In borítómánia

Borítómánia #41 - Új trend? Animált könyvborítók

A mai technológia által uralt világban, ahol már az olvasói aktivitás jelentős része is az interneten történik - példának okáért ott a goodreads, vagy magyar vonatkozásban a moly - nem meglepő módon a technika összefonódik a könyvborítókkal és egy új "trend" - még nem igazán lehet trendről beszélni, a legérdekesebbek még mindig olvasóktól kerülnek ki, nem kiadóktól, de nagy jövő előtt áll - kezd kialakulni, amit a kiadóknak érdemes lenne felkarolni. Ezek pedig az animált könyvborítók. Természetesen ez a könyvnyomtatásban nem játszik szerepet, hisz csak elektronikusan látható, de olyan gyönyörűek és figyelemfelkeltőek tudnak lenni, hogy mindenképp a vásárlócsalogatás egyik eleme lehet. Ezek közül szeretnék a következőkben hozni néhány kedvencemet. De ezeken kívül már a kultikus sorozat, a Harry Potter is kapott egy minimalista stílusban megtervezett animált könyvborító-sorozatot Jeca Martineznek köszönhetően. Én személy szerint nem estem hasra tőlük.

(Megjegyzés: Az oldal előfordulhat, hogy lassabban tölt be az animált képek miatt, de sajnos ez ellen nem tudok mit tenni. Ezért a főoldalon is csak a bevezetőt hagyom meg.)
Ti hogy álltok a témához, tetszenek? Vagy esetleg mereven elutasítjátok őket?

>

Related Articles

4 megjegyzés:

 1. Nekem nagyon tetszenek ezek a borítók, bár tény, hogy nem sok haszna van, amíg a könyvön nem látjuk őket (pl. van bárki, aki ez alapján dönt arról, hogy megvegyen egy könyvet?) :D Addig pedig remélem, nem fejlődik a 21. századi technológia. Mármint az egy kicsit sok lenne a digitalizált világból, nem? Persze kindlin jöhetnének. xD Személyes kedvenceim amúgy a Night school, Fairest és a The beginning of everything. :)

  VálaszTörlés
 2. Nem hinném, hogy csak emiatt megvenné valaki, de az biztos, hogy remekül felkelti az érdeklődést. És nem sokban más ez, mintha valaki csak a borítója miatt vesz meg egy könyvet. (Persze itt a megvett könyv borítója már nem mozog:)
  És isten őrizz, hogy ezek tényleg rajta legyenek a könyvön, de nekem tetszik az ötlet, hogy a neten lehetőség van a könyvet ilyen módon is látni. :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem nagyon tetszenek csak tényleg lassítják a gépem. :D

  VálaszTörlés
 4. @Liliane: Igen erre számítottam, főleg ekkora mennyiségben:)

  VálaszTörlés