In havi összesítés

Havi összesítés - Február

A januári összesítés stílusosan elmaradt, így egyben hozom az elmúlt két hónap eseményeit. 

Kezdjük is az olvasásaimmal:
 • Először is elkezdtem és be is fejeztem a Hatalom-trilógiát (A hamis herceg, A szökött király, Az Árnytrón) az év elején. Az első részével rögtön kedvencet is avattam és habár ezt a szintet már nem tudta megütni az írónő később, de egy nagyon jó kis trilógiát ismerhettem meg. 
 • Aztán magyar szerzőtől is olvastam, méghozzá Vivientől, az imádni való Winie történeteket folytattam A hóhér kötelével és a kiegészítő karácsonyi novellát, A brosst is bedaráltam, amíg várom a következő részt. 
 • Ezt követően pedig csak angolul olvastam könyveket. Valahogy elkapott a gépszíj és nincs is kedvem most visszatérni a magyar nyelvre, pedig lenne mit olvasnom. Mindenesetre megismerkedtem Ilona Andrews új urban fantasy sorozatával a Burn for Me-vel. Nem hazudtolta meg magát a szerzőpáros, iszonyat jó lett. 
 • Az Olimposz hősei sorozatot is tovább folytattam, mert nem tudtam megvárni a magyar megjelenéseket, azonnal olvasnom kellett a folytatást. És a House of Hades is hozta a szintet, elképesztően jók voltak a Tartaroszos részek!
 • Az ifjúsági vonalat hátra hagyva rátértem az erotikus vonalra és megismerkedtem Alexa Riley végigröhögős, WTF élményt nyújtó, igazán HOT szösszeneteivel a Coach és a Snow and Mistletoe könyvek által. Az biztos, hogy nem ez volt az utolsó találkozásom ezekkel a rövid írásokkal. 
 • Ezt követően igazi Ilona Andrews, na meg Kate Daniels dömpinget tartottam (Magic Slays, Magic Rises, Magic Breaks, Magoc Shifts) és felhoztam magam up to date státuszra a sorozattal. Ami csak azért baj, mert most majd meg esz a fene a következő részért.
 • Sarah J. Maas mesefeldolgozáson alapuló sorozatával már jó ideje szemeztem, még végül február lett az a hónap mikor beadtam a derekam és elolvastam a A Court of Thorns and Roses-t. Meglehetősen jó döntés volt.  
 • Az Armed & Dangerous erősítette a havi LMBT vonalat, ami a Cut & Run sorozat 5. része. Rég olvastam a srácokról és már nagyon hiányoztak. 
 • Végezetül pedig az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Jennifer L. Armentrout írónő Dark Elements sorozatának 1. részére, a White Hot Kissre esett a választásom, amiről hamarosan érkezik majd a bejegyzésem is. 
 • + egy előző éves kritika-elmaradásom A Rudnay-gyilkosságról

Jelenleg olvasom: 
 • Sawyer  Bennett - Uncivilized
 • Mark Lawrence - A hazug kulcsa
 • Scott Lynch - Locke Lamore hazugságai

Szóval összességében meglehetősen jó évkezdést tudhatok magam mögött ebben a két hónapban. Elég sok könyvet sikerült elolvasnom, ráadásul tartottam magam a kitűzött célokhoz is, de legfőképpen csak élveztem őket. Bár ez nagyrészt szerencsés választásokon múlt. 

Az olvasásokat letudva, nézzük mi a helyzet a rovatokkal és egyéb posztokkal!:
Év elején volt egy legjobb és egy legrosszabb évösszegzős posztom is, amit nem csak én, de ti is kedveltetek a visszajelzések alapján. Így szeretném ezt hagyománnyá tenni és jövőre is várható. 
Aztán összeszedtem év elején az idén várható könyvadaptációkat egy posztba, hogy könnyebb legyen nyomon követni. Megjegyzés: Még most is szívesen várom a kiegészítéseket, ha valamit lehagytam volna!
A borítómániás rovat is ment tovább, sőt most beálltam egy rendre, hogy mindig péntekenként jöjjön ki az új poszt ebben a rovatban, hogy legyen valami kis rendszeresség ebben a káoszban. A két hónap alatt szépen összegyűltek a posztok, név szerint: Sárkányok, Uralkodók, Fantasy, Sci-fi ráhangolódás, Mesék új köntösben, Nézz fel az égre! és A természet szépsége
Aztán a Top Ten Tuesday rovattal már nem állok ilyen szépen, nem sikerült hetente újat hoznom, úgyhogy lehet hogy ebben lesznek változások. Mindenesetre volt egy bejegyzés 10 sorozatról, amit nem fogok befejezni, valamint 10 könyvről, amit együltő helyemben elolvastam
Book tagek vonalán megosztottam a véleményem a népszerű(tlen) könyvekről és fogadalmakat tettem.
Megjelent egy új "rovat" is februárban, ami a Szavak nélkül nevet kapta. Bővebben erről az első bejegyzésben olvashattok, ami Orson Scott Card Végjátékáról szól. Továbbá ilyen formában írtam meg az Armed & Dangerous bejegyzést is. Nem lesz túl gyakori látogató ez a rovat, de azért majd néha benéz. Nektek hogy tetszik ez a forma? 
Ezen kívül írtam egy "elmélkedős" posztot is, ami a Sorozatok csapdájában nevet kapta.

Saját kép
Könyvhörcsög akcióban:
Elmúlt egy újabb szülinapom januárban, aminek köszönhetően gazdagodtam A hazug kulcsával, meg A Hatalom-trilógiával. Valamint a molyon keresztül megvettem A bölcs ember félelmét, ami már nagyon hiányzott a polcomról. 

Nektek hogy telt a február?>

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Vééééégre, végre valaki átérzi a megszállottságomat a Burn for Me-vel kapcsolatban. Olyan messze van még a folytatás T.T
  Amúgy azért jó kis két hónapot zártál :D bár én lettem volna ilyen produktív!

  VálaszTörlés
 2. Ugye, hogy milyen fantasztikus sorozat?! :D
  Hát de úgy néz ki nem fogom tudni tartani ezt az állapotot, ez csak a szemeszter elei lazítás volt :D

  VálaszTörlés