In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday - 10 befejezés, ami után tátva maradt a szám

Az eheti témában olyan könyveket mutatok be nektek, amiknek a befejezése mély nyomot hagyott bennem - bármilyen értelemben véve is. Természetesen a teljesség igénye és mindenféle rangsorolás nélkül, csupán a pillanatnyi kedélyállapotom alapján:)

Ebben az esetben nem is igazán a meglepetés miatt maradt tátva a szám, hanem mert gondoltam rá, hogy így lehetne befejezni a sorozatot, de nem hittem el, hogy valóban meglépné Lawrence. Így mikor megtette, nem akartam elhinni, de mindenképp jó döntés volt, hisz így lett tökéletes.
Aki nem olvasta, most ebből nem nagyon értett semmit, próbálok spoilermentesen írni, de mindenképp ajánlom a sorozatot, és akkor megtudod miről is beszéltem. 


Nem is a történtek, hanem az érzelmek miatt, amit Johnból váltottak ki az események. Főleg úgy, hogy előtte annyira érzelemmentes volt minden, így kissé sokkhatásként ért az intenzitásuk.
KRITIKA


Szívszorító volt.


Miért? Rowling, miért voltál olyan kegyetlen? 


Még az utolsó oldalakon is képes volt meglepni.


Mondtam már, hogy utálom a függővégeket? Főleg, ha a történeten amúgy nem érzem a fontosságát, csak a marketingfogás miatt van? Nem mintha ennél a könyvnél ez a helyzet - bár ki tudja - de azt hizem tökéletes példa arra, mikor az író lógva hagyja az olvasóját a kövi részig. 
 Jönnek, jönnek, jönnek! Mondtam már, hogy jönnek?
Na jó ezt megint nem érti az, aki még nem olvasta, de mindenesetre a vége nagyon váróssá tette a befejező részt, ráadásul kissé össze is tört.
Megjegyzés: annyira szép ez a borító!
KRITIKA
Kegyetlenül gyönyörű, ami rendesen a földre küld a végén, még ha számítasz is rá, mi fog történni.


Imádtam, hogy még a vége is ilyen különleges lett. Ez tette fel az "i"-re a pontot.

Alapból nagyon szeretem ezt a sorozatot, de a befejező részben külön tetszett, hogy a jóslat még se olyan egyértelmű, mint az elsőre látszik, valamint Percy viszonya az istenekkel is nagyon jó volt. Aki még nem olvasta a sorozatot, annak ajánlom a figyelmébe. 
Ne tévesszen meg senkit e gyerek/ifjúsági könyv titulus. 


Bennetek melyik könyv hagyott mély nyomot a befejezésével?

U.i.: Csak most tűnt fel, hogy rosszul ütemeztem és ma még csak hétfő van - nem kedd - de sebaj, ezen a héten akkor egy nappal hamarabb kaptátok meg a posztot.
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése