In A férjem védelmében Agymenők Arrow Bones Constantine Forever helyzetjelentés How To Get Away With Murder Modern család The Flash The Walking Dead TV sorozat

Helyzetjelentés sorozatok terén

Itt egy kis összegzés a jelenleg nézett - legalábbis, amikről fontosnak tartom, hogy pár szót ejtsek - sorozataimról, mert már jó régen adtam hírt ezen a fronton, pedig nem érdemlik meg ezt a nagy csendet. 

The Walking Dead
Egyszerűen fantasztikus ez a sorozat és én imádom a társadalom kritikáival, az egyetemes kérdéseivel, a karakterdrámáival, a kiszámíthatatlanságával, a zombijaival, agyvelőjével és minden egyéb belsőségével együtt. Függőséget okoz én pedig már elvonási tünetekben szenvedek Akarom a következő részt. Most. Azonnal! Előre szólok, hogy csak óvatosan szeressetek meg egy-egy karaktert, mert hullanak, mint a legyek.

Műfaj: dráma, horror
Történet röviden:
Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából. Rémisztő felismeréssel kell szembesülnie: az általa ismert világot elpusztította egy apokaliptikus zombijárvány. Nem messze, Atlanta határában egy maroknyi ember a túléléséért küzd a környéken ólálkodó élőholtakkal szemben. Vajon Rick és társai meg tudják őrizni emberségüket ebben a rémisztő, új világban? És a mostoha körülmények és személyes ellentétek között mi óvja meg őket egymástól? - ifdb

How To Get Away With Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?)

Már a címe is figyelemfelkeltő, de csak akkor jössz rá igazán milyen egyedi és lebilincselő sorozatról is van szó, mikor elkezded nézni. Nagyon jó az egész koncepciója, valamint az infók adagolása is nagyon idegörlő tud lenni. Az első részben megismerjük a jelent - amikor is egy gyilkosság történik, amit a főszereplők követnek el -  majd pedig ugrunk és a pár hónappal korábbi eseményeket követhetjük nyomon. A részek előrehaladtával pedig lassan rájövünk a részletekre is, hogy egyáltalán ki halt meg, vajon miért stb. miközben az idő a két szál között egyre csak fogy és csak várjuk, hogy szép lassan összeérjenek, hogy összeállhasson a kép. Megvett ez a sorozat magának kilóra az egyediségével.

Műfaj: dráma, krimi
Történet röviden:
A Middleton Jogi Egyetem négy ambiciózus hallgatója, Wes (Alfie Enoch), Patrick (Jack Falahee), Rebecca (Katie Findlay) és Michaela (Aja Naomi King) kiváltságos helyzetbe kerül. Az egyetem karizmatikus, egyben nagyon titokzatos, védelemre szakosodott büntetőjogi professzora, Annalise Keating (Viola Davis) őket választja ki a "Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot" szeminárium résztvevőinek, így közvetlenül a legjobbtól sajátíthatják el a tananyagot. A tanultakat pedig nem sokkal később a gyakorlatban is alkalmazni kényszerülnek.

Good wife (A férjem védelmében)

Nagyon sokan dicsérték már a környezetemben ezt a szériát és sokan nyaggattak, hogy nézzem, így végül csak beadtam a derekam. És jól tettem, mert érdekes a sorozat, bár még nem vagyok a megszállottja. Persze jó pár évadnak nézek még elébe, így bármi történhet. Mindenesetre a főszereplő nagyon szimpatikus és jó sok piszkos kis titkok lapulnak a háttérben, hogy élvezetes legyen a későbbiekben is. Ráadásul most hirtelen két jó ügyvédes sorozat is az ölembe hullott.

Műfaj: krimi, dráma
Történet röviden:
Alicia Florrick ügyvédnő nehéz helyzetbe kerül miután férjét, Peter Florrick államügyészt korrupció miatt börtönbe zárják. És ha ez még nem lenne elég a férfi különböző félrelépései, nőügyei is adnak "csámcsogni-valót" a médiának. Ebben a megbélyegzett, megalázott helyzetben kénytelen az asszony magának és a két kamaszgyerekének viszonylag normális életet teremteni. Az anyósával együtt egy másik városrészbe költöznek, nő pedig az új munkahelyén, egy ügyvédi irodában igyekszik helytállni, ahol egy korábbi ismerőse, Will Gardner az iroda társtulajdonosa. Kezdetben persze szinte mindenki tartózkodik tőle, de az első megbízatása kapcsán, amit sikeresen meg is old lassan megtanulják tisztelni.

Big Bang Theory (Agymenők)
Ez a sorozat már nagyon megérdemelne tőlem egy külön posztot, de soha nem jutok el odáig, hogy megírjam. Pedig ez az egyik azon kevés sorozat közül, amihez hetente leülök megnézni és nem hagyom, hogy feltorlódjanak a részek.  Talán ez a kedvenc sitcomom, ami mindig leköt, nem érzem hullámzónak a teljesítményét és bármilyen körülmények között megnevettet. Csak ajánlani tudom a nevetni vágyóknak, ráadásul nem lenne érdemes kihagyni, hogy megismerhessétek Sheldont és az ő helyét.

Arrow & The Flash
A The Flash-t most éppen pihetetem, de lehet, hogy az Arrow is erre a vágányra került volna, ha az utolsó pár rész nem lett volna izgalmasabb, mert elég hullámzó teljesítményt nyújt ebben az évadban. De, mint mondtam az utolsó két-három rész viszont érdekes lett, bár azt sajnálom, hogy Oliver már vissza is jött. Érdekes lett volna, ha tovább van távol, és a szál ketté válik. De sajnos az időnkénti logikátlanság még mindig felüti a fejét, így teljesen nevetségesnek érzem pl Laurel "átalakulását". Még mindig utálom a csajt!

Korábbi kritikám
Műfaj: dráma, akció, kaland
Történet röviden:
A milliárdos playboyt, Oliver Queent (Stephen Amell) mindenki halottnak hitte, miután apjával öt éve hajótörést szenvedett a Csendes-óceánon. Hazatérése egész Amerikát felkavarja, és mindenki arra számít, hogy ezek után még nagyobb hévvel veti magát az élvezetekbe. Oliver azonban fogadalmat tett apjának, hogy rendbe hozza a várost, melyet egy korrupt társaság tart a kezében. Látszólag folytatja korábbi életstílusát, éjszaka azonban a bűnösök nyomába ered. - ifdb

Bones (Dr. Csont)
Már a 10. évadnál tart a sorozat, de én még mindig töretlenül nézem, és nem is érzem úgy, hogy be kéne már fejezni a sorozatot, mert a készítők már nem tudnak újat mutatni és csak húzzák a pénz miatt. Sőt ebben az évadban is volt pár csavar, ami készületlenül ért, úgyhogy még messze nem kell temetnem ezt a sorozatot. Ráadásul Booth és Bones párosa még mindig dinamikus duó.

Műfaj: krimi, dráma, vígjáték
Történet röviden:
Dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel), alias Dr. Bones briliáns, ugyanakkor meglehetősen magányos antropológus, akit megkörnyékez egy ambiciózus FBI-ügynök, Seeley Booth (David Boreanaz), hogy kivételes tudásával segítsen az iroda megoldhatatlan ügyeinek a felderítésben. Feladata a legkülönfélébb bűncselekmények ismeretlen áldozatainak az azonosítása a holttestek megmaradt csontjainak alapján. A közös munka során, Booth és Dr. Brennan, valamint az irányításuk alatt dolgozó csapat újra és újra szembetalálja magát a nyomozást ellehetetlenítő korrupcióval és a meglehetősen hatékony helyi ellenállással. - ifdb

Forever
Nagy meglepetés lett számomra ez a sorozat, mert puszta kíváncsiságból lestem bele az első pár percbe, és mire észbe kaptam már vége is lett a pilotnak és már a 2. részt töltöttem be.  A történet a megszokott krimi alapokra épül, de a készítők csavartak rajta egyet a főszereplővel, Henryvel. Henryvel, aki akár a már milliószor látott patológus is lehetne, de senkit ne tévesszen meg. Nem egy megszokott karakter, mivel képtelen meghalni. Vagyis pontosítsunk. Meghal, de aztán visszajön az életbe a legközelebbi folyón keresztül. Természetesen meztelenül, aminek köszönhetően már nem egyszer kapták szeméremsértésen. Ez pedig már több, mint 100 éve így megy, szóval ez a szál jó sok titkot, misztikumot és még társadalomkritikát is rejteget magában. Legnagyobb előnye és a sorozat varázsa egyértelműen a főszereplőnek köszönhető, vagyis a színésznek, aki alakítja (Ioan Gruffudd) Olyan bámulatosan simulékonyan adja vissza a karaktert és kelti éltere Henryt, hogy le a kalappal. Tökéletesen passzol erre a szerepre.

Műfaj: dráma, misztikus, krimi
Történet röviden:
Dr. Henry Morgan (Ioan Gruffudd) New York legképzettebb patológusa sok mindent megtapasztalt már: háborúkat, szerelmet, himlőt, maláriát... egyetlen dologra nem képes csupán: meghalni. A 235 éves férfi ezért élete nagy részét a város halottasházban holtak társaságában tölti, és ha éppen nem a New York-i nyomozó, Jo Martinez (Alana De La Garza) munkáját segíti, akkor azon dolgozik, hogy mielőbb megtalálja a magyarázatot és a gyógymódot rejtélyes halhatatlanságára. - ifdb

Modern Family (Modern család)
Itt a másik kedvenc sitcomom az Agymenők mellett. Leginkább a kedves jelzőt tudnám a sorozatra aggatni, amit tényleg azért nézek, hogy jobb kedvre derítsen. Vagy csak fenntartsa a jókedvemet. Jókat lehet rajta derülni és a szereplők is szerethetők, egy igazi családi vígjáték, így nyugodt szívvel ajánlom a kikapcsolódni vágyóknak.

Műfaj: vígjáték
Történet röviden:
A hatvanas éveiben járó Jay nemrég vette feleségül a feleannyi idős, forróvérű, kolumbiai származású Gloriát. Ráadásul ezzel a nő első házasságából származó fia, Manny is a nyakába szakadt. Nem csoda, ha időnként nagypapának nézik. Jaynek egy lánya és egy fia van. Ez utóbbi neve Mitchell, aki mellesleg meleg, a párjával, Cameronnal most fogadtak örökbe egy vietnami kisbabát. Phil és Claire viszont már tizenöt éve együtt vannak, két lányuk és egy fiuk van. A férfin a kapuzárási pánik jelei mutatkoznak, és menő fejként próbál szót érteni kamaszodó gyerekeivel. - ifdb

Constantine
Nem érdekel mennyien támadták annó a filmet és Keanu Reeveset, én nagyon szerettem a Constantine, a démonvadászt, így nem volt kérdés, hogy a sorozat is terítékre kerül előbb utóbb. Persze itt a jött a pofára esés. Már temettem a sorozatot, de meglepő módon javuló tendenciát mutat a rémes kezdés után. Bár a főszereplő még mindig tenyérbemászóan irritáló, akit a készítők és a forgatókönyv író közös erővel alakított a nagyszájú, de kedvelhető seggfejből, simán csak seggfejjé, szóval a legszívesebben egy csákánnyal esnél neki, ahányszor csak kinyitja a száját, de a történet végre kezd kibontakozni, és talán, ismétlem talán, valami egészen nézhető is ki fog sülni belőle. Persze nagy reményeket már nem merek táplálni a kezdeti KO után, de még adok neki egy esélyt. Próba, cseresznye.

Műfaj: fantasy, horror
Történet röviden:
Egy hitében megingott férfi, miközben múltbéli bűneivel igyekszik leszámolni, felveszi a sötétség erőivel szemben a harcot, hogy az emberiség védelmére keljen. - ifdb

Tervezem:
Jane The Virgin
Parenthood
True Detective
iZombie
Faking It
Dexter
Totál szívás
De szívesen fogadok ajánlásokat is!

Pihentetem/darára vár:
A to Z
The 100
Da Vinci démonai
The Fosters
Star-Crossed
Suits (Brilliáns elmék)
Black List (Fekete lista)
Supernatural (Odaát)
The Mentalist (Mentalista)
White Collar (Fehérgallérosok)
Game of Thrones (Trónok harca)
Once Upon a Time (Egyszer volt)
American Horror Story (Amerikai horror sztori)
New Girl (Új lány)

Kaszáltam:
Elementary (Sherlock és Watson)
Unforgettable (Felejthetetlen)
Don't Trust The Bitch in Apartment 23 (Ne bízz a ribiben...)
King & Maxwell
Sleepy Hollow (Álmosvölgy legendája)
Almost Human (Emberi tényező)
Perception (Észlelés)
Believe
Penny Dreadful
2 Broke Girls
Agent Carter>

Related Articles

3 megjegyzés:

 1. Ha a True Detective a listádon van, akkor feltétlenül írd fel a Fargo-t is! :D Sokan ugyanis ezzel szeretik összehasonlítani, de míg a TD-ről nem tudok nyilatkozni, mert nem láttam, addig a Fargo-t pár nap alatt daráltam be, mert egyszerűen beteg és zseniális minden szempontból. Plusz, hogy a Sherlockból játszik benne Watson. :D (és csak tíz epizód+lezárt sztori)

  VálaszTörlés
 2. szia :) a Teen Wolfot tudom még ajánlani, én nagyon szeretem. bár most nem tudom mi van vele, mert eddig lement 4 évad, és úgy hallottam, hogy lesz 5. is, de nem tudom mikor :(

  VálaszTörlés
 3. @Bess: Köszi, mindenképp utána nézek:)

  @kinga_cs: Szia, a Teen Wolfot én is nézem, csak mivel jelenleg vége van, így nem került fel a listámra. (Ha jól emlékszem még kritikát is írtam róla:) De köszi, hogy ajánlottad.

  VálaszTörlés