In 4 pont Marni Bates Móra romantikus Segítség Youtube sztár lettem! váltott nézőpont YA

Marni Bates - Rocksztárt kaptam karácsonyra

Segítség, Youtube sztár lettem! spin off


Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…

Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.

Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…
********

"Azt hiszem, kevés lány mondhatja el magáról, hogy karácsony előtt szobafogságra ítélték, amiért egy csapat kisgyerek szeme láttára felpofozta a Mikulást egy bevásárlóközpontban."
Kellemes nosztalgiát és még nagyobb meglepetést nyújtott számomra ez az aranyos történet, hisz nem terveztem, hogy a kezembe veszek még valaha hasonló jellegű könyvet, nem hogy még élvezzem is az olvasását. Jellemzően ha teljesen ki akarok kapcsolódni - értsd ha valami megint a nyakamba szakadt, amin nem akarok kattogni az adott pillanatban - akkor szeretem elővenni a könnyebb műfajokat, amiken nem kell gondolkozni és lehetőség szerint nem sok köze van a való élethez. Ez a könyv pedig tökéletes erre célra. 
„A neme meghatározhatatlan volt, mert vastag takaróba burkolózott. Nem tűnt túl nagynak, és annyi látszott belőle, hogy hosszú, csapzott haj lóg egy szinte embertelenül sápadt, hamuszürke arcba. Üveges tekintettel és leesett állal bámult rám, mint valami zombi, aki mindjárt engem is megfertőz. Na erre már tényleg bepánikoltam.– Zombi! – üvöltöttem, majd hátraugrottam, és csutkáig nyomtam a paprikaspray-t.”
Kedves. Aranyos. Vicces.
Ezek a szavak villogtam a fejemben a könyv elolvasása után és azt hiszem tökéletesen le is írják mit nyújt az olvasói számára. Marni Bates remekül glavírozik végig a tinikönyvek kötelező elemein a hihetetlenül szellemes és gördülékeny stílusával, ami elérte, hogy szinte végig mosolyogjam az olvasást. Természetesen maga a történet elég abszurd, de mindez olyan módon van tálalva, hogy olvasás közben nem éreztem azt a bizonyos "Na persze, mintha ez valaha is megtörténhetne!" érzést. A szereplők kedvelhetőek, szellemesek és teljesen hitelesek az adott szerepükhöz, így könnyen be tudott szippantani a könyv, hogy én is együtt aggódhassak, nevethessek és legfőképp csipkelődhessek velük. A dialógusok is remekül fel lettek építve, nem volt az egésznek az a bizonyos szájbarágós utóíze, amire tisztán emlékszem a hasonló jellegű könyvek kapcsán.
"Arra azért nem számítottam, hogy lendületet vesz, és abban a pillanatban képen töröl, ahogy visszaértünk a szobámba.
– Azanyját! Ezt miért kaptam?
– Amiért engedély nélkül orálisan letámadtál.
Ezt gyors lefordítottam emberi nyelvre.
– Amiért megcsókoltalak?
– Igen."
Tanulsága is van a könyvnek, méghozzá a jobb fajtából, amit érdemes is megfogadni a boldogabb élethez, így azon túl, hogy remek kikapcsolódást nyújthat a fiataloknak a remek stílusával, még hasznos is lehet a fejlődésükben. Szóval én nyugodt szívvel tudom ajánlani azoknak, akik valami jó tinirománcra vágynak, vagy azoknak az elkeseredett szülőknek, rokonoknak, barátoknak, akik nem tudják mit vegyenek a tini lányuknak/rokonuknak/barátjuknak. Végezetül pedig biztos, hogy fogok még az írónőtől olvasni, ha hasonlóan élvezetes kikapcsolódásra vágyom.


4/5

Eredeti borító
Borító: 3/5 - Nem tetszik, ráadásul "gagyinak" tünteti fel a könyvet
Történet: 5/5
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Nick


Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 304.o.
Fordító: Zalotay Melinda
Műfaj: ifjúsági (YA), romantikus
Eredeti címe: Decked with Holly
Goodreads-es átlag: 3.88
Molyos átlag: 89%

Könyv trailer:
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése