In 3.5 pont Athenaeum Hokisok Rachel Gibson romantikus

Rachel Gibson - Valentin-nap és egyéb őrültségek

Hokisok #3


Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon.
Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete.
Lehet, hogy igen… Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta!
Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés!
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet…
*************

Sikerült úgy a kezembe vennem a könyvet, hogy semmilyen elképzelésem nem volt róla. Nem tudtam, hogy ez egy sorozat 3. része, nem tudtam ki az a Rachel Gibson, sőt még a fülszöveget se olvastam el, mikor ráböktem a listán és ezt kértem az Athenaeum kiadótól. És ez nem sűrűn fordul elő, pedig egyáltalán nem volt rossz tapasztalat. Rá kéne szoknom, hogy néha olyan könyveket is a kezembe vegyek, amikről előzetesen az ég világon semmit sem tudok, mert ennek megfelelően elvárások és elképzelések se alakulnak ki bennem. Hogy úgy mondjam teljesen tiszta lappal indult nálam. Alapjáraton próbálom ezt a lehetőséget minden könyvnek megadni, de ez szinte lehetetlen, ha elolvasom a fülszöveget, tudom ki az író stb. Persze az a borítóról és címről azért lejött, hogy romantikus könyvet fogok olvasni, így kényelmesen befészkelődtem egy bögre teával és egy puha takaróval a fotelba egyik hétvégén és eltöltöttünk együtt egy kellemes délutánt.
 " van olyan kapcsolat, ami a magánynál is rosszabb.”
Aztán olvasás közben felvillant az a bizonyos égő a fejem fölött, mert rájöttem, hogy én már olvastam ennek a sorozatnak az előző részét igaz az elsőt nem de ezt csak simán konstatáltam, mert az égvilágon semmire nem emlékszem belőle.  Az viszont rögtön világos lett, hogy nagyon ért az írónő a karakterek megalkotásához, mivel a szereplők hétköznapi emberek, kidolgozott személyiséggel, így minden további nélkül elhinném, hogy holnap akár még találkozhatnék is velük. Nem siettük el a dolgokat, kaptunk időt, hogy megismerjük a szereplőket, megértsük hogyan gondolkodnak és mit miért tesznek, és csak ezután tértünk rá romantikus szálra. Ez pedig elég ritka, mert manapság inkább az in medias res elvet vallva már az első oldalakon rögtön a főhőseink romantikus kapcsolatán van a hangsúly, így sok esetben hihetetlenül kidolgozatlan, papírmasé szereplőket kapunk, mert nem hagy az írónő saját magának teret arra, hogy elmélyítse a személyiségeket. Itt ezt szerencsére nem tapasztaltam.

Gospel (Idaho)
Persze nem azt mondom, hogy addig nem is találkoznak, mert az a bizonyos találkozás itt is hamar megtörténik. Csak éppen nem a szerelem első látásra effektus történik meg, sőt nem is éppen barátságos módon végződik. Ezt pedig a jövőben több összezördülés is követi, amiket én kifejezetten élveztem. Igen, odavagyok a szócsatákért. Ráadásul a főhős, Rob múltja sem éppen hétköznapi. Ugyanis ő elég komolyan megtapasztalja, milyen ártalmas lehet a nőcsábász életmód és a hűtlenség. Igen, ha már itt tartunk: továbbá nős is volt és van egy kislánya is. Nem éppen hétköznapi alapszituáció igaz? Ja igen, mellesleg hokis volt, de annyira semmi jelentősége nem volt a történetben, hogy nem is nagyon fontos emlegetnem. És ezt sajnálom is rendesen. Kate is érdekes volt, kissé zakkant, de nagyon szerethető.

Tehát akkor jó az alapszituáció, kidolgozottak a karakterek és a történetvezetés is rendben van, vagyis ez egy remek könyv, igaz? Hát...lehetne jobb. Ugyanis ezeknek a pozitívumoknak az ellenére, úgy érzem, hogy az írónő nem használta ki a könyv adottságait. A történet végig lagymatag volt, sehol nem éreztem semmit, nem volt tetőpont, és az erotikus jelenetek is kis lángon égtek. Sőt a könyv közepén volt, hogy kifejezetten unatkoztam, amit viszont elég rosszul tudok tolerálni. 
Mert nem bírtam kihagyni (Tyler Seguin)

Összességében kissé haragszom Rachel Gibsonra, mert minden megvolt, hogy egy felejthetetlen könyvet írjon, én mégis úgy érzem, hogy egy hónap múlva már nem fogok emlékezni rá. Egyáltalán nem rossz könyv, de sajnos nem is tudott a középszerűségből kilépni, pedig az elején úgy tűnt minden további nélkül megugorja azt a bizonyos lécet. 


3,5/5

Eredeti borító
Borító: 2/5 -huu nagyon nem tetszik
Történet: 3/5
Karakterek: 4/5
Kedvenc karakter: Rob

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 324.o.
Fordító: Szieberth Ádám
Műfaj: romantikus (jelen kor)
Eredeti címe: The Trouble With Valentin's Day
Goodreads-es átlag: 3.96
Molyos átlag: 89%

Plusz:
Az Athenaeum kiadó Valentin-napi nyereményjátékot szervezett, aminek a keretein belül egy Horvátországi vagy Szlovéniai utat lehet nyerni. Érdemes játszani, és le ne késsétek! Határidő: február 25.

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése