In 5 pont Aleksandr Voinov angol Dark Soul erotikus LMBT novella realisztikus Riptide Publishing

Aleksandr Voinov - Dark Soul (Sötét lélek) sorozat

Dark Soul #1-5Erősen 18+, sőt nem is életkorhoz, inkább beállítottsághoz kötném a sorozat olvasását. Egyáltalán nem ajánlott mindenkinek! 

Ez nem egy szép szerelmi történet M/M (homoszexuális) témában. Nem is krimi, ami egyfajta igazságot szolgáltat a maffia világában. Nem egy mese, amiben vannak jók és rosszak, ahol a jó elnyeri jutalmát és az összetört lélek meggyógyul. Nem. Ez egy történet, ami letaglóz, a padlóra küld, kiakaszt és a határaidat feszegeti. Van benne minden: erőszak, árulás, csalás, gyilkosság, perverzió, vérfertőzés, homoszexualitás, szex na és a szerelem. Nem érdekli a Te lelki világod, nem ad enyhülést a végén, hogy könnyebben feldolgozd, nem rejt el semmit, csak azért, hogy Te jobban érezd magad. Mindezt figyelembe kell venned! Muszáj, mert ennek a tudatában kezdj csak az olvasásába. Viszont, ha még így is vállalod egy felejthetetlen élménnyel gazdagodsz. Nem mondom, hogy feltétlen jó - még most se tudom helyretenni a gondolataim és érzelmeim, amiket Voinov felkorbácsolt bennem - de az biztos, hogy felejthetetlen. Sötét, erotikus és felkavaró.

Nem akarok magáról a cselekményről írni, mert bár nagyon jó, de számomra nem ezen volt a hangsúly. Így inkább a benyomásaimról fog szólni ez a poszt a következőkben. 

Nagyon jó a szereplők kidolgozása és pszichológiája.  Nem rág mindent a szádba az író, a jellemábrázolás nagyon finom és árnyalt, a részleteket pedig neked kell összeraknod egy egésszé. Ennek köszönhetően ahány olvasó, annyi benyomás, persze a lényeg megmarad, de rajtad múlik, hogy dolgozod fel. Ráadásul nem sajnálja őket, a cselekménnyel olyan helyzeteket teremt, aminek köszönhetően a mély vízbe kerülnek. Ez pedig tökéletes, hisz ilyen helyzetben a legkönnyebb megismerni őket, mert a mód, ahogy a félelemre, a sarokba szorításra és a korlátaik feszegetésére reagálnak mutatja be a legjobban a személyiségüket. Nem finomkodik, nem rejt el semmit. Mer a tabutémákhoz nyúlni és bemutatni azoknak minden szép és mocskos oldalát. Nagyszerűen tárja az olvasó elé az emberi lélek mélységeit, minden vágyával és képmutatásával együtt, vagyis remekül illik a szériához a sorozatcím. Helyenként feszegeti a befogadóképességed. Nálam főleg a 3. könyv vége tett be. Nagyon nyitottnak kell lenned Neked is, mint olvasónak és még így se biztos hogy első olvasásra képes leszel mindent befogadni amit Voinov eléd akar tárni. Sokszor én is elgondolkoztam hogy 5 vagy 1 pontot adjak rá. Kikészített, ugyanakkor mégse bírtam letenni, függővé tett, muszáj volt tudnom mi történik a szereplőkkel, milyen mélyre süllyednek. 

Egy-egy rész nem hosszú, kevesebb mint 100 oldal és még ez is tovább van bontva több novellára. Nem ez az első könyvem, ami novellafüzérekből épül fel és bár ugyan azt a technikát alkalmazza Voinov is, mint például Sapkowski, de összehasonlítani sem lehet a kettőt. Sőt igazság szerint semmihez nem tudom hasonlítani. És habár novellákból épül fel, nem összefüggő regény, mégis tökéletesen bemutatja és felépíti mind a cselekményt, mind a szereplőket elhagyva minden sallangot és mellébeszélést. A maffia alap egyrészt teret ad a szélsőségek megjelenéséhez és konfliktusok kialakulásához, másrészt ad az egésznek egyfajta feszültséget, hisz élet-halálról van szó. 

Szóval igen, Aleksandr Voinov tud ám írni és biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz tőle az utolsó sorozatom. De az is holtbiztos, hogy a könyveivel nem szabad kapkodni, a megfelelő lelki állapotban kell ismerkedni velük, mert nem könnyű esti mesék és nehezen is szabadulsz a varázsukból. 


5/5

A sorozat egyben
Borító: 5/5 
Történet: 5/5
Karakterek: 5*/5 
Kedvenc karakter: Silvio

Kiadó: Riptide Publishing
Kiadás éve: 2011-2012
Oldalszám: 76+56+84+50+98 .o.
Műfaj: LMBT, erotikus
Goodreads-es átlag: 4.25
Molyos átlag: - (még nincs elég értékelés)
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek fül alatt.  


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése