In 4 pont GABO Lisa Kleypas történelmi romantikus Wallflowers

Egy tiltott szerelem | Lisa Kleypas - Nem múló varázs

Wallflowers #0,5


A férfinak adta az ártatlanságát…
Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.
…és a férfi a szerelmét vette el.
McKenna időközben meggazdagodott és visszatért… szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.
დდდდდდდდდდდ

"– Nem számít, hová megyek, sohasem szűnök meg szeretni téged."

Ha romantikus hangulatba kerülök és ilyen olvasmány után ácsingózok, akkor Lisa Kleypas egy biztos pontot jelent számomra. Minden egyes alkalommal nyújt egy minőségibb kikapcsolódást a műfajon belül, vagyis mindig tudom mire számíthatok és nem kell csalódnom. Nagyon szeretem a stílusát, a szereplői szinte életre kelnek a lapokon, együtt tudok velük mosolyogni, izgulni és mérgelődni. Ugyan McKenna és Aline nem a kedvenc párosom az írónőtől, de megkedveltem őket a történet végére és pozitív meglepetést okozott, mikor felfedeztem, hogy még egy páros - Aline testvére - is szerelemre talál a lapok között. Külön szeretem, hogy több könyvében is hangsúlyozta, csak úgy mint itt,  a család fontosságát az írónő, ami nálam egy plusz pontot jelent.

"– Most azt hiszed, hogy engem akarsz. De ez meg fog változni. Egy nap majd rájössz, milyen átkozottul könnyű engem elfelejteni. Fattyú vagyok. Szolgáló, s még csak nem is a belső személyzet tagja, ha már…
– Te vagy a másik felem."


Kleypas könyvei is a romantikus könyvek sémájára épül, azaz megismerkedés-szereplőink egymásra találása-bonyodalom-happy end, de képes ebből többet kihozni, mint általában a szerzők. Ezt a könyvet alapul véve például kiküszöböli az instalove érzést azzal, hogy adott a szereplőinknek egy közös múltat, ami megalapozza a szememben az érzelmeik mélységét, ugyanakkor a kötelező bonyodalmat is szolgáltatja. És habár számomra az egész "dolog", ami miatt olyan sokáig húzódik a happy end egy idő után már kissé idegesítő volt, de ettől függetlenül még valósághűnek éreztem. Én is ismerek olyan személyt, aki képtelen elfogadni, hogy egy ilyen baleset történt vele és retteg attól, hogy ennek a maradandó nyomait más felfedezhesse. Egyszerűen az emberi természetben van a visszautasítástól való félelem, főleg ha az a bizonyos személy olyan sokat jelent számunkra. Jó pár önbizalomhiányos ismerősöm kezébe nyomnám a tanulság miatt, amit a könyv közvetít ezáltal.

"Ezernyi kérdés tolakodott az elméjébe. Tudni akarta, ki ez a nő, mit keres itt, cukorral issza-e a teáját, mászott-e fára kislánykorában, és milyen volt az első csókja…"

Éreztem az egész művön egyfajta kezdetlegességet, a későbbi regényei valahogy kiforrottabbak már, de ez csak azt mutatja, hogy fejlődött a szerző. (Megjegyzés: Az ezelőtt magyarul megjelent könyvei az írónőnek később íródtak, mint ez a sorozat) Ugyanakkor, még ha ezt el is nézem, nem tudom nem megemlíteni, mint negatívum, hogy egyáltalán nem volt korhű ez a regény. Ezzel a tényezővel egyébként is szokott baja lenni az írónőnek, de itt olyan égbekiáltó volt, hogy zavart.

Összességében, ha valaki egy jobb minőségű romantikus könyvre vágyik, akkor nyugodtan ismerkedjen meg az írónő műveivel, mert tud valamit a nő. Igazi cuki történet, bájos stílusban tálalva egy kis szenvedéllyel megbolondítva, tökéletes orvosság a mindennapok monotonitására és levertségre.

Jegyzetek:
*Eredetileg ez a sorozat 0,5. része, de magyarul 1. részként lett jelölve.*
*Az írónőtől korábban magyarul kiadott könyvek és ennek a regénynek a fordítása és kiadásának minősége között ég és föld van.* 
*A Wallflowers sorozat több szálon is összekapcsolódik a Hathawayek sorozattal, habár ebbe a részben ez még nem olyan feltűnő. Majd az Ősszel történtnél figyeljetek.*

დდდდდდდდდდდ
4/5

Eredeti borító
Borító: 4/5 - jó, hogy a Gabo kiadó kezeibe kerültek az írónő könyvei. És külön örülök, hogy már nem a "felfújt izmú, félmeztelen pasi és kosztümös hölgy elalélt pózát" használják, mint borítókoncepció,
Történet: 4/5
Megvalósítás: 5/5  
Karakterek: 4/5
Kedvenc karakter: Adam - bírtam az életfelfogását

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 362.o.
Fordító: Tóth Gizella
Műfaj: történelmi romantikus
Eredeti címe: Again the Magic
Goodreads-es átlag: 4.05
Molyos átlag: 90%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése