In 5 pont A királygyilkos krónikája fantasy Fumax novella Patrick Rothfuss

Zsiványok

Olyan történetekre vágyik, amelyek túlmutatnak az elcsépelt sablonokon? Akkor ne hagyja ki a New York Times bestseller-szerző George R. R. Martin és a többszörösen díjnyertes szerkesztő, Gardner Dozois kötetét!
Huszonegy eredeti, most először olvasható, igazi nehézsúlyú sztárszerző tollából származó írást vehet kezébe a Zsiványokkal, amelyben minden egyes novella újabb izgalmakat ígér meghökkentő csavarokkal és nyaktörő fordulatokkal. Maga George R. R. Martin egy eddig még ki nem adott, új Trónok harca novellával jelentkezik, amelyből A Tűz és Jég Dala világának talán legnagyobb gazemberét ismerhetjük meg.
Csatlakozzon az utazáshoz olyan írókkal, mint Gillian Flynn, Joe Abercrombie, Neil Gaiman, Patrick Rothfuss, Scott Lynch, Cherie Priest, Garth Nix, Steven Saylor vagy Connie Willis – nem is beszélve az irodalmi bűvészmutatványok többi mesteréről. Ezek a zsiványok nemcsak fosztogatnak, hanem gazdagabbá is teszik az olvasó szívét!

*******************

A Zsiványok kötet egy meglehetősen szemet gyönyörködtető monstrum, de a féltégla becenevet is simán elviseli, amiben neves vagy éppen hazánkban kevésbé ismert szerzők novelláit szedték egy csokorba. Azonban én ebben a rövid posztban nem fogom a teljes antológiát értékelni, mert egyetlen egy novellát olvastam el belőle. Természetesen ezt a hiányosságomat pótolni fogom, amit lehetőségem lesz rá. Addig is nézzük, Patrick Rothfuss novelláját:

Patrick Rothfuss - A ménkűfa (Királygyilkos krónikája #0,5) 5 pont

Ez az a történet, amiért elsősorban levettem a könyvesbolt polcáról a könyvet, hogy elolvassam még a buszra várok. Már elvonási tüneteim voltak a Királygyilkos krónikája világának hiányától és mivel még nagyon messze van a befejező rész, így kénytelen voltam ezzel enyhíteni egy kicsit szenvedéseimen. A történetben Bast - Kvothe tünde társa -  került előtérben, az ő mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást. Bast teljesen más módon, de legalább annyira lenyűgöző és érdekes karakter, mint Auri. Továbbá azt kell mondjam Patrick Rothfuss tényleg az az író, aki még egy bevásárló listát is élvezhetően és letehetetlenül lenne képes megírni. Ezt a két tényt alapul véve, pedig kijelenthetem, hogy úgy volt jó ez a rövid kis szösszenet, ahogy volt - nem, nem csak a rajongásom miatt mondom - nagyon élveztem Bast a gyerekekkel kötött kis üzleteit, a falusiak mindennapi életét, a kis légyottjait, a hangulatát a történetnek, Bast személyiséget és macska-jellemét, na meg csapongó természetét. Kifejezetten értékelem, hogy nem rág mindent a szánkba az író, kénytelen az olvasó a sörök között is olvasni, ha érteni akarja a történetet, de közben mégis olyan elképesztő tehetséggel mesél, hogy le a kalappal.>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése