In Könyvmolypárbaj

Párbajozik a moly

Volt tavaly egy kihívás. Amit szépen be is buktam. A könyvmolypárbaj egy immár ötödször megrendezett könyves kihívás fanatikus - jó igazából elég ha szeretsz olvasni - olvasók körében. A lényege:

Készítesz két - A és B - listát 7 vagy 10 könyvvel és ezeket elküldöd a szervezőknek. Ha 10 könyvet választottál, akkor jár egy joker könyv is. Szóval összesen 11. Alapvetően az A lista a fő listád, de ha valami nem tetszik, vagy meggondolod magad később, akkor kicserélheted a B listáról egy könyvvel. Ezeket a könyveket aztán elolvasod év közben és készítesz róluk egy kritikát. Nem feltétlen kell ehhez blogot létrehozni, lehet emailben is elküldeni a szervezőknek. Teljesen mindegy, hogy az alatt az egy év alatt mikor, mennyi könyvet, vagy milyen sorrendben olvasol a listáról, a lényeg, hogy a játék végére el legyen olvasva az a 7/11 könyv és legyen róla kritika is. A teljesítők közül választanak egy nyertest, aki nyereményt is kap. 

Röviden ennyi lenne. Nem nehéz igaz? Végül is te választod ki a könyveket, csak tudod, hogy mit fogsz majd elolvasni, nem? Hát nagyon nem! Azt hittem, hogy ez egy nagyon egyszerűen teljesíthető kihívás lesz, rögtön a 11 könyves listával kezdtem tavaly, mert miért ne, és jól be is buktam. Amit a játék elején kiválasztok egyáltalán nem biztos, hogy félév múlva is olvasni akarom majd. Márpedig csak olyan könyvet vagyok hajlandó a kezembe venni, amihez kedvem van, mert egyébként szerintem semmi értelme az olvasásnak. Úgyhogy az előző évben a 11 könyvből 9-et sikerült is elolvasnom. Pedig még cseréltem is a B listáról. De nem adom fel, így idén újra belevágok. Aztán majd megint szépen belebukok...nem! Fő a pozitivizmus. Íme a két listám:

A lista:
Andy Weir - A marsi
Rainbow Rowell - Eleanor és Park
Michael J. Sullivan - A Smaragdvihar
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Rick Yancey - Az ötödik hullám
Laurell K. Hamilton - Borzongató fény
Victoria Schwab - Feszabadulás
Kresley Cole - Méreghercegnő
Sarah J. Maas - Éjkorona
Laini Taylor - Vér és csillagfény napjai

B lista: 
Katie McGarry - Aki mer, az nyer
Moira Young - Vérvörös út
James Dashner - Tűzpróba
Nick James - A gyöngyháború
Peter V. Brett - A rovásember
Marni Bates - Segítség, Youtube-sztár lettem!
Jamie McGuire - Red hill
J. R. Ward - A király
Maria V. Snyder - Méregtan
Nalini Singh - Blaze of Memory

A játék november 3.-án indul, addig Ti is nyugodtan jelentkezhettek, ha megjött a kedvetek egy kis kihívásra. És természetesen az ajándék sem egy elhanyagolható motivációs tényező. További részletekért látogassatok el a játék honlapjára. Természetesen, ha kérdésetek van, tőlem is kérdezhetitek bátran. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése