In jó lenne ha

Jó lenne, ha kiadnák magyarul #1

Jó hírem van, egy új posztsorozattal jelentkezek itt a blogon. Nem igazán nevezném rovatnak, mert egyelőre nem tudom milyen időközönként és pontosan milyen formában is fog megjelenni, de fogadjátok szeretettel az első, úgymond bemutatkozó bejegyzést. A "Jó lenne, ha..." cím alatt olyan angol könyveket fogok bemutatni nektek, amik még nem jelentek meg magyarul, de én nagyon szeretném, hogy ez megtörténjen. Lesznek magyarul elkaszált sorozatok, amiket szeretném, ha folytatnának, lesznek szerzők, akiktől már jelent meg más regény magyarul és lesznek ezidáig újdonságok is a hazai közönség előtt.


Az első könyv, amire a választásom esett az az Age of Myth (A mítosz kora) Michael J. Sullivantől. Az író neve már ismerős lehet egyeseknek, mert a Fumax kiadó gondozásában megjelent egy 6 részes sorozata a Riyria-krónikák néven magyarul is. Ezzel a könyvével pedig egy újabb elsöprő erejű sorozat veszi kezdetét istenekkel, halandókkal, mágiával és megannyi kalanddal átszőve.

✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷
Mi történik akkor, ha kiderül, hogy az isteneket meg lehet ölni?

Az emberek időtlen idők óta imádták az isteneket, akiket Fhreyeknek hívnak - egy fajt, akik nem is különbözhetnének jobban az emberektől. Legyőzhetetlenek a csatában, mesterei a mágiának és látszólag halhatatlanok. De mikor egy isten meghal egy emberi penge által, az egyensúly az emberek és az eddig istenekként imádott faj között örökre megváltozik.

Mára már csak páran állnak az emberiség és a teljes kipusztulás között: Raithe, aki nem akarja elfogadni sorsát, mint Istenölő, Suri, a látnok, akit a közelgő vég képei kínoznak és Persephone, akinek le kell küzdenie múltja démonait, hogy vezethesse az embereit. A mítosz kora véget ért. Itt az ideje, hogy a lázadás kora megkezdődjön. (Saját fordítás)
Goodreads-es adatlap
Molyos adatlap
✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷

Mint említettem már fentebb is, ezzel a regénnyel veszi kezdetét Sullivan újabb - 5 részes - sorozata, a The Legends of The First Empire (Az első birodalom legendái), ami a Riyria-krónikák világába kalauzolja el az olvasót - csak éppen 3000 évvel korábbra, mikor még az "istenek", avagy Fhreyek az emberek fölött uralkodtak. A sorozat folyamán megismerkedhetünk, pontosabban "szemtanúi" lehetünk azoknak a legendáknak, amiket elmesélt nekünk az író korábban a kedvenc tolvajpárosunk történetében. De természetesen anélkül is érthető a sorozat, hogy előtte olvastad volna a Riyria-krónikákat.

Nagyon örülnék, ha a Fumax kiadó megvásárolná ennek az új sorozatnak is a jogait - bár persze másik kiadónak is örülnék -  és magyarul is olvashatnám ezt az újabb történetet az írótól.

Ez lett volna az első bemutatkozó bejegyzése a Jó lenne, ha... posztsorozatnak. Remélem ti is megszeretitek annyira, mint én és nagyon szívesen várom azokat a könyveket, amiket Ti is látnátok magyarul. Beszéljünk róluk, mert a tévhitekkel ellentétben a kiadók igenis meghallgatják az olvasói kívánságokat és véleményeket. Hátha...


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése