In book tag

Book Tag - Tea idő (+egy kis segítség, ha nem tudsz mit olvasni)

 
Ilyen hideg időben nincs is jobb egy forró teánál, így mikor szembe találkoztam ezzel a booktaggel rögtön belém bújt a kisördög és elfogott a kényszer, hogy én is megcsináljam, holott nagyban tanulnom kéne. Persze gondolom ismerős az a bizonyos bármit-csinálok-csak-tanulni-ne-kelljen állapot. Szóval ennek a kényszernek jelen pillanatban ez az eredménye. A taget ITT találtam. 

1. INSTANT TEA, avagy a legrövidebb könyv, amit idén olvastál
128 oldalnyi szívmelengetően édes és egyben agyamenten humoros mese, amit bárkinek ajánlok ha maga alatt van. Tömény gyönyör a borús napokra.

2. ZÖLD TEA, avagy egy könyv zöld borítóval
A Felszabadulást kifejezetten azoknak találták ki, akik a hideg és borús napokon hangulatban hasonló könyvekre vágynak bekucorodva egy takaróba egy bögre teával. Victoria Schwab pedig mesterien teremti meg ezt a várt hangulatot.

3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL, avagy egy könyv, ami átmelengeti a lelked
Erre a kérdésre több szempont alapján is választhatnék könyvet, de én úgy döntöttem, hogy maradok a 'Jaj, de cuki!' szempontnál. Ebben az esetben pedig tökéletes választás Marni Bates könyve ahol a humor és az édes tiniszerelem megfelelő arányban keveredik, hogy én is élvezhessem, holott nem vagyok már éppen a célközönség. A rocksztárt kaptam karácsonyra pedig még aktuális is az ünnepekre tekintettel.

4. ÖTÓRAI TEA, avagy egy könyv, amit angolul olvastál
Abigail Roux, Madeleine Urban
Abigail Roux, Madeleine Urban: Divide & Conquer
Abigail Roux, Madeleine Urban
Van egy pár könyv, amit ide írhatnék, így maradnék az utolsó angol könyvemnél, a Cut & Run sorozat 4. részénél, amiről nem írtam ugyan értékelést, de azt hiszem, hogy a sorozat többi részéről alkotott kritika mindent elárul.

5. GYÓGYTEA, avagy egy olyan könyv, amit nem élvezetből, hanem "muszájból" olvastál el
Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem
Nem is emlékszem mikor olvastam utoljára muszájból. A tankönyveket nem vagyok hajlandó ide számítani, mert az nem számít olvasásnak. Így a legutolsó, amire emlékszem még az egyik kötelező volt, Zrínyitől a Szigeti veszedelem, amit elmondhatatlanul utáltam, nem is olvastam végig.

6. FEKETE TEA, avagy olyan akciódús könyv, amin soha de soha nem tudnál elaludni
A legutóbbi hasonló élményt a Riyria-krónikák 5. része nyújtotta, és csak remélni merem, hogy a zárókötet még ezt is felülmúlja. Ha pedig te is hasonló élményre vágysz, vágj neki a sorozatnak nyugodtan, szerintem nem fogsz csalódni. Valamint tökéletes karácsonyi ajándék is lehet. 
 

7. JEGES GYÜMÖLCSTEA, avagy egy igazi, hamisítatlan nyári kaland
Tökéletesen megidézi a forró napokat a trópusi szigettel. Ha egy kis melegre vágysz, így a hideg napokon, akkor jó választásnak bizonyulhat.

8. KALINKA SZAMOVÁR, avagy egy könyv, amit csak alkohol tudott volna elviselhetővé tenni
lehet nincs az a mennyiségű alkohol, amit "ezt" elviselhetőbbé tehetné, de az elég bátrak kipróbálhatják.

A kérdéseket bárki viheti szabadon, csupán majd a blogot linkeljétek be. Valamint, ha kedvet kaptál kitölteni, nyugodtan megírhatod a Te válaszaidat hozzászólásban.


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése