In book tag

Azok a bizonyos elsők - book tag


Újabb book tag, mert még mindig el vagyok velük maradva, mint azt az előzőekben már fejtegettem. Ennek a kérdéssornak kissé félve, de nem kevésbé lelkesen álltam neki, hisz némely kérdés jó nagy kihívást jelent számomra. A taget pedig még egyszer nagyon szépen köszönöm Moncsycsynek az Egy képzelt világ titkai című blog szerkesztőjének.

1. Miről szólt az első blogbejegyzésed? Miről az utolsó?
Az első bejegyzés a blogon egy bemutatkozás volt a jövőbeni tervekkel kiegészítve, amit még hárman írtunk meg Nallával és Zsinával. Azóta sok minden változott, sajnos nekik nincs idejük a blogra - még ha olvasni ugyanannyit is olvasnak szerencsére - így azóta egyedül viszem. De persze nincs kőbe vésve, hogy a jövőben ne legyen tőlük is újra bejegyzés. Az utolsó bejegyzésem, pedig a Borítómánia rovat következő posztja volt.


2. Ki volt az első blogger, akitől olvastál? Ki az utolsó?
Már most feladta a leckét az első része, pedig még csak a 2. kérdésnél tartok...Nagyon régóta olvasok blogokat - nem csak könyves témában - de egy nagyon emlékezetes blog számomra Angelika blogja, ugyanis ez a blog volt az első, ami könyves témájú és én elkezdtem rendszeresen követni. Az utolsó blogot éppen a poszt megírása előtt nyitottam meg: PuPilla Olvas.

3. Melyik volt az első könyv, aminek a megvásárlására emlékszel? Melyik az utolsó?
Az első könyv, amit én vásároltam meg - értsd nem kaptam, vagy nem anya vette meg nekem - az Thomas Brezina egy könyve volt. Sajnos arra már nem emlékszem melyik, de ez egy elég emlékezetes eset volt, mert már akkor hoztam a formám. Az utolsó könyvet, az Ascalon kísérteteit pedig egy akció keretein belül vettem meg, mert már régóta piszkálta a fantáziám.

4. Melyik volt az első könyv, amit teljesen egyedül olvastál el? Melyik könyvet olvastad utoljára?
Na ez is egy szép kérdés. Az első könyv, amit egyedül olvastam el biztos, hogy egy mesekönyv volt. Tudnillik, amikor kicsi voltam nagyon sok mesét olvastak nekem fel a szüleim és a rokonaim - imádtam őket hallgatni és szép kis patáliát tudtam csapni, ha elmaradt esténként - és mindig is szerettem volna, ha én is el tudnám őket olvasni. Szinte varázslatszámba ment számomra ez a képesség akkoriban.  Így megfogadtam, hogy a lehető legelső alkalommal el is olvasom egyedül. Ez pedig valahogy megmaradt bennem az évek múltával is. Az utolsó könyv pedig...most arra gondol, hogy már befejezett könyv, vagy, arra, amit utoljára kinyitottam? Mert ha az első kategória, akkor a Méreghercegnő, ha a második akkor ennek a 2. része, az Endless Knight. 

5. Melyik volt az első disztópia, amit olvastál? Melyik az utolsó?
A legelső disztópiám "divatosan" Az éhezők viadala volt - igen, számomra is ezzel a könyvvel indult útjára ez a műfaj - a legutolsó pedig ahogy nézem jó régen volt már. Már majdnem egy éve olvastam a Csontszüretet. Úgy látom eléggé elhanyagoltam a műfajt, azt hiszem ideje lesz végre a tervezett könyveket előrébb hozni. 

6. Mi volt az első paranormál romantikus, amit olvastál? Mi az utolsó?
A legelső paranormális könyvem Wardtól volt az Éjsötét szerető, aminek hatására visszavonhatatlanul magába szippantott a sorozat és a műfaj is. Az ezt követő évben szinte csak ilyen műfajú könyveket olvastam és bedaráltam az összes magyarul elérhető könyvet. De ahogy látom mostanában viszont már nem olvastam annyit - pont valamelyik nap mondtam Nallának, hogy már hiányoznak, úgyhogy majd megint nekiállok - az utolsó a Tigrisvadászat volt jó régen. Bár ez nem egy tipikus paranormális romantikus regény. Itt azért meg kell jegyeznem, hogy számomra a YA/NA kategóriák paranormális regényei nem tartoznak ebbe a műfajba még ha sokan bele is sorolják őket.

7. Melyik volt az első könyv, amin sírtál? Melyik az utolsó?
Az első könyv, amin sírtam? Jó kérdés...Könyvre nem emlékszem, de ha lehet filmet is hozni, akkor a Vuk. Ez az emlék valahogy bennem maradt, hogy milyen szomorú volt a kis róka, mikor egyedül maradt. Aztán...itt még az utolsó is feladja a leckét, mert nem vagyok az a könnyen sírós fajta...muszáj utána néznem. Ahogy néztem utoljára a Csillagainkban a hiba volt, ami meg tudott ríkatni. Pedig tényleg többször is átnéztem az olvasásaimat, hogy ne megint ezt a könyvet hozzam. Ez van. 

8. Melyik volt az első sorozat, amit befejeztél? Melyik az utolsó?
Az első sorozat, amit befejeztem az Meg Cabot egyik sorozata volt. Igazság szerint nem nagyon emlékszem, hogy az ő könyveit milyen sorrendben olvastam. Ugyan nem ez volt az első sorozat, amit olvastam, de rengeteget még máig se fejeztek be. A legutolsó pedig a Nem akarlak megölni. És habár lesz folytatása, de az már egy új trilógiának tekinthető, így befejeztem. De igazság szerint rengeteg sorozatom van, amit be kéne fejezni, de még több, amit még az író se fejezett be. 

9. Melyik volt az első könyv, amit nem tudtál befejezni? Melyik az utolsó?
Az első/utolsó könyv, amit nem tudtam befejezni? Nem emlékszem, mert ha elkezdek egy könyvet, akkor végigolvasom még ha sz@r is. Lásd pl a Megigézve. Bár ha belevesszük a kötelező olvasmányokat is, akkor viszont volt rendesen. A legelső az Aranyember volt azt hiszem, de nem olvastam el a Szigeti veszedelmet se, vagy a Kőszívű ember fiait. De ezeken kívül is mondhatnék még kötelezőt. Nem nagyon olvastam el őket. 

Szokás szerint bárki viheti a taget, de a kérdésekre a válaszokat szívesen fogadom kommentben/levélben is. Kihívottaim is lesznek, hogy ne csak én gondolkozzak ennyit: 


>

Related Articles

2 megjegyzés: