In Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday - Top 10 könyv novemberi olvasmánynak

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem november az a hónap mikor mindig előkerülnek a polcomról a sötétebb, komorabb témájú könyvek és filmek terén is inkább hajlok a thriller/horror felé. Nem tudom, hogy ez a Halloween utóhatása, vagy csupán a tény, hogy még nincs is igazán ősz, de még a tél se kezdődött el, így ebben a köztes állapotben ragadunk. Mindenesetre a novemberi terveket is ennek fényében állítom össze, továbbá az eheti TTT lista témáját is ez adja. Hátha ti is kedvet kaptok egy kicsit a sötétebb témákhoz. 

Madarak a dobozban
Hogy miért ajánlom?
Azt hiszem az értékelésemből ez a rész jól összefoglalja: "Gondolkoztál már azon milyen lehet a vakoknak? Milyen lehet, hogy a legfőbb érzékszerved nem működik? Érezted már, hogy milyen félelmetes a sötétség? Tapasztaltad már mikor a fantáziád elszabadul és mindenféle lénnyel megtölti azt a mindent beborító feketeséget, de mégsem tudod biztosan, hogy mi van ott? Tudod milyen félelmetes az ismeretlen? Igen? Akkor képzeld el, hogy tényleg van ott valami. Nem tudod mi az, de ha ránézel meghalsz. Nem tudod hogy néz ki, nem tudod mire képes, nem tudod mit csinál, csak annyi biztos, hogy van ott valami. És te nem nézhetsz rá!" - Bővebben ITT olvashatsz az értékelésemről.
Kiknek ajánlom?
Mindenkinek, aki szeretné megtapasztalni milyen nem látni, milyen nem tudni mi van a sötétben. Azoknak, aki szeretik a horrort és a pszichothrillert.

Dark Soul sorozat
Erősen 18+, sőt nem is életkorhoz, inkább beállítottsághoz kötném a sorozat olvasását. Egyáltalán nem ajánlott mindenkinek! 
Hogy miért ajánlom?
"Mert sötét, erotikus és felkavaró. Mert ez nem egy szép szerelmi történet M/M (homoszexuális) témában. Nem is krimi, ami egyfajta igazságot szolgáltat a maffia világában. Nem egy mese, amiben vannak jók és rosszak, ahol a jó elnyeri jutalmát és az összetört lélek meggyógyul. Nem. Ez egy történet, ami letaglóz, a padlóra küld, kiakaszt és a határaidat feszegeti." - Bővebben ITT olvashatsz bele az értékelésembe. 
Kiknek ajánlom?
Azoknak akik szeretnék megismerni a befogadóképességük határát, szeretnének felülni egy érzelmi hullámvasútra, aminek abban sem lehetsz biztos, hogy nem egy szakadék a vége. Mindenképp erős idegzetűeknek!

Hazudósok

Miért ajánlom?
Mert más. Mert különleges, őszinte, kegyetlen és fájdalmas. 
Kiknek ajánlom?
Akik valami másra vágynak a YA könyvek tengerében. De nem csak YA rajongóknak!

Vér és csillagfény napjai
Figyelem, ez a 2. része a sorozatnak, az 1. rész címe Füst és csont leánya. Azzal érdemes kezdeni, ha még nem olvastad. 
Miért ajánlom?
Mert egy gyönyörűen megírt és fájdalmas szerelmi történet két szereplőről, akikkel meglehetősen kitolt az élet. Van egyfajta Rómeó és Júlia beütése a regénynek, de mindezt annak a tudatában mondom, hogy én mindig is utáltam ezt a bizonyos Shakespeare művet, még ezért oda meg vissza vagyok. (Értékelésem ITT olvashatjátok)
Kiknek ajánlom?
Azoknak, akik szeretnének olvasni egy olyan romantikus YA könyvet, ahol a problémák tényleg problémák, a karakterek kidolgozottak, esendőek, de mégis mindig talpra állnak és mindezt egy varázslatos és gyönyörűen megírt kerettörténet foglalja magába. Az örök romantikusaknak kötelező darab!

Ragály
Miért ajánlom?
Egy szó: zombitámadás! meg Edward. Értékelésem az eredeti műről ITT olvasható.
Kiknek ajánlom?
Mindenkinek, aki régen szerette az Anita Blake sorozatot, mert az a rész azt a színvonalat hozza. Tele van akcióval, pörög, nyomozás, hullák, Edward, véres, mocskos, Edward, nincs tele hisztivel, Edward...mondtam már, hogy Edward?

A téboly kertje
Miért ajánlom?
"Teljesen egyedi és különleges könyvet tarthattam a kezemben – na jó, gépen olvastam, mivel még a bétázás részeként kaptam meg a könyvet, de ilyen formaságokra ne adjunk – amit nem lehet beskatulyázni egy műfajba sem, nem akar megfelelni sablonoknak és műfaji elvárásoknak sőt nem akar másra hasonlítani sem. Amit teljesen jól is csinál." Sötét, hátborzongató és gyönyörűen megírt. (Értékelésem) Kell ennél több?
Kiknek ajánlom?
Mindenkinek, aki valami teljesen egyedire vágyik. 

A szótlan tárgyak lassú szemlélése
Miért ajánlom?
Mert elképesztő élmény Auri fejében lenni, Rothfuss költői meséjét olvasni. Egyszerűen más. Furcsa. Kissé eszelős. Bájos és szívszorító. Mint Auri. (Értékelésem ITT)
Kiknek ajánlom?
Elsősorban a Királygyilkos krónikái rajongóinak, de találkoztam már olyanokkal is, akik a sorozat ismerete nélkül olvasták és szerették meg. Azoknak ajánlom, akik szeretnének belelátni egy elképesztő személyiségbe. Nem való ez mindenkinek, de lehet hogy Neked igen.

A vér éneke
Miért ajánlom?
Mert én imádom! Na jó, kezdjük elölről. Azért ajánlom, mert...csak. Khmmm, ez se valami jó indok... Mert azt akarom, hogy más is átélje, hogy ezt a könyvet Anthony Ryan neki írta. Persze ez valószínűleg nem lesz igaz mindenkire, de aki szintén így érzi, az kérem jelentkezzen. (Kritika)
Kiknek ajánlom?
Minden fantasy rajongónak kötelező darab.

Állattemető
Miért ajánlom?
Mert ezután pár napig másképp nézel a házikedvencedre. Főleg ha olvasás közben jön oda hozzád. (Kritika ITT)
Kiknek ajánlom?
Azoknak, akik szeretnek félni, de mindezt egy jól tálalt, okosan felépített és lelkileg is megrázó történet miatt. 

Az én tervem a hónapra:

Az ördög egyetlen barátja
Miért?
Mert már alig vártam a Nem akarlak megölni elolvasása óta, hogy újra visszatérhessek ifjú pszichopatánk fejébe. Kissé morbid ez így kimondva, de nem kevésbé igaz. (És milyen önbeteljesítő jóslatom volt? Tényleg lett 4. rész:)

Ti mit terveztek a hónapra? Esetleg ajánlatok a listához?


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése