In akció Arrow fantasy2 The Flash TV sorozat

Sorozatszemle: Arrow & The Flash


Arrow (A zöld íjász):


"A milliárdos playboyt, Oliver Queent (Stephen Amell) mindenki halottnak hitte, miután apjával öt éve hajótörést szenvedett a Csendes-óceánon. Hazatérése egész Amerikát felkavarja, és mindenki arra számít, hogy ezek után még nagyobb hévvel veti magát az élvezetekbe. Oliver azonban fogadalmat tett apjának, hogy rendbe hozza a várost, melyet egy korrupt társaság tart a kezében. Látszólag folytatja korábbi életstílusát, éjszaka azonban a bűnösök nyomába ered." - ifdb.

Az Arrow 2012-ben az év felfedezettje volt számomra és habár voltak hullámvölgyei, de a színvonala azóta - mondhatjuk - folyamatosan emelkedett és egy olyan sorozattá nőtte ki magát, amihez szívesen visszatérek hetente. Úgy érzem, hogy fejlődik a sorozat - ennek köszönhető a színvonalbeli javulás is - mivel tanul a hibáiból és lassan, de biztosan kiküszöböli azokat. Habár sajnos nem mindent...Khmm...Laurel... Az első évad még kissé döcögős volt, és az összeszedettség se volt mindig a legelső jellemző, ami eszembe jutott róla, a szereplők és konfliktusaik pedig néha már az idegesítő kategóriába estek, de ennek ellenére szerettem nézni. És azt hiszem ez a lényeg. Aztán jött a második évad, ami mind eseményekben, mind karakterábrázolásokban, vagy éppen drámai helyzetekben sokkal megalapozottabb, átgondoltabb és jobban kivitelezett évad lett. A 3. évad ugyan elég gyengén produkált eddig - talán egy rész kivételével - de nagyon bizakodó vagyok. Erről bővebben majd az évad végén egy külön posztban.

Thea
Oliver az elején elég egysíkú lett, holott minden meg volt, - hahó, egy lakatlan szigetről visszajött milliomos, aki csuklyát húzott, hogy beteljesítse apja akaratát. Kell ennél jobb alapszituáció? - hogy nagyon érdekes belső és külső konfliktusokba kerüljön, ezáltal pedig fejlődhessen a karaktere. De valahogy az első évadban - főleg az első felében - nem nagyon tudtak mit kezdeni vele a készítők. Ennek hála, pedig én se nagyon tudtam hova tenni. Aztán, talán végre belejöttek, de az alapokat megfelelően kihasználva egyre érdekesebb lett Oliver és a visszaemlékezésein se aludtam már el. Aztán kicsit talán át is estünk a ló túloldalára, Oliver múltját tekintve. Ugye úgy kezdtük, hogy egy lakatlan szigeten volt 5 évig. Most meg kiderült, hogy még csak nem is volt ott végig...Na mindegy, hagyjuk. Egy dolog viszont nekem kicsit most döcög vele kapcsolatban: mintha nem tudná eldönteni, hogyan is kellene végeznie a dolgát. Az első évadban pont az volt benne a jó, hogy nem egy szokásos hős - mint a Villám, de erről majd lentebb bővebben - nem fél akár ölni is, és ez adott neki egy badass hatást, ráadásul egyedivé is tette a karakterét, hála a következményeknek. Aztán ugye elhatározta, hogy ezt többet nem csinálja - amivel nincs is baj alapból - de valahogy úgy érzem kicsit elpuhult.

Oliver és Felicity
Oliver után meg nézzük a többi karaktert: Felicity egyértelműen a sorozat fénypontja és elképesztő mértékben képes a részeket feldobni egy egy megjegyzésével. Tökéletesen kihasználják a karakterét és úgy tűnik a készítők is legalább annyira szeretik őt mint én. Igen Oliver, neked is meg van engedve, hogy szeresd! Diggle, hát maradjunk annyiban, hogy értem a sorozatban betöltött szerepét, de semmi különöset nem tud kiváltani belőlem. Roy funkcióját még mindig nem sikerült megfejtenem, ráadásul úgy érzem, hogy egyre indokolatlanabb lesz a jelenléte. Ezzel szemben Thea viszont egyre érdekesebbé válik és nagyon kíváncsi leszek, mi lesz ebből még. Aztán végül itt van nekünk Laurel is. Hajaj, nem véletlen hagytam a végére. Nem tudom, hogy sikerült elérni, de nem emlékszem, hogy mikor utáltam egy szereplőt utoljára ennyire. Legszívesebben megfojtanám egy kanál vízben minden egyes mélyenszántó mondata után és gyűlölöm, mikor a sorozat az ő lelki problémái körül forog, vagy mikor nem képes megülni a seggén és feltétlen hősködnie kell, holott mindig mindent csak elcsesz... Hu, oké. Lenyugodtam. Ráadásul mikor megtudtam, hogy milyen szerepe lesz a jövőben...Nem, nem akadok ki.

Laurel, mint a Black Canary

Flash (Villám):


"Barry Allent, a fiatal tudóst villámcsapás éri. Egész testét átjárja az elektromosság, a kezében tartott lombikból pedig vegyszer ömlik rá. Hamarosan kiderül, hogy szokatlan átalakuláson ment keresztül. Ha a busz után rohan, azon kapja magát, hogy egy pillanat alatt több mérföldes távolságot tett meg. Ha lakása kitakarításába kezd, úgy felpörög, hogy a cipője is lángra kap. Elszántan próbálja elérni, hogy visszanyerje eredeti énjét, de hiába. Amikor a városban garázdálkodó motoros banda tagjai megölik a bátyját, Barry úgy dönt, hogy használni fogja rendkívüli képességeit, és bosszút áll a gyilkosokon. Munkatársa és barátnője tudta nélkül ölti magára az új szuperlény, Villám szerepét, aki harcba száll az igazságért..." - ifdb


Barryt már akkor imádtam, mikor feltűnt az Arrow 2. évadában, amikor pedig meghallottam a hírt, hogy saját sorozata lesz és Flash bőrébe bújik, szinte kiugrottam a bőrömből. Fénysebességgel jött és ugyan azzal a lendülettel be is lopta magát a szívembe ez a sorozat. Először kicsit tartottam tőle, hogy kapok egy Arrow 2.0-t, csak most a pasi piros sztreccs gatyában fogja hajkurászni a rossz fiúkat, de szerencsére teljesen más a két sorozat. Míg az Arrow sokkal sötétebb, borúsabb és kegyetlenebb is, addig a Flash viccesebb, ráadásul - hála a fantasy elemnek - sokkal elrugaszkodottabb a földtől, nem veszi magát olyan véresen komolyan. Ez a sorozat inkább hasonlít a szuperhősös filmekre és ehhez nagyban hozzájárul Barry karaktere. Oliverrel ellentétben ő egy átlagos srác, aki mindig elkésik, naiv, ügyetlen és nem mellesleg rajong a szuperhősökért. Aztán a villámcsapásnak hála ő is azzá válhat, persze az ehhez vezető út kissé rögös. Szerencséjére segítenek neki - ugyebár minden szuperhősnek jár egy kis csapat - így pedig viszonylag zökkenőmentesen megy a metahumánok levadászása. Persze a sablon elemek itt is megjelennek, mint a viszonzatlan szerelem a legjobb barátomba, vagy a megbosszulásra váró halott édesanya, de ezek nem zavaróak és jól bele lettek szőve a történetbe. Barryn kívül kiemelni Dr. Wellst szeretném, aki egyre érdekesebb és titokzatosabb karakter lesz a részek előrehaladtával és nem igazán lehet benne biztos a néző, hogy segíteni vagy pedig ártani akar Barrynek. Az viszont biztos, hogy valamire készül. Ahogy arra Oliver is rámutatott.

Crossover:
Már azóta erre vártak a rajongók mióta kiderült, hogy lesz egy Spin-off sorozat és hála istennek nem is kellett rá sokat várni.  Már a Flash elején is volt pár rész, ahol összeért a két sorozat, de az igazi Crossover a 8. részre jött el, amikor is a két igazságosztó összefog, hogy elkapják a bűnözőket. Sok Teaser Trailer került ki a rész előtt és főleg az Arrow vs. Flash vonalra mentek rá, ami valóban jelentőséget kapott, de szerintem messze nem ez volt a legjobb az egészben. Mégpedig azért mert ez eltörpült a tény mellett, hogy milyen jót tett mind a két sorozatnak ez a találkozás. Mind a két szériából az erősségeket vegyítették össze, így az Arrow viccesebb és felszabadultabb lett, míg a Flash szál kapott egy kis komolyságot és kegyetlenséget. Ráadásul nagyon jól kihasználták a készítők, hogy habár Oliver és Barry is az embereket védik és az igazságot keresik, de teljesen mások az eszközeik. Ebből pedig elkerülhetetlenül konfliktus alakul ki, ami mind a kettejük jellemfejlődését segítette elő. Plusz imádtam, ahogy Oliver tanítgatta Barryt. Elég kemény tanulási módszer. Egyszóval szerintem jól sikerült ez a crossover, igaz nem hiszem, hogy mindenki elégedett lenne vele, mert szerintem sokan nem erre számítottak.

Összességében mind a két sorozatot szeretem, habár más-más miatt, de azok közé a szériák közé tartoznak, amiknek minden héten megnézem az új részét. Mindenképp ajánlom őket és nem csak nőknek, annak ellenére, hogy a CW sorozatai.>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése