In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday #7 - 10 író, akiktől még csak egy könyvet olvastam, de többet kellene

A Top Ten Tuesday című rovattal a The Broke and  the Bookish oldalon találkoztam szembe és nekem is megtetszett, így csatlakozom hozzá. A lényege, hogy minden kedden feldobnak egy témát a blogon és ahhoz csatlakozva a bloggerek is megmutathatják a kiszemeltjeiket, azaz a Top 10 listájukat.

Az eheti téma: Top Authors I've Only Read One Book From But NEED to Read More - Top 10 író, akiktől még csak egy könyvet olvastam, de többet kellene

1. Ernest Cline
Eddig még csak a Ready Player Onet olvastam az írótól, de mindenképp akarom az Armadát is olvasni.

2. Laini Taylor
Hála istennek a Kossuth kiadó folytatja a sorozatot, így nem csak a Füst és csont leányát olvasom majd az írónőtől. Igaz, valószínűleg előbb vagy utóbb elolvastam volna angolul, mert gyönyörűen ír és vétek volna kihagyni.

3. Vivien Holloway
Ő az egyike azon kevés magyar írónak, akiket tényleg nagyon szeretek. Szerencsére tőle is jön ki a közeljövőben újabb írás.

4. John Green
Igen, még csak a Csillagainkban a hibát olvastam tőle, holott már magyarul is kapható még két könyve. *szégyenkezik* Igyekszem pótolni.

5. John Scalzi
Azt hiszem beszél helyettem a kritikám a könyvről.


6. Orson Scott Card
Ezt az egyetlen könyvet olvastam még az írótól és bármennyire is elítélem, mint embert, mint író fenomenálisat alkotott, így mindenképpen akarok még tőle olvasni.

7. Anthony Ryan
Arról is volt már jó párszor szó, hogy mennyire oda voltam A vér énekéért, így viszont gondolom egyértelmű miért is került fel az író erre a kis listára. Alig várom már a Tower Lordot magyarul.

8. J. R. Johansson
Nagyon ütős kis pszicho-thrillert alkotott sorozatkezdőnek az írónő - ráadásul személyesen levélben is nagyon aranyos - így figyelemmel fogom követni a munkásságát.

9. Jay Kristoff
Mitológiafanatikushoz híven nagyon örültem az író ezen sorozatának, főleg, hogy nem volt benne romantika. Kész kis ékkő a YA könyvek tengerében. 

10. Kody Keplinger
Nem mostanában olvastam már a DUFF-ot, de még mindig élénken él bennem, hogy mennyire odavoltam a történetért. Azóta sajnos nem olvastam az írónőtől semmi egyebet - pedig van! - de hátha most, hogy megjelenik magyarul, kedvet kapok majd a további ismeretséghez.

+1. Charles Dickens
És hogy ne csak szórakoztató irodalmat hozzak, íme itt az egyik legnagyobb elmaradásom - amiért szégyellem is magam - Charles Dickens személyében. Egyedül csak a Karácsonyi éneket olvastam még tőle, pedig már szép sorjában sorakoznak a polcomon a regényei. Ráadásul nem lenne baj, ha egy kis szépirodalmat is olvasnék, mert mostanában eléggé elhanyagoltam.


Ez lenne az én kis listám, de hogy ne csak én valljak színt, nyugodtan elküldhetitek a tiéteket is., szívesen olvasnám. Kommentben, facebookon, vagy akár emailben. >

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése