In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday - 9 kihagyhatatlan könyv a fantasy kedvelőinek

Folytatom az előző héten feldobott témát, ezúttal a fantasy köré csoportosítva. Így itt is van az én ajánlásom a műfaj kedvelőinek.

Ez a könyv volt a tavalyi éve legjobb könyve számomra, így nem volt kérdéses, hogy felkerüljön a listára. Főleg, mivel már elolvastam a 2. részét is - hamarosan jön majd a kritika - így biztosan állíthatom, hogy nem csak egy szerencsés kezdés volt ez a könyv az író részéről, hanem egy felejthetetlen kaland kezdete.

Szeretsz jól szórakozni olvasás közben? Szereted a vicces, egymásnak beszólogatós, szókimondó, folyton bajba kerülő rablópárosokat? Akkor mindenképp meg kell ismerned Royce és Hadrian fenomenális történetét.

Vágysz egy kis egyediségre, egy különlegességre a rengeteg hasonszőrű könyv tengerében? Nyitott vagy az újdonságra? Szereted az antihősöket és szereted végigkísérni az érdekes karakterek jellemfejlődését, mindezt egy mágiával, csatákkal, taktikázással és vérrel átszőtt történet során? Akkor ne habozz megismerkedni a Széthullott birodalom trilógiával. 

Szeretted a Széthullott birodalom trilógiát? Akkor ez a te könyved. Nem szeretted? Akkor is a te könyved. Habár ugyan abban a világban játszódik, Jorg történetével párhuzamosan, mégis merőben más a két széria, már csak a hangulatát tekintve is. Csak ajánlani tudom, hogy ismerd meg a gyáva - de éppen ezért fondorlatos - herceg és a harcnak élő viking kalandokkal, viszontagságokkal és humorral teli történetét. 

Csak egy figyelmeztetést adhatok: Ne szeress meg senkit! És légy türelmes a következő részre várva. Én szóltam!


Szereted az orgyilkosokat? Szereted a cselszövős-ármánykodós-akciódús-csavaros történeteket? A jól átgondolt, felépített, titokzatos és magával ragadó történetet? Akkor ezt mindenképpen neked ajánlom. 

Szeretsz mitológiával, legendákkal és istenekkel átszőtt, humoros és könnyed fantasy könyveket olvasni? Szeretnél megismerni egy több mint 2000 éves druidát és az ő fenomenális szöveggel rendelkező ír farkaskutyáját? Igen? Akkor itt a lehetőség, ki ne hagyd. 

Eleged van az amerikai mitológiai lényekből? Szeretnél egy kicsit "közelebbi" mítoszokról és mondákról olvasni? Szeretnél valami egészen egyedi szerkezetű fantasyvel megismerkedni, ami telis tele van mágiával, fanyar humorral és különleges lényekkel? Mire vársz még?

Csak annyit mondok, hogy SÁRKÁNYOK! Ez volt a legeslegelső fantasy könyvem, így erre az élményre mindig nosztalgikusan és teljes mértékben elfogultan emlékszem vissza.

Ti mit ajánlanátok olvasásra a műfaj kedvelőinek?


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése