In book tag

Könyvespolc túra | Lerántom a leplet

A könyvmolyok egyik nagy büszkesége a könyvespolca, amire a kincseit pakolgatja. Én is így vagyok vele, órákat el tudok tölteni a pakolgatással, rendezgetéssel és díszítéssel. Persze általában sosem elég nagy, sosem férünk el rajta, de attól még büszkék vagyunk rá. És itt az ideje, hogy én is megmutassam az enyémet. 

Bármennyire is szeretném, nem fogom tudni most megmutatni nektek az összes könyvem és könyvespolcom, mert egyrészt az egész lakásban vannak könyveink, másrészt az egyetem miatt most lényegében két helyen lakom és természetesen mind a két helyen vannak könyvek. Na meg folyamatosan vannak könyveim kölcsön adva. Egyszóval nagyon régen nem volt már olyan, hogy az összes könyvem egy helyen lett volna. Így csak a szobámban lévő könyveket mutatom be nektek az alábbiakban.

Szóval nézzük először egyben:
Először is van egy polcos szekrényem, ahol - mint láthatjátok - mára már teljesen átvették az uralmat a könyveim és minden mást kiszorítottak. De persze én nem bánom - még ha néha nem is férek el - és mindig büszkeséggel nézem az én egyre bővülő szépségemet.
Aztán van egy szekrénysor az asztalom fölött is, mert könyvmolyhoz híven minden helyet megpróbálok kihasználni. 

Rendezési szokások:
Elsősorban sorozatok szerint rendezem őket, majd megpróbálom az írók könyveit egybe szedni. Ha szerencsém van akkor ezek egy adott kiadón belül vannak és a kiadó többi könyvével folytatom, de persze ez nem mindig van így. Láttam már, hogy egyes molyok színek szerint rendezik őket, vagy éppen abc sorrendbe teszik, de én egyiket se alkalmazom. Ráadásul folyamatosan változik is, mivel amit kölcsönadok, annak a helyére addig be tudok rakni mást is. 

A leghosszabb könyv a polcomon:
Nem vagyok benne biztos, hogy melyik a leghosszabb. Az biztos, hogy Patrick Rothfuss A királygyilkos krónikái egyes részei bátran indulhatnak a címért, de jelen pillanatban nincs itthon egyik rész sem, szóval ezeket nem tudom megmutatni. Továbbá a Fumaxos féltéglák is beszállhatnak a ringbe a címért...
... de Steven Erikson könyveit nehéz lenne kiütniük.

A legrövidebb könyv a polcomon:
Ha a novellákat is figyelembe vesszük, akkor a Beretva és tőr a nyertes...
...ha nem, akkor Neil Gaiman gyönyörűsége.

Egy könyv, amit a szülinapomra kaptam:
Van egy pár ilyen könyv, mert előszeretettel kérek könyvet erre az alkalomra. Az egyik ilyen könyvem az Az nyer, aki mer.

A legdrágább könyv a polcomon:
Ez se egy könnyű kérdés, jó pár percig nézegettem a könyveim, végül úgy döntöttem ez a befutó.

A legutolsó könyv, amit olvastam a polcomról:
Egy igazán megrázó élmény volt, mikor összeszedtem magam írok is róla ide is. 

Teljes sorozatok:
Jó pár sorozatot megvettem teljesen, - nem szeretem ha nincs meg az egész, ha már egy részt megvettem - de ezek közül csak párat tudok megmutatni, mert a legtöbb nincs nálam. Szóval higgyétek el nekem, hogy a Riyria-krónikák is teljes, de annak is kölcsönben van az első része. 
Amit a legjobban szeretnék még teljessé tenni a jelen pillanatban, az a Harry Potter sorozat.

A legújabb könyv a polcomon:
Bábel fiai, amit egy antikváriumból szereztem be.
A legrégebbi könyv, ami a polcomon van:
Rengeteg régi könyvünk van a házban, de azok nem személy szerint az enyémek és nem is az én szobámban vannak tárolva, így innen Az alapítvány peremén a legrégebbi:

A legrosszabb állapotban lévő könyv:
Nagyon vigyázok a könyveimre és habár szívesen kölcsönadom őket, de mindenki tudja, hogy harapok ha bajuk esik. Ezért a legtöbb könyvem olyan, mintha új lenne. Azonban még így is van pár megviselt, amit sokszor újra olvastam. Közülük is Nalini Singh Vonzódása van talán a legrosszabb állapotban. Megtört a gerince, egyszer félig beleejtettem a kádba, ráadásul egyik nyáron kint olvastam a napon és megolvadt a hőn a tinta és néhány helyen elmaszatolódott. Igen, elég sok mindent át élt már szegénykém. 

Kölcsönkönyvek: 
Külön tartom a kölcsönbe kapott könyveket, mert így nem felejtem el, hogy pontosan mi is van nálam, meg előtérbe kerülnek, így hamarabb is nyúlok értük. Jelen pillanatban ez a 6 könyv van nálam kölcsönben...
...valamint a most is zajló nyereményjáték könyveit is külön tartom, elvégre nem az enyém. Bár Anthony Ryan két példányt küldött a könyvéből, egyet nekem is, szóval az a polcomon is megtalálható. 

Egy könyv, ami a kedvenc színemben pompázik:

Olvasatlan könyveim:
Sajnos sokkal több van, mint amennyi ildomos lenne, így csak párat mutatok a teljesség igénye nélkül.

Az első, amit olvastam a polcról:
A legelső könyvek, amiket olvastam nincsenek itt, máshol tartom őket és majd a leendő gyerekeimnek szánom. Azok közül, amik a polcomon vannak talán az Eragon szériát olvastam legelőször. 

Dedikált példányok:
Igazából nincs sok dedikált könyvem, általában nem tudok elmenni a dedikálásokra, de azért még így is akad pár.


Jelenleg olvasom:
 
Meséljetek, nektek milyen a polcotok? Hogy rendezitek a könyveiteket?

U.i.: Ez nem egy szokványos book tag bejegyzés, de annak is elmegy és mivel kíváncsi vagyok egyesek gyűjteményére, így kihívok pár bloggert is^^ Persze szokás szerint viheti, akinek megtetszik és szívesen venném, ha linkelnétek hozzászólásban, hogy megnézhessem. Kíváncsiság...
Liliane
AniTiger
Virág
Ladybird
Moncsycsy


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése