bővüljön életképes egyedekkel? Főleg miután elvesztettük Isaacet és az ikreket. Akkora lyuk maradt utánuk, amit sajnos nem voltak képesek kompenzálni a készítők bármennyire is próbálták.

Ha már nem kaptunk érdekes új karaktereket, nézzük a régieket. Kezdjük is a főszereplővel, Scott-tal. Igazság szerint csak egy jó kis seggberugás kéne neki, hogy észrevegye, hogy ő az alfa. Mert, hogy nem viselkedik úgy, az is biztos. Ráadásul ugye egy True Alpha (Igazi alfa), de ennek a lényegére még így a 4. évadra se sikerült rájönnöm, mert még egy berserkerrel se tudott elbánni, sőt a legtöbb esetben olyan érzésem van, hogy még egy rendes alfánál is gyengébb Scott. Persze értem a készítők sematikáját, miszerint Scottot úgy állítják be, mint aki nem tud mit kezdeni a farkas természetével, de azért ennyi rész után is még csak itt tartani elég kiábrándító tud lenni. Jószerével csak abban szokott megmutatkozni, hogy ő voltaképpen egy alfa, hogy néha üvölt egyet kettőt. Szerencsére azonban vannak, akik megmentik a laptopomat a sarokba dobástól, valahányszor Scott felidegesít.


Lydia még mindig fenomentális, egyszerűen imádom a karakterét és a mindig jó helyen elejtett pesszimista beszólásait. És egyenesen imádom, hogy úgy tűnik előtérbe fog kerülni a banshee szál, amire már nagyon kíváncsi vagyok.


Ugyan így Stiles, aki adja az alaphangulatot minden jelenetével és akit nem lehet nem imádni.


Aztán ott van még Malia, akit az előző évadban nagyon ne szerettem - főleg annak köszönhetően, hogy összejött Stilesszal - de ez alatt a 12 rész alatt sikerült belopnia magát a szívembe. Imádtam, hogy mennyivel máshogy gondolkozik, mint egy ember, hála a több éves állatként élésnek és az ebből adódó vicces jeleneteknek. Itt az egyik kedvencem:
Örültem az elején, hogy végre Peter is több szerepet kap, de a végkifejlettel sajnos nem érték el a várt hatást. Kate viszont teljesen és visszavonhatatlanul felesleges karakter volt. Már előre utáltam ezt a cliffhangert az előző évad végén. És úgy látszik be is jött az, amire számítottam.

Aztán ugyebár ott van még Kira is, aki kezd sajnos nagyon hajazni Scottra, olyan szempontból, hogy nem igazán látom miben is áll az ereje, azon kívül, hogy nagyon szépen be tud állni a karddal. Ja és olcsón megoldja az áramellátást. De ennek ellenére még mindig szeretem a kis esetlenségével és esetenkénti naivitásával.


Persze ki nem lehet hagyni Dereket se, akit az évad során egyre jobban kikészítettek az alkotók, de a vége mindenért kárpótolt és meg van bocsátva az összes előzmény. Na persze látványnak se rossz.Örültem, hogy a felnőttek is több szerepet kaptak.

Azt akarom, hogy őszinték legyetek...Utaztatok az időben?


Összességében nem ez volt a legjobb történetszál a sorozatban - az alfásat nem tudom, hogy tudják-e überelni - de nem is a legrosszabb - az első két évadot se fogják, remélem, az ellenkező értelemben. És a műfajából és célközönségéből adódóan  - a klisé hegyeket nem számítva - tisztában vagyok a hibáival, de akkor is szórakoztat, így meg fogom nézni a következő részeket is és addig is marad a guilty pleasure kategóriában.

Eredeti cím: Teen Wolf
Magyar cím: Farkasbőrben
Megjelenés éve: 2014
Műfaj: dráma, horror,fantasy, romantikus
Évad: 4.
Epizódok szám: 12
Főszereplők: Tyler Posey (Scott), Dylan O'Brien (Stiles), Tyler Hoechin (Derek), Holland Roden (Lydia), Ian Bohen (Peter), Arden Cho (Kira), Shelley Hennig (Malia) 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése