In book tag havi összesítés

Féléves Könyves Kiakadás book tag & féléves összegzés

2015-ben úgy ahogy van kimaradt a Havi összesítés rovat. Igazság szerint nem is az időhiányt okolnám ezért, egyszerűen csak mindig elfelejtettem. Mikor pedig eszembe jutott már javában benne voltunk a következő hónapban és nem éreztem már aktuálisnak megírni. Szóval úgy terveztem, hogy írok majd összesítve egy féléves bejegyzést. Ehhez pedig RavenS adta meg a végső lökést, mivel kihívott a Féléves Könyves Kiakadás book tagre, ami tökéletesen passzol ehhez a témához.

Szóval a Book tag előtt kezdjük is a 2015-ös eddigi olvasmányaim listájával. Sajnos nagyon karcsú lett idén ez a lista, úgy látom, csak úgy mint tavaly, idén se lesz meg a 100 olvasmány, amit pedig előző években mindig rendre túlteljesítettem. Valamit, valamiért - sajna még mindig 24 órából áll egy nap - ezzel jár, ha túl sok a program...

Heidi Cullinan - Love Lessons (Szerelmi leckék)
Laini Taylor - Dreams of Gods & Monsters (Istenek és szörnyek álmai)
James Lear - Hátsó bejárat
Santino Hassell, Ais - Evenfall (Szürkület)
Santino Hassell, Ais - Afterimage (Emlékkép)
Susan Ee - A túlélők világa /újraolvasás magyarul/
Nalini Singh - Borzongás /újraolvasás/
Emma Chaze - Fejvesztve
Patrick Rothfuss - A szél neve
Patrick Rothfuss - A bölcs ember félelme

Jelenleg olvasom: 
Nalini Singh - Blaze of Memory
Rácz-Stefán Tibor - Fogadj el!
Scott Lynch - Locke Lamore hazugságai
Lakatos Levente - Szigor
A. E. Murphy - Broken

Borítómánia bejegyzések (2015):

Top Ten Tuesday:

Megjelenéssel kapcsolatos bejegyzések (WOW stb)
Megjelenésre várva - Könyvfesztivál (Sajnos sok csúszott ezek közül)

Book tagek:

Filmekkel, sorozatokkal kapcsolatos:
Az utóbbi időkben nem sok ilyen témájú poszt született,  - holott elég sokat néztem - mert egyszerűen nem volt kedvem írni a filmekről és a sorozatokról.


1. A legjobb 2015-ös olvasmányod
Huh már az első kérdés feladja a leckét...még ha műfajonként kérdezné....legyen Anthony Ryantől A várúr.

2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál
Ez viszont teljesen egyértelmű volt. Azon felül, hogy jó sokat kellett várnom erre a folytatásra szerencsére minden elvárásomat magasan megugrotta a Vér és csillagfény napjai Laini Taylortól. (Bár a borító még mindig nagyon ocsmány, nem tudom megszokni)


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Ebből mindig rengeteg van, sokkal gyorsabban gyűlik a várólistám, mint ahogy olvasni tudom őket, de gondolom ez egy könyvmolynak nem újdonság. Na de akkor mégis választok egyet...a legjobban most A varázslókra vagyok kíváncsi Lev Grossmantól. De holtversenyben van vele, meg a Kedves halottak! is.4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére
Itt is van ám miből válogatni! Magyarul nagyon várom már a Riyria krónikák zárókötetét, Az elveszett várost. Angolul meg az Üvegtrón 4. részét a Queen of Shadowst (Árnyak királynője)5. Legnagyobb csalódás
Ez egyértelmű, amit a kritikában is részletesen leírtam.6. Legnagyobb meglepetés
Ez még friss élmény, így nem nagyon kellett rajta gondolkoznom. Óriási meglepetést okozott Aleksandr Voinov a Dark Soul sorozattal és biztos, hogy még fogok tőle olvasni.7. Kedvenc új szerző (debütáló, vagy számodra új)
Aleksandr Voinov a fentebb említettek miatt.

8. Legújabb könyves szerelem
Nem sok olyan műfajú könyvet olvastam még idén, ahol könyves szerelmet tudnék avatni, így hozom egy régi szerelmem, akivel újratalálkoztam az újraolvasás keretei között. Judd a Borzongásból (Nalini Singh). Ő szerintem örök marad.

9. Legújabb kedvenc karakter
Ambrózy báró a Leányrablás Budapesten című könyvből hamar kedvencemmé vált.10. Egy könyv, amin sírtál
Nem emlékszem olyan könyvre idén, ahol elsírtam volna magam...talán ahol a legközelebb álltam hozzá az A hazudósoknál volt.11. Egy könyv, ami boldoggá tett
Egyértelműen a Love Lessons. Annyira aranyos volt, hogy muszáj volt rajta mosolyogni. Persze voltak mélyebb rétegei is, különben nem szerettem volna ennyire.12. Kedvenc filmes adaptáció, amit az idén láttál
Hát ez egy jó kérdés. nem is nagyon emlékszem milyen filmes adaptációkat láttam idén...volt a Lázadó, a Szürke, ezek biztos nem...tényleg! Újranéztem az Átkozott boszorkákat, amit egyszerűen imádok, úgyhogy maradok ennél.

13. Kedvenc értékelés, amit az idén írtál
Ezt inkább tőletek kéne kérdeznem. Nem szoktam visszaolvasni, amiket írok és a közzététel pillanatában, mikor kiírtam magamból a gondolataim mindegyiket szeretem. Hisz ezért teszem őket közzé. Szóval nektek melyik a kedvencetek 2015-ből?

14. A legszebb könyv, amire idén szert tettél
Jelen pillanatban még mindig A szél neve varázsa alatt vagyok, aminek kis részét a borítója okozta. Valami gyönyörű lett az új kiadása.15. Mely könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Rengeteget akarnék, de annyira előre nem szoktam megtervezni, azt olvasom amihez éppen kedvem van. Néhány, amit viszont biztosan el fogok olvasni a teljesség igénye nélkül: A szótlan tárgyak lassú szemlélése, Blood Red Road, Menedék, Madarak a dobozban, A varázslók

16. Kiket jelölsz?
A kiválasztottjaim: Te! Igen, jól olvastad, nagyon kíváncsi lennék, hogy Te hogy állsz eddig 2015-ben. Nyugodtan vigyétek a kérdéseket.  (név szerint most nem jelölnék senkit:)
       
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése