In 4 pont Athenaeum Behálózva Emma Chase erotikus romantikus

Fejveszett hisztéria Emma Chase-zel

Behálózva #2

Kate Brooks és Drew Evans története egy hamisítatlan love story. Ám amikor egy szép napon váratlanul megjelenik az életükben a titokzatos harmadik, az idillnek egy csapásra vége szakad, hőseink élete pedig fenekestül felfordul… A Behálózva folytatásában ezúttal Kate mesél nekünk arról, amivel egyszer minden szerelmes szembesül: a hosszú távú kapcsolatok édesen gyötrelmes buktatóiról. Emma Chase legújabb regénye vicces és tanulságos mese az egyre mélyülő szerelem mindent elsöprő erejéről.
★★★★★★★★★★★★

Már nagyon régóta lógok ezzel a bejegyzéssel a könyvről, úgyhogy végül csak leültem a gép elé  - és ott is maradtam 5 percnél hosszabb ideig egyhuzamban *büszkén bólogat* - és bepötyögtem a gondolataim róla, nem húzva tovább az időt. Az első rész igazi ínyenc falat volt számomra az egyedisége miatt, így amint lehetett jött is a folytatása szépen velem haza a könyvtárból. És egy estét jól el is szórakoztunk együtt.
"Szerelembe esni könnyű, szerelmesnek maradni nehéz.
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szerelmesek maradtak."
A címe tökéletesen passzol a könyvhöz, olvasás közben végig az volt az érzésem, hogy mindenki elvesztette a fejét, vagy legalábbis is egy 'Kérem ne zavarjanak!' táblát akasztott ki bizonyos szereplők agya és szabadságra ment. De mindez olyan fajta őrültség volt részükről, ami bár kissé ki volt sarkítva és csöppet el volt túlozva, de mégis mindennap megfigyelhető a párkapcsolatok terén. Így egyeseknek akár tükröt is mutathat és elgondolkozhatnak a saját életükön a kommunikáció terén.

Első körben némiképp szíven ütött, hogy most nem Drew mesél nekem, de Kate is bejött a narrátor szerepben. Habár teljesen más személyiségre számítottam az alapján, ahogy Drew leírta őt az első részben. Nagyon jól felfedezhető az az általános igazság, hogy mennyire eltérő lehet a saját magunkról kialakított kép azzal szemben, amit mások gondolnak rólunk. Hmm...érdekes lenne belelátni mások fejébe, nem?...bocsi, kissé elkalandoztam, nézzük is magát a könyvet. A regény szerkezete hasonlóan az első részhez a jelennel kezdődik, ahol szintén főszereplőnk szenvedéseivel ismerkedhetünk meg - csak ezúttal nem Drew, hanem Kate van a soron. Majd ezt követően szép lassan meséli el az elejéről Kate, hogy mi történt, milyen hülyeségek események vezettek addig a bizonyos pillanatig. Hát elöljáróban elmondom, hogy biztos verni fogod egy párszor a fejed a falba és szívesen beléjük vernél egy kis józan észt, de összességében jól szórakoztam ezen a pároson megint. Még ha az első részhez nem is ér fel. Szóval nem egy sétagalopp és előszeretettel játszik az idegeiddel a könyv, vagyis csak megfelelő lelki állapotban ajánlom a könyvet olvasásra. De akkor kellemes perceket okozhat.

Többet nem is nagyon mesélnék magáról a problémáról, mert nem lehet erről semmit mondani, anélkül, hogy le ne lőném a poént. (Kiegészítés: Azt viszont még meg kell említenem, hogy a "problémával" kapcsolatban több hiteles és nehéz kérdés felmerül, amivel sokaknak meg kell sajnos birkózniuk. Ezt értékeltem, habár a könyv nem igen szolgált a kérdésekre semmilyen fajta válasszal, vagy végkövetkeztetéssel. Leginkább csak feldobta őket). Amit meg persze nem akarok, habár könnyen kitalálható már a könyv elején is. De ennek ellenére tetszett az elképzelés, hogy nincs meg a "boldogan éltek, míg meg nem..." feeling, hanem igenis megmutatja az írónő, hogy csak azért mert az érzelmeik viszonzásra találtak az előző rész végén és megoldódott az adott probléma, még nem lehet szépen nyugisan hátradőlni, mint aki  jól végezte dolgát. Egy kapcsolatért folyamatosan tenni kell, hogy az működjön és ennek az egyik legfőbb eszköze a párbeszéd. Na igen, úgy tűnik ezt az eszközt nem csak a könyvben, de a valóéletben is nehezen használják egyesek. Remekül érzékelteti az írónő, hogy milyen komoly problémák születhetnek belőle ha ez elmarad és mind a két fél félinformációkból, elhamarkodottan, téves következtetéseket von le. De ez még nem is lenne baj, ha nem lenne mind a két fél ilyen elképesztően keményfejű és leülnének ezt megbeszélni. Á, de hisz Drewról van szó! Nem tudom ki számított tőle másra. Lehet, hogy az időjárás ment az emberek agyára, de az biztos, hogy mostanában rengeteg hisztis egyénnel akadtam össze, nem egyik pedig volt legalább ennyire hajat tépően idegesítő, mint ez a két szerencsecsomag. Így bármennyire is idegtépőek tudtak lenni, azt nem állíthatom, hogy teljesen légből kapott lenne a viselkedésük.
"– Kérhetnék egy kis figyelmet mindenkitől? – szólal meg, majd rávillant Stevenre egy sugárzó mosolyt, és folytatja: – Mackenzie szeretne bejelenteni valamit.
Mackenzie feláll a székére és közli:
– Az anyukám meg az apukám szexelt!
Csönd borul az asztalra.
Végül Matthew megemeli a poharát.
– Gratulálok, Steven. Ti is hetvenöt évente adtok életjelt magatokról, mint a Halley-üstökös, igaz?
Delores elneveti magát.
John Evans pedig megköszörüli a torkát, és feszengve megszólal:
– Hát, ez… ez nagyon… nagyon szép, kislányom."
Egyszóval tetszett az elképzelés és a tanulság, amit igyekszik a könyv átadni és habár a megvalósítás nem volt tökéletes, de jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnének bekukkantani a happy end utáni eseményekbe is.

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀ 
4/5

Eredeti borító
Borító: 5/5  - imádom ezt a kis zsebkönyv méretet
Történet: 4/5
Karakterek: 4/5 - jaj, de idegesítőek tudtak lenni, de valósak és összetettek
Kedvenc karakter: MacKenzie

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 278.o.
Fordító: Szieberth Ádám
Műfaj: jelenkori romantikus
Eredeti címe: Twisted
Goodreads-es átlag: 4.06
Molyos átlag: 84%
Könyvtári példány.  
A képek a Pinterestről származnak.  
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek fül alatt.  


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése