In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday - 10 könyv a Young Adult (ifjúsági) műfaj kedvelőinek

Rég jelentkeztem már ezzel a rovattal, így gondoltam kárpótlásul legyen ez a poszt egyben egy kis ajánló is, segítség ha nem tudod mit olvass - és szereted a YA-t. Aki pedig nem szereti, ne keseregjen, mert más műfajokból is tervezek egy-egy posztot. A HP sorozatot nem rakom bele, mert egyrészt egyértelmű, másrészt így most más sorozatok is kapnak egy kis rivaldafényt.

Ha szereted az akciódús, pörgős, poszt-apokaliptikus cselekményt belevaló főhős elbeszélésével bemutatva, aki nem vár a szőke hercegre fehér lovon, hanem ő megy a sárkány elé. Ha értékeled, hogy a romantikus szál nem szorít mindent háttérbe és nem rózsaszín felhőcskékkel jelenik meg, de mégis izzik a levegő a két főhős között, akkor ezt a könyvet mindenképp olvasd el. 

Ha nem riadsz vissza attól, hogy egy tinédzser pszichopata gondolataiba tekinthetsz be, sőt a kíváncsiságod egyenesen hajt, hogy megismerhesd, ha nem zavar a vér, és egy teljesen egyedi és kidolgozott könyvre vágysz, akkor ezt a thriller sorozatot neked írta Dan Wells.


Ezt a misztikus romantikus sorozatot semmiképp ne hagyd ki, ha szeretnél megismerni egy újabb hímpéldányt az álompasi listáról.

Ajánlom azoknak, aki szeretnének megismerni egy fájóan szép mesét két ellentétes oldalon álló fiatal szerelméről, akik mertek nagyot álmodni, de sajnos fájdalmas út vezet odáig. Tényleg ajánlom, ha szereted a fantasyt, a románcot, nem riadsz vissza a kissé borús hangulattól és szeretnéd megismerni a kimérák és angyalok háborúját. 


Imádod a görög mitológiát és szereted, ha mindez vicces körítéssel és akciódús jelenetekkel van tálalva? Akkor ez a te könyved. Vétek lenne kihagyni. 


Szereted a disztópiát és az erős, talpraesett karaktereket? Akkor érdemes beszerezni ezt a sorozatot.


Ha szereted az egyedi, többrétegű, 3D-s karakterek közötti izzó románcot, akiknek meg kell küzdeniük közben a saját démonaikkal, akkor ezt a regényt mindenképp ajánlom, mert Katie McGarry nagyon jól bánik a témával és a szereplőivel, egy teljesen hiteles történetet megírva.


Szereted a steampunkot és a történelmet? Szeretnél megismerni egy alternatív világot, amit gépek és koholt állatok népesítenek be? Szeretnél találkozni egy Habsburg herceggel és egy lánnyal, aki fiúnak öltözik, hogy szolgálhasson a brit légierőnél? Szeretnéd tudni a történetüket? Akkor mire vársz?

Kocka vagy? Imádod a videójátékokat? Mindig is érdekelt milyen lehet egy virtuális valóság? Akkor itt a lehetőséged, hogy bepillantást nyerhess egy virtuális kincsvadászatba, ami egy olyan jövőképet fest le elénk, ami akár be is következhet, így nem árt ezen kissé elgondolkoznunk. Mellesleg, önálló regény!
KRITIKA
 
És végül, hogy a romantikus lelkűeknek is kedvezzek, itt egy hihetetlenül édes történet egy kis időutazással megspékelve. Kár lenne kihagyni.

És még néhány regény, amik vetélkedtek a 10-be jutásért (a teljesség igénye nélkül):
Richelle Mead - Vámpírakadémia
Pittacus Lore - A negyedik
Kristin Cashore - A garabonc
Simone Elkeles - Tökéletes kémia

Nektek mi a kedvenc könyvetek a műfajon belül? >

Related Articles

4 megjegyzés:

 1. Ez a lista véget nem érő lenne, úgyhogy a top5 talán: Patrick Ness bármely könyve, Útvesztő sorozat, Love Letters to the Dead, Archívum és Cinder. De a te 10-es listádat is imádtam! *-*

  VálaszTörlés
 2. @abstractelf: Nekem Patrick Ness és a Love Letters to the Dead még hátra van, de a Cinder és az Archívum is versenyzett a helyért. (Igazából az Archívumot majd egy másik listába akarom berakni:) Az Útvesztőnél meg talán el kéne már olvasnom a 2. részt is :D

  VálaszTörlés
 3. Hűű, van itt általam is olvasott és kedvelt könyvekből bőven :) Amúgy nekem a Hunger Games örök kedvenc marad, de jöhet mellé egy kis Útvesztő és Cinder is. Ja, és a Ha maradnék. Így hirtelen ennyi :D

  VálaszTörlés
 4. Azokat is nagyon szerettem, bár a Ha maradnék nekem annyira nem jött be, mint sokaknak. :)

  VálaszTörlés