In 4.5 pont Edenbrooke Julianne Donaldson Könyvmolyképző történelmi romantikus

Julianne Donaldson - Edenbrooke

Edenbrooke #1

Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött.
Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t Edenbrooke-ba.
*********************
Wilton House, az írónő inspirációja Edenbrookehoz
Eszméletlenül szívmelengető, habosbabos kis cukiság. 
Talán így lehetne a legjobban leírni azt az élményt, amit ez a regény nyújtott. És nekem most pont erre volt szükségem, hogy egy kis lélegzethez jussak a mindennapi rohanásban. Könnyen emészthető, mindenféle problémától mentes, remek kikapcsolódást nyújtó olvasmány volt, amit mindenkinek ajánlok, ha ki akar szakadni a szürke hétköznapokból.

A műfajra jellemző könnyedség és báj jellemzi, semmi komoly probléma, elgondolkodtató cselekmény vagy mélyenszántó gondolat, csak színtiszta szórakozás. Az Edenbrooke a történelmi romantikusok körében is a szűziesebb kategóriába tartozik, mert az érzékiség a csók szintjén marad. De mire eljutunk odáig! Az egész élményt a legelső szerelemhez tudnám hasonlítani a tapasztalatlan, félénk próbálkozásokkal és a szélsőséges érzelmekkel. Szóval tökéletesen passzol a Könyvmolyképzőhöz (Arany pöttyös), most már értem miért ez a kiadó adta ki és ahogy az értékeléseket láttam, meg is találta a célközönségét.

Mint mondtam egy habosbabos szerelmi történetet kaptam, de szerencsére abból a fajtából, ami nem akad meg a torkomon. Mind Marianne, mind pedig Philip szerethető személyiséget kaptak és kifejezetten élveztem, hogy először mély barátság kötődik a két hasonló lélek között és csak később bimbózik ki a románc kettőjük között. És ez a románc is nagyszerűen lett felépítve, remekül fokozta a feszültséget az írónő, azt a bizonyos csókot már tűkön ülve várod! Szerettem az apró tulajdonságokat is, amiket Marianne kapott a természetszeretettől kezdve, a könyvrajongáson át, a lovaglásig, de persze megvoltak a hibái is. A végén előtérbe kerülő mártírságba átcsapó önfeláldozása, ami leginkább egy menekülési forma volt számára elég idegesítő lett volna egy idő után, de szerencsére nem húzta sokáig a problémát az írónő. De persze ez megadta a szokásos bonyodalom alapanyagát. A mellékszereplők terén még lenne hova fejlődnie az írónak, nem hagytak bennem mély nyomot. Philip meg első látásra szinte tökéletes, de a történet előrehaladtával azért előkerülnek az ő hibái is, ami emberivé tették őt - én pedig mérhetetlenül örültem neki. Az meg már csak hab a tortán, hogy végre egy főhős, aki nem nőcsábász, hiába néz ki olyan istenien.

Nem a szokásos szenvedélyes és tüzes történelmi románc, amiket megszoktam, de talán éppen ezért a visszafogottabb bájért esett most olyan jól. Kissé nosztalgikus érzést keltett bennem, de nem is tudnám megfogalmazni, hogy miért. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes.

 ♡♡♡♡♡♡♡♡♡
4,5/5

angol borító
Borító: 3,5/5 - számomra nem valami figyelemfelkeltő
Történet: 4/5 
Karakterek: 4,5/5
Kedvenc karakter: Philip

Kiadó: Könyvmolyképző (Arany pöttyös)
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 320.o.
Fordító: Molnár Edit
Műfaj: történelmi romantikus
Eredeti címe: Edenbrooke
Goodreads-es átlag: 4.34
Molyos átlag: 93%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek fül alatt. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése