In 1 pont erotikus fantasy romantikus Sylvia Day Ulpius-ház váltott nézőpont

Mazohista Moly 2.0 - Sylvia Day: Megigézve

Max Westin maga volt a megtestesült szexualitás. A lány már a közelségéből, a szagából érezte. Benne minden nyers volt és érdes. Egy őseredeti lény. Akárcsak Victoria.
Max túl hosszan fogta a kezét, sűrű pillákkal keretezett szeme leplezetlenül elárulta a szándékát: magának akarta, meg akarta szelídíteni a nőt.
Victoria. 
Egy szó csupán, de ahogy a férfi szájából hangzott, abból olyannyira sugárzott a birtoklás, hogy Victoria már-már magán érezte a nyakörvet.
Ez hozzátartozik a természetedhez - morogta a férfi. - A vágy arra, hogy valaki megszerezzen.
Ebben a macska-egér játékban minden csak illúzió, ám a szenvedély valóságosabb már nem is lehetne.
********
A következő értékelés kiskorúaknak nem ajánlott!
Fogalmam sincs, hogy időnként mi üt belém, de olykor rám jön a kényszer, hogy valami mazochizmusnak felérő könyvet vegyek a kezembe. Nem tudom miért jó nekem, ha  - már bocsánat a kifejezésért - szar könyvet veszek a kezembe, ha nem esetleg azért, hogy utána kiakadjak rajta.Szar könyv? Pipa. Kiakadtam? Pipa.

Kezdjük ott, hogy olvasás közben teljes egészében magam elé tudtam képzelni, ahogy Sylvia Day ül otthon a kanapén és a kiadója szakadatlan unszolására próbál egy új tömegterméket alkotni az erotikus könyvek piacára, de csak nem jut eszébe semmi. Ekkor csap le rá az ihlet, méghozzá a macskája személyében. Miközben nézi azt a csodaszép cicát kipattan a fejéből, hogy mi lenne ha átváltozna? De ne is ragadjunk le itt, mi lenne ha oldalakon keresztül szexelne egy félisten pasival? Hmm....ez használható, már csak kell valami izét.... aj hogy is hívják?...ja igen történetet írni köré, ami megmagyarázza, hogy miért szexelnek. De persze nem kell túlzásban vinni, minek is az. Így születhetett az írónőnek ezen agymenése, amit még könyvnek se lehet nevezni. Szegény cica, ha tudná mit ihletett.

Szegény cica
Igazából már a műfajba sorolással is bajban vagyok. Romantikus? Akkor kéne benne lennie szerelemnek, márpedig itt akárki, akármit mond, és bármennyire is igyekezett ennek ellenkezőjéről meggyőzni az írónő, egy szikrányi szerelem se volt. Sőt, igazából még nagyon érzelmeket se tudtam felfedezni ezekben a papírmasé figurákban. De akkor nézzük máshonnan. Sok benne a szex, akkor lehet erotikus? Hát nekem egy erotikus könyvben a szexjelenetek jól vannak megírva, itt viszont ennek még a leghalványabb nyomait se sikerült felfedeznem, pedig volt rá jó pár lehetőségem. Fantasy? Még viccnek is rossz. Ugyan van benne mágia, varázsló, meg ugye a cica, aki nővé tud változni, de semmi nincs megmagyarázva, nincs háttérvilág, nincs semmi. A varázsló és familiárisa közötti kapocs már ismerős lehet a fantasy kedvelők körében, de itt eléggé ki lett forgatva, ráadásul, aki ezelőtt még nem találkozott ezzel a kifejezéssel, csak néz mint borjú az új kapura, mert magyarázatot azt nem kap. Az izgalom fokozására voltak benne akciójelenetek(nek csúfolt megmozdulások), de nem igazán sikerült elérnie a kívánt hatást. Annyit röhögtem ezen a könyvön, hogy már folyt a könnyem, igaz nem azért mert az írónő vicces akart lenni.

Aztán nézzük a főszereplőink közötti kapcsolatot, hisz másról nem igazán lehet beszélni a könyv kapcsán. Itt volt a legnagyobb problémám: mi ez a totális behódolás? Miért csak úgy nézhet ki a kapcsolat, hogy a nő minden tekintetben aláveti magát a férfinek? És mi az a hülyeség, hogy a nő is erre vágyott, hisz benne van a természetében? Milyen üzenet ez? Nekem nincs bajom a BDSM-mel és tényleg vannak akik így szeretik, de ez nem az. Itt a pasi szó szerint betöri a csajt, ez a hülye liba meg még szereti is. Akkor akadtam ki igazán, mikor a csaj hálás volt azért, hogy a pasi méltóztatta megengedni neki, hogy leszopja. MI VAN?! De ha ez még mind nem lenne elég a macsekunk többször is kényszert érez, hogy a pasi lábához dörgölőzzön. És mikor ezt megteszi, a pasi beindul. Attól, hogy macska alakban a lábához dörgölőztek! Kész. Azt hinnéd ennél már nincs lejjebb, de szerencsére itt van nekünk Day kisasszony, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét. Mert ha ez még nem lenne elég kínzás, ez csak a könyv első harmada. Ekkor jön a csapó és kezdődik a következő sztori, amiben hősszerelmeseink összefogva legyőzik a Triumvirátust (Hú, de eredeti!), akik megölték Victoria régi szerelmét és egyben varázslómesterét. Igen, itt a lelki sérülés. Pipa. Aztán van még egy sztori, amiben valami mágusokat hajkurásznak. Annyira nem maradt meg bennem a sztori, így napok távlatából.

Neee! Elég!
Néhány "gyöngyszem", hogy mutassam ezt a magas színvonalat:
"- Oóóó, Max! - dorombolta Victoria, és az ablaknak dörgölőzött, miközben a férfi levette a nadrágját. - És nagymama, miért olyan nagy a farkad?
Max kajánul elvigyorodott. Élvezte, hogy Victoria még így kiszolgáltatva is megőrizte a játékosságát.
- Hogy jobban megdughassalak, kedveském."
"– Nem hánytorgathatod fel a múltamat – mondta Max halk, feszes hangon. – Szeretek dugni. Mint ahogy te is. De életünk hátralévő részében már mindig csak egymással fogjuk csinálni. Semmi más nem számít."
Tényleg? Semmi más nem számít? Ez aztán a szerelmi vallomás gyerekek. Mindjárt nekiállok olvadozni. 
"– Megtartalak – recsegte Max, még mielőtt mohón birtokba vette volna a lány száját."
Köszi... Olyan nagylekű vagy. Mintha egy kanapéról lenne szó...
"– Neked azt kell akarnod, amit én akarok – mondta keményen Max. – Az én gyönyöröm a te gyönyöröd. Az én éhségem a te éhséged."
Azért megnézném, mikor a csaj majd arra vágyik, hogy leszopják...

Miért csinálod ezt velem? Semmit nem tettem ellened.

Összességében: Annyira agyzsibbasztó, buta, hülyeség az egész, hogy mindenkinek azt tanácsolom, hogy  meneküljön a közeléből. Komolyan. Még ha hozzád is vágják, akkor se olvasd!Igazából azért vagyok ennyire megdöbbenve, mert én olvastam az írónő másik sorozatát a Melléd láncolvát, és habár teljesen átlagos könyvről van szó, de ehhez képest... ég és föld a kettő.

U.i.: Meglett az első 1 pontos könyv. Pedig azt hittem nem kell majd beállítanom ezt a címkét...


1/5

Sylvia Day
Borító: 2/5
Történet: 0/5 - volt neki?!
Karakterek: 1/5
Kedvenc karakter: -


Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 284.o.
Fordító: Hoppán Eszter
Műfaj: ? erotikus, romantikus, fantasy - talán
Eredeti címe: Spellbound
Goodreads-es átlag: 3.09
Molyos átlag: 36%


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése