In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday #7 - Top 10 alulértékelt író vagy könyv

A Top Ten Tuesday című rovattal a The Broke and  the Bookish oldalon találkoztam szembe és nekem is megtetszett, így csatlakozom hozzá. A lényege, hogy minden kedden feldobnak egy témát a blogon és ahhoz csatlakozva a bloggerek is megmutathatják a kiszemeltjeiket, azaz a Top 10 listájukat.

Az eheti téma: Top Ten Underrated Authors or Books - Top 10 alulértékelt író vagy könyv

Itt egyaránt alul van értékelve szerintem az író és a sorozata is. Elképesztően eredetien tud írni, de sajnos itthon nem sokan ismerik Patrick Ness munkásságát. Kritika a sorozatról ITT.

Erről a csodaszép könyvről rengetegen még csak nem is hallottak...

Ez az egyik legjobb gyerekkönyv - nem csak gyerekkönyv - amit valaha is olvastam, és bátran ajánlom bárkinek. Az a baj, hogy sokan beskatulyázzak "csak egy gyerekkönyvnek".

Úgy érzem ez a sorozat se kap kellő figyelmet. Pedig megérdemelné. Kritika a sorozatról ITT.

Ugyan ez igaz a Vas druida krónikáira is. Tessék adni neki egy esélyt! ITT

Sajnos a magyar könyvek közül rengeteg lett elhanyagolva - én is belestem ebbe a csapdába - de próbálom szorgalmazni, hogy ők is kapjanak egy kis rivaldafényt. Mert vannak nagyon jó könyvek itthon is.

Még csak nem is hallottál róla, igaz? Na jó szerepelt már a Borítómániában is, szóval ha szemfüles voltál akkor már láttad. Pedig ez a gyöngyszem is magyar író tollából született.

Ez a sorozat már annyira el lett hanyagolva az olvasók által, hogy nem is adják már ki a többi részét. 2 részt adtak ki. Pedig megérné.

Ugyan a film miatt többen olvassák, mint ezelőtt, de még így se kap elég figyelmet. Hátha most majd filmes borítóval.

Ttt most nem az adott könyv a lényeg, hanem a szerző. Sarah Dessen az egyik kedvenc realista romantikus szerzőm, aki mesterien ötvözi a komoly, olykor már tabu témákat a mindennapokkal, mindezt gyönyörű előadásmódban.

Plusz:
Erről csak annyit mondok: Olvassatok Karen Roset! *ördögi vigyor*

Ez lenne az én kis listám. Neked van olyan kedvenced, amit úgy érzel, hogy mások alulértékelnek? Van olyan szerző, akire szívesen felhívnád a többi olvasó/az én figyelmem?>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése