In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday #11 - Top 10 badass főhősnő

Sajnos nem sűrűn találkozok olyan könyvekkel ahol a főhősnő igazi badass, nem pedig egy nyavalygó ideggörcs hölgyemény, bármennyire is próbálkozik az író ennek ellenkezőjéről meggyőzni engem. De szerencsére azért vannak kivételek és ezen a héten ezek közül hozok nektek 10-et. 10 főhősnőt, aki tényleg a kemény csajok élvonalában vannak.  

Plusz ez a poszt kettő az egyben, mivel lustaságomnak köszönhetően még mindig nem csináltam meg a felkérést, amit  a Hotel Blue Pearl szerkesztőjétől kaptam még annó, amiben az 5 kedvenc női karakteremet kell bemutatni. Nagyon szépen köszönöm neki még egyszer a felkérést és elnézést, hogy csak most lett meg és kicsit át is alakítottam a saját elképzelésem szerint.

Cat
Cat, leánykori nevén Catherine Crawfield, tipikusan az a nő, akit választanék egy zombi apokalipszis során, mert biztos vagyok benne, hogy bármikor szétrúgná a seggüket. Bocsánat a kifejezésért, de Cat pont ezt váltja ki az emberből.

Anita Blake
Azt hiszem ezt nem is kell nagyon ragoznom, elég ha annyit mondok, hogy még a vámpírok is rettegve beszélnek a Hóhérról. (Kritika)

Mercy
Nalini Singh szerintem inkább a férfi karakterek megalkotásában jeleskedik *olvadozó pillantás*, de a női karakterek terén is vannak remek alkotásai. Az egyik ilyen Mercy, a legerősebb nő a Dark River falkában, akivel nem érdemes ujjat húzni, ugyanakkor a cinikus beszólásai miatt meg nem lehet nem imádni. Egy vérbeli macska.

Regin
Kresley Colenak az egyik legnagyobb pozitív tulajdonsága - a remek történetek és izzó szerelmi szálakon kívül - , hogy nem csak a pasik terén, de a női vonalon is nagyon erős és független karaktereket tud alkotni. Már maga a valkűr faj is ezt a vonalat képviseli és közülük is szeretném kiemelni Regint, aki rengeteg pasit lepipálna. (Kritika)

Elena
Elena, a céh legjobb vámpírvadásza, aki tisztában a van a gyengeségeivel és a halandóságával, ennek ellenére megvan benne a kurázsi, hogy legyőzze a félelmeit és szembeszálljon még egy arkangyallal is, akinek évszázados ridegségét végül képes lesz megtörni. Mindenképp egy erős női jellem.

Rose Hathaway
A YA vizeire evezve ismerkedjetek meg Rose Hathawayjel, aki az egyik legjobban sikerült ifjúsági regény főhősnő, akivel eddig találkoztam. Kemény, nagyszájú, szarkasztikus, vakmerő és bárkinek behúz, aki a barátaival szórakozik. 

Penryn
 Ha az utóbbi időből kellene valakit kiemelnem, akkor egyértelműen Penryn jutna eszembe, aki az apokalipszisre és az emberfeletti erejű angyalokra fittyet hányva igyekszik megmenteni kishúgát. Egyértelműen itt a helye. (Kritika)

Katsa
Ezt a könyvet azért szerettem annyira annó, mert egy nagyon erős főhősnője volt, ugyanakkor még nem volt kiforrt teljesen, így a fejlődését is végigkövethettem, amitől csak még jobban a szívemhez nőtt Katsa.

Mac
Mac egy kicsit eltér a többi karaktertől, akiket eddig felsoroltam, már csak azért is, mert az elején ki nem állhattam. Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy óriási karakterfejlődésen ment keresztül és a végére igazi harcossá vált, így ő is megérdemli, hogy itt legyen.

Payton
Payton teljesen eltér az előzőekben felsorolt hölgyektől, mert ő maximum szóban csatázik - ami mellesleg remekül megy neki -  de egy nő nem csak azért lehet erős, mert jól oda tud ütne, ahol fáj, hanem a személyisége miatt is. Payton pedig pont ilyen. (Kritika)

Nektek ki a kedvenc badass főhősnőtök?


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése