In book tag

Középpontban a karakterek - újabb book tag

Már megint bezsebeltem pár book taget, amiket csak halogattam megcsinálni, így rendesen fel is gyűltek. Pedig szeretem őket kitöltögetni.  Ezt orvosolandó, itt is van az első, amit még egyszer nagyon szépen köszönök Inn-nek, aki az Inn könyvkuckója blogot írja.

Ki a legkickassebb karakter?
Hát...hmm...köszönöm. Már az első kérdés feladja a leckét, még ha párszor már fel is tették, legfeljebb más formában. A női oldalról már többször válaszoltam és több poszt is született, de most nézzük a pasikat. Ami őszintén sokkal nehezebb, mint gondoltam. Van egy pár igazán badass pasi, akit megismerhettem olvasmányaim során. Ezek közül egy? Legyen Acheron Sherrylin Kenyon sorozatából, mert talán őt lenne a legszerencsétlenebb feldühítenie bárkinek is. Persze jó pár trónkövetelő is akad még. 

Melyik karaktert utálod a legjobban?
Erre a kérdésre már válaszoltam az Olympus istenei book tagben Hádésznál. De sajnos ezekből a karakterekből is van pár, bár lényegesen kevesebb, mint az előző kategóriából. 

Kivel randiznál?
Ö...viccelsz? Mond, hogy csak viccelsz?! Jesszusom, még is hogy választanék egyetlen pasit?! Ez azt hiszem sok mindent elmond a mennyiségről, mennyi jó pasival találkoztam már a könyvekben. Jó, lehet csalás, van nem tudom minek számít az ilyen - annyira nem is érdekel - de ezt a kérdést hagyjuk.

Ha bármilyen tulajdonságot megváltoztathatnál egy karakterben, mi lenne az?
Ez a kérdés elég nagy mozgásteret ad, hisz azt választok, akit csak akarok. Nézzük: legyen az utolsó olvasmányom, ami nem más, mint J. Lynntől a Várok rád. Azon belül is Avery - a főszereplő - aki meglehetősen lassú tudott lenni a dolgok felismerésében, így ezt szívesen megváltoztatnám benne. Meg úgy általánosságban kissé gyerekes tudott lenni, de szerencsére ezen saját maga változtatott a könyv során, így nem szólok egy rossz szót sem. Habár így visszagondolva, lehet mégse változtatnám meg, bármennyire is kiakasztó tudott lenni az adott pillanatban, hisz így lett nagyon emberi.

Melyik karakter hozta a legrosszabb döntéseket, amik egyébként nem befolyásolták a sztorit?
Miért fontos az, hogy ne befolyásolják a történetet a döntései? Meg mégis kinek a döntései nem befolyásolják a cselekményt? Most itt mellékszereplőre gondol? De hát ők is ott vannak valamiért nem? Csak befolyásolják a történetet. Hmm ezen még gondolkodnom kell...Megvan! Rentai Renáta. Rosszabbnál, rosszabb döntéseket hozott, amik után csak fogtam a fejem, miközben ő bőgött, de igazából egyik döntése se nagyon befolyásolta az eseményeket. Visszatekintve leginkább önmagában szenvedett.

Melyik karakter a legjobb gonosz, akit imádsz gyűlölni?
Muhaha, ez jó kérdés. Nagyon szeretem a jól megformázott gonosz vagy éppen antihős karaktereket. Már annak idején Voldemortot is szerettem, mikor elkezdtük megismerni a múltját és összeállt Tom Denem személyisége. Érdekes volt. Úgyhogy mivel ő volt az első gonosz karakter akit megszerettem és utáltam is rendesen, így maradjunk nála.

Kedvenc mellékszereplőd?
Hú, megint egy szép kérdés, aminél jó pár karaktert meg kellett versenyeztetnem. Kapásból beugrott Nüx a Halhatatlanok alkonyat után sorozatból, de ott van Vlad is a Cat&Bonesból tudom hogy van saját sorozata, de még Oberont se nagyon hagyhatom ki a Vas-druida krónikáiból. De persze rajtuk kívül is van még jó pár kedvencem.

Kedvenc könyvbéli kapcsolatod? (nem feltétlen romantikus)
Ha már kaptam ezt a lehetőséget, akkor most nem romantikus értelemben nézem a kérdést. Ha két ember kapcsolatánál maradunk, akkor az egyik legemlékezetesebb az a Riyria krónikákban a két tolvaj barátsága, ha még ezen is túl megyünk akkor Eragon és sárkánya Saphira kapcsolatát is muszáj megemlítenem, ami egyértelműen a sorozat legkiemelkedőbb értéke.

A legerősebb karakter?
Itt most a személyiséget nézem, mert egyébként szinte ugyan az lenne, mint az első kérdés. Így pedig Mark kapta az első helyet A marsiból, mert komolyan ki lett volna képes arra, amit ő tett.

Kedvenc főhős?
Annyi könyvet olvastam már, hogy lehetne erre válaszolni? Ebben az esetben - hogy saját magamnak könnyítsek - olyanokat emelnék ki, akik inkább egyediek voltak és érdekes volt a fejükben lenni, én pedig ezért szerettem őket. Így pedig Jorg a Széthullott birodalomból és Dan Wells Nem vagyok sorozatgyilkos trilógiájából John.

Nem emelnék ki külön senkit, de a jól megszokott módon nyugodtan viheti bárki.

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése