In 4 pont Fall Away new adult Penelope Douglas romantikus WOW

A rossz indok | Penelope Douglas - Szívatás

Fall Away #1


A nevem Tate. Valamikor ő is így hívott. Most viszont szóba sem áll velem. De békén sem hagy.
Régen a legjobb barátom volt. Aztán egyszer csak ellenem fordult. Mindennap megkeserítette az életemet. Elérte, hogy megalázzanak, kirekesszenek, pletykáljanak rólam. A szívatásai egyre kegyetlenebbé váltak, szinte belebetegedtem abba, hogy folyamatosan meneküljek előle. Még Franciaországba is elmentem egy évre csak azért, hogy elkerüljem.
De mostanra elegem lett a rejtőzködésből. Talán ő nem változott meg, de én igen. Itt az ideje, hogy felvegyem vele a harcot, és visszavágjak neki.
Többé nem hagyom, hogy terrorizáljon.
Harc, titkok, múlt és jelen. De mit hoz a jövő? Hova vezet Tate és Jared szenvedélyes kötéltánca? Minderre választ ad a sorozat első kötete.
***************

Ez volt az első WOW könyvem, bár már régóta szemezek a regényeikkel. Amit nem mellesleg örömmel tettem, mert igazi szemorgazmust okoznak küllemre. Ezt a hosszas előjátékot pedig a Könyvheti akciójuk törte meg, aminek köszönhetően három WOW példányt is bezsebeltem és erre esett az első választásom.

Tisztában vagyok vele, hogy az emberek különbözőek, amiből egyértelműen következik, hogy a párkapcsolatok is visszatükrözik ezt az egyediséget. Tudom, hogy vannak olyan személyiségek, akik úgy mutatják ki a vonzalmukat és szeretetüket, hogy - maradva a címnél - szívatják a párjukat. Tapasztaltam, hogy ezek a típusú emberek így próbálják megtartani az osztatlan figyelmed. Sőt olvastam is már hasonló típusú könyvekről. Most is erre a fajta kapcsolatra számítottam ebben a  könyvben, de nem teljesen ezt kaptam. 
 Mindenki követ el hibát az életben. Ez elkerülhetetlen. De venni kell egy mély lélegzetet, kihúzni magunkat, és továbblépni.
Habár a való életben nem is tudnám elképzelni magam egy ilyen kapcsolatban, de a könyvek lapjai között érdekesnek találom. Azonban Jared személyiségét nem sikerült ilyenné alkotnia az írónőnek a szememben, nem ezek voltak a motivációi, nem vált érdekessé a személyisége. Már a könyv elején is furcsa volt az egész, valahogy nem klappoltak a cselekedetei és a felfedett személyisége. Egyszerűen csak egy bunkó gyereknek tűnt a szememben és sajnos a felfedett indítéka számomra annyira gyerekes és mondvacsinált lett, hogy nem tudtam ezen az első benyomáson túllépni. Még miután ő felfedezte, hogy miért is csinálja - ami 3 évébe telt! - és próbált változni, akkor is olyan nevetségesen csinálta. Mi az, hogy nem gondolta, hogy bántja a lányt, mikor előtte azt hangoztatta, hogy szereti ha sír? A kettőt nem tudta összekapcsolni?! Meg olyan magától értetődőnek vette, hogy majd Tate minden további nélkül túllendül az utolsó pár éven, csak mert ő azt mondta megváltozik. Szóval olyan gyerekes volt nekem, na. Még ha a múltja miatt gondolatban eltöltöttem pár kellemetlen percet egy kést simogatva és a szüleire gondolva... Bár arra azért figyelt az írónő, hogy ne menjen túlzásba a szívatás, hogy ne utáltassa meg az olvasókkal a hősét, hogy majd mikor lerántja a leplet az indokairól, egy nagy sóhajjal a lábai elé olvadhasson a női közönség. Hát ezt a hatást nálam nem sikerült elérnie, az első pillanattól kezdve ellenszenves volt Jared és ezen egyik magyarázat sem tudott változtatni. Ez van, különbözőek vagyunk, meg lehet ha én is ebben a korban lennék, akkor jobban át tudnám élni.
"A förgetegem, a viharfelhőm voltál, a menedékem az esőben."
Jareden kívül volt még pár érdekesség a karakterek körül, ami nem tetszett. Elsőnek is ott van K.C., akiről meg csak annyit, hogy nekem nem ilyenek a barátságaim, de ez mellékes és emberfüggő. A végére egészen sikerült megkedvelnem, bár továbbra se tartom nagy barátnak. Bár ez mindkét irányból igaz. Ha Tatenek ez felelt meg, áldásom rá. Madoc is furcsa volt, még az elénk tárt sztorival együtt sem értettem, hogy mindenféle magyarázat nélkül, hogy tudta ezt tenni 3 évig miközben elvileg egy rendes srác. Nekem valahogy ezek a magyarázatok nem feküdtek teljesen, így ez kicsit piszkálta a csőröm, főleg mert amúgy egy nagyon jól megírt regényről van szó. Csak hát azért ezek miatt nem adhatok rá 5 pontot.

Mert igenis, tetszett ez a regény! És habár eddig a negatívumokat fejtegettem, ami a könyvre nézve nem túl fair, de csak azért, hogy ezt megmagyarázva kijelenthessem, hogy amúgy ez egy jó könyv. Mivel ezeknek a negatívumoknak az ellenére nagyon élveztem a könyvet. Remekül megírt, gördülékeny stílusban van tálalva, továbbá jól bemutatta az írónő az emberi természetet, a hiszékenységüket, a birka természetüket, önmagában a szívatásra való reakciókat és hogy a szavak mekkora sebeket ejthetnek. Megmutatta, hogy ki kell állni magunkért, de nem szabad gondolkodás nélkül visszaadni azt amit kapunk, mert könnyen meg is fordulhat a szituáció és mi lehetünk a zsarnokok. Az emberek kegyetlenek, főleg kamaszkorban mikor a felelősség teljes hiánya nélkül próbálgatják a személyiségüket és a kapcsolataikat másokkal. És mindig a gyengéket és az átlagtól eltérőeket pécézik ki maguknak, márpedig ha nem állsz ki magadért könnyen szokássá válhat. Persze itt egy elég enyhe szituáció volt bemutatva, de a legtöbb esetben szerencsére elég ha az elején a sarkára áll az ember és keresnek maguknak mást. Vagy nem, sajnos nem mindig elég ez és iszonyat nehéz ez ellen föllépni. A végén beleszőtt internetes szituációtól meg egyenesen kirázott a hideg és újfent szembesültem vele, hogy mennyire átszőtte már az életünk és milyen hatalmas hatása lehet ránk.


Tate is rendben volt, mint főhősnő, bár más személyiségünk volt, így nem értettem minden egyes lépésével egyet, de szorítottam a boldog végért számára. Szépen lett ábrázolva a változás is, amin végighaladt a másfél év alatt, ahogy felfedezte a személyiségét és erejét, valamint tetszettek az olyan apró jellemvonásai, mint a kocsiszenvedélye, a vihar imádata, a tudományos beállítottsága, a hirtelen haragja - bár néha túl messzire ment - és a megbocsátó természete, na meg ezért a kijelentéséért:
,,Én nem leszek olyan ostoba liba, mint a romantikus regények főszereplői, akik belekeverednek egy szerelmi háromszögbe, és nem tudnak választani. (...) Soha nem értettem, egy lány hogy nem tudja, akar-e egy srácot, vagy sem. Amiatt összezavarodhatunk, hogy mi a jó nekünk, de amiatt nem, amit igazán akarunk."
Egy kifejezetten érdekes élmény volt, amit köszönök az írónőnek, na meg a WOW kiadónak, mert elégedett vagyok a könyv kiadásával, esztétikájával és fordításával is szóval nem ez az utolsó könyvem tőlük. Már csak azért is, mert még 2 könyv vár tőlük olvasatlanul a polcomon.

***************
4/5

Jared története
Borító: 5/5 - nagyon tetszik
Történet: 4,5/5
Megvalósítás: 4/5  
Karakterek: 3,5/5
Kedvenc karakter: Tate

Kiadó: WOW
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 344.o.
Fordító: Bótyik Bettina Zora
Műfaj: new adult
Eredeti címe: Bully
Goodreads-es átlag: 4.17
Molyos átlag: 91%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

>

Related Articles

3 megjegyzés: