In 4 pont Jennifer L. Armentrout Könyvmolyképző new adult romantikus Várok rád

J. Lynn (Jennifer L. Armentrout) - Várok rád

Várok rád #1

A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…
*************

Lassan már egy hónapja ülök ezen a bejegyzésen, ami finoman szólva kezd abszurd lenni, de egyszerűen képtelen vagyok egy normális posztot megírni.  Leginkább az a problémám, hogy egy tipikus NA regényről van szó, egy újabb sablon-sztori két lelkileg sérült fiatal egymásra találásáról. Persze ezt vártam, úgyhogy ez nem ért meglepetésül, és nem is panaszkodásnak szántam, de újdonságokat már nem nagyon tudok ezekről a hasonszőrű könyvekről írni, csak magamat ismétlem, ami meg meglehetősen zavaró számomra. Mindenesetre most márt nekifogok, lesz, ami lesz alapon, mert úgy érzem, hogy egy posztot mindenképp megérdemel. És nem fog ki rajtam! *blogger-büszkeség*

Azt viszont már most le kell szögeznem, hogy tetszett a könyv - összességben, de erre később kitérek bővebben is - mert hiába lerágott csont a cselekmény, de Jennifer L. Armentrout/J. Lynn ismét bebizonyította, hogy tud írni. Az írónő tudja hogyan kell közvetlen hangvételű, vicces, de ugyanakkor ha kell mellbevágóan őszintén átadni a történetet, ez a stílus pedig tökéletesen passzolt ehhez a keserédes történethez. A karakterábrázolás rendben volt, bár a főhősnőnek, Averynek nem sikerült magát a szívembe lopnia, és enyhén szólva lassú teremtés kissé gyenge jellemmel, de végig ennek a megalkotott személyiségnek megfelelően reagált a történésekre, nem fordult ki a karakteréből, így az egész hiteles lett, ráadásul fejlődött is - ami nem mellesleg nagyon ráfért - így a végére már egész életképes lett. Jó ez csúnya volt, még tőlem is. Annak fényében, hogy mi történet vele - bár szerintem a családi háttere volt az igazi tragédia - a viselkedésének egy része érthető és én is toleránsabb voltam felé, de azt hiszem pont az a baj, hogy ebben a műfajban már az összes főhősnő ezzel a traumával indul én pedig már nem tudom komolyan venni. Úgy érzem elbagatelizálják ezt a komoly témát, csak azért mert ez most a divat és benne kell lennie az összes romantikus könyvben. Kicsit több komolyságot és eredetiséget, valamint kevesebb "biztonsági játékot" el tudnék viselni, köszönöm szépen.
"Nincs semmi, ami biztosabban jelezhetné, ha egy kapcsolat komolyabb szintre lépett, mint amikor az egyik fél hagyja, hogy a másik teknőse az ő padlóján mászkáljon."
Aztán ott van a főhősünk Cam, aki igazából az egész regény fénypontja volt a számomra. Nem volt tökéletes, néhány helyzetben kissé visszásan reagált, de hát mégis csak egy huszonéves fiatal. Nem várhatok el tőle és nem is akarok tökéletességet, mert így volt élő-lélegző pasi. De még milyen pasi!  Dögös, vicces, édes, megértő, mennyei sütiket süt - ez nálam vagy 100 plusz pont, mert én utálok főzni! - és nem mellesleg van egy Raffaello nevű teknőce. Én olvadoztam mikor megjelent a kis teknőssel! Ráadásul már szinte szuperképességnek számító türelemmel született, hisz képes volt a főhősnőre ennyit várni! És komolyan, itt nem túlzok, mikor azt mondom, hogy sokat kellett várnia. Nem véletlen a cím, ám.
"Az agyam azt üvöltötte, rettenetesen rossz ötlet, de azt mondtam az agyamnak, hogy fogja be, mert szinte soha nem ad jó tanácsokat."
És itt jön az egyik nagy problémám. Túl hosszú a könyv. Vagyis a hosszával nem lenne gond, ha a 2/3-a nem abból állni, hogy Avery tagad, menekül majd szenved, mindeközben Cam édes, megértő és vár. Ugyan nagyon imponált még számomra is, hogy milyen kitartó volt Cam, de mindezt Avery gondolatain keresztül "néztem" végig, így kissé sok volt. Talán, ha váltott nézőpont lett volna. Az elején konkrétan unatkoztam. Márpedig ez nem túl jó egy könyvnél. Aztán ott voltak még a mellékszereplők is. Nem mindegyik, de Avery barátai nem voltak mások, mint két lábon járó sztereotípiák, ráadásul a kötelező meleg barát elem is ki lett pipálva. De még csak nem is igazán nevezhető barátnak, mert ilyen barát mellett nem igen kellenek az embernek ellenségek. Hihetetlen módon irritált.

A romantikus szál szépen lett felépítve - mégha nem kissé el is lett húzva - őszintének és hétköznapinak tűnt, így könnyű elképzelni, hogy bármikor megtörténhet akár veled is. Ez pedig nem egy rossz érzés, Camből kiindulva. Nagyon édesek az évődéseik és nevetéseik, igazi első szerelem érzés, bár szerencsére már továbbjutunk a csóknál, hála a new adult kategóriának. 

Összességében ez egy kifejezetten jobb kategóriába tartozó new adult regény, - bárcsak az eleje rövidebb lett volna -  amit mindenképp ajánlok a műfaj kedvelőinek, azoknak, akik szerették a Luxen sorozatot és Daemont, valamint a romantikára vágyó olvasóknak. Láttam, hogy megjelent a regény Cam szemszögéből is Trust In Me címmel, amire nagyon kíváncsi vagyok, mert nem mindennapi élmény lehet Cam fejében lenni. 

U.i.: jó hosszú poszt lett, ahhoz képest, hogy az elején nem tudtam mit írni:)4/5

Cam szemszögéből
Borító: 5/5
Történet: 4/5
Karakterek: 4,5/5 - Cam érdemel egy fél pontot pluszba
Kedvenc karakter: Cam

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin pöttyös)
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 496.o.
Fordító: Császár László
Műfaj: new adult, romantikus
Eredeti címe: Wait for You
Goodreads-es átlag: 4.23
Molyos átlag: 89%
Képek a Pinterestről származnak.
A sorozat részei megtekinthetőek a könyvek fül alatt. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése