In 5 pont Ace angol fantasy Ilona Andrews Kate Daniels paranormális romantika romantikus

Ilona Andrews - Magic Rises

Kate Daniels #6


Atlanta is a city plagued by magical problems. Kate Daniels will fight to solve them—no matter the cost.

Mercenary Kate Daniels and her mate, Curran, the Beast Lord, are struggling to solve a heartbreaking crisis. Unable to control their beasts, many of the Pack’s shapeshifting children fail to survive to adulthood. While there is a medicine that can help, the secret to its making is closely guarded by the European packs, and there’s little available in Atlanta.

Kate can’t bear to watch innocents suffer, but the solution she and Curran have found threatens to be even more painful. The European shapeshifters who once outmaneuvered the Beast Lord have asked him to arbitrate a dispute—and they’ll pay him in medicine. With the young people’s survival and the Pack’s future at stake, Kate and Curran know they must accept the offer—but they have little doubt that they’re heading straight into a trap…
***************

Régóta nem írtam már értékelést a sorozat egyes részeiről, de ez főleg annak tudható be, hogy annyira magával ragadnak a kötetek, hogy nem állok meg két rész között olyan fölösleges dolgokra, mint az értékelésírás.
De most csak nekiülök, mert megérdemli a sorozat azt a nyúlfarknyi híresztelést is, amit ez jelent.

Igen, tessék olvasni, mert megéri. Imádom ezt a sorozatot! ❤

Nagyon sokat jelent, hogy szerzőpáros írja a köteteket, akik közül az egyik pasi. Így kellő mennyiségű akció és „tesztoszteron” is kerül a könyvekbe, ami nekem néha hiányzik a női szerzők könyveiből. Persze vannak kivételek rendesen. A világ nagyon sokat színesedett és úgy érzem egészen kerek lett az első kötetek óta, ahol nehezményeztem a kidolgozottságot – vagy annak hiányát. Az egész elképzelés, hogy a technológia és a mágia hullámokban váltakozik a világban és pusztítja a városokat, iszonyat jó alap. Ahogy megzabolázatlanul átveszi a terepet a mágia fantasztikus és váratlan lények és helyek alakulnak ki – amik nem ritkán halálosak. Most már, ennyi kötet után kellőképpen átlátom a világot és azok a részek is sokat tisztultak, amik az elején elég homályosak voltak még. Szerettem, ahogy beleszőtték a szerzők a különböző népek meséit és mítoszait, amik visszajöttek a világba, hála a mágia erősödésének. Szóval a világ pipa, működik, érdekes és rengeteg lehetőséget rejt magában.

Aztán nézzük az urban fantasy fantasztikus elemeit. Tetszik, hogy habár belerakták az írók a vámpírokat a sztoriba, de iszonyat messze állnak a tini nyakakat szívogató, meg nem értett szépfiúktól. Mindig mosolygok az irónián, mikor képbe jönnek. Ezen felül a természetfeletti lények nem tartogatnak nagyon nagy meglepetéseket, az alakváltók pont olyanok, mint máshol, ahogy a boszorkányok és a többiek is. De érdekes olvasni a belpolitikájukról. (Ez nem sok, nem kell megijedni.) Talán a mágia terén a legnagyobb érdekesség az maga a főszereplő és a családja terén jelenik meg. Nagyon értékeltem ezt az ötletet, na meg a titokzatosságot és a lassú információcsöpögtetést is róla. Vagyis a fantasy elem is pipa. 

De ami igazán jóvá teszi ezeket a könyveket, azok a szereplők, az akció és a humor. Szeretem Katet. Szeretem Currant is. Na de együtt imádom őket. Féltem tőle, hogy ha ezek ketten összejönnek, akkor meg fog szűnni az a fajta civódás és macska-egér játék, amit annyira szerettem az elején. Féltem, hogy egysíkú lesz a kapcsolatuk. Szerencsére jó nagyot tévedtem. Még mindig eszméletlenül szórakoztatóak együtt, amellett, hogy a kapcsolatuk is fejlődik, ami hitelessé és életszerűvé teszi az egészet. És külön öröm, hogy nincs nyáltenger és nem szorul a háttérbe a többi szál a romantika miatt. Rajtuk kívül leginkább Hugh érdekelt ebben a részben. Igen egy arrogáns, pszichopata állat, de emellett iszonyat érdekes is lett a személyisége. Nagyon élveztem, ahogy egyre jobban megismerhettem a karakterét és azt kell mondanom, hogy nagy tehetségük van Andrewséknak a hasonló karakterek megalkotásában. Kicsit hasonlított a Burn for Me főhősére. Az akció ezúttal is megvolt, bár nekem a vége kicsit csalódás volt, én nagyobb harcra vártam, de ez csak személyes apróság. Bár az a halál azért szíven ütött. 


Na szóval a lényeg, hogy imádom ezt a sorozatot és az egyik kedvenc urban fantasy szériámmá nőtte ki magát. ❤ És alig várom, hogy végre találkozzunk Rolanddal.

U.i.: Örültem, hogy belerakták Kate és a Pack kapcsolatának alakulását, hogy Kate milyen szakaszokon ment át. Ez kellett, így volt karakterhű.  

****************
5/5

másik borító
Borító: 3/5 - még mindig nem tetszenek, ráadásul már a csajt is lecserélték.
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5  
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Kate

Kiadó: Ace
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 356.o.
Műfaj: urban fantasy
Goodreads-es átlag: 4.50
Molyos átlag: 97%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek fül alatt. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése