In borítómánia

Bortómánia | Öltözzünk be

Azt hiszem senkit nem lepek meg, hogy az eheti téma a Halloween, pontosabban a beöltözős party lett. (A tavalyi posztot ITT leshetitek meg.) A Halloween-nel kapcsolatban azt hiszem mindenkinek a csokik és a szellemek mellett a beöltözés ugrik be az elsők között, én ráadásul kifejezetten imádom ezeket a beöltözős bulikat - nem csak ezt, bármilyen témában ha beöltözni/jelmezt tervezni/sminkelni kell az jöhet - és tegnap/ma hajnalban már túl is vagyok egy fergeteges bulin, így friss emlékekkel válogattam össze ezt a posztot. "Halottak napja vs Halloween" vagy az "amerikai ünnep" dolgokba meg inkább ne menjünk bele, már a falra mászok ezektől a témáktól. 


*Az éjszaka teremtményi book tag ITT olvasható*

...csontváznak
Talán az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben - nem mellesleg olcsón - elkészíthető jelmez, ami még jól is néz ki. Maga a smink része pofonegyszerű, ráadásul rengeteg tutorial videó kering róla a neten, így ha nem vagy egy sminkmester is képes leszel egy ütős maszkot alkotni. Maga a test többi része meg egyszerűen megoldható: felveszel egy fekete/szürke kezeslábast és a legegyszerűbben akár papírból kivágott csontokat rögzítesz rá. De persze lehet kapni készen is ilyen ruhákat, bár elég borsos ára tud lenni - elvégre mindenből pénzt kell csinálni...

...sugar skull
Nagy kedvenc és elég populáris, mert iszonyat jól néz ki. Ehhez is sok tutorial videó van, bár lehet kell neki pár nekifutás, hogy tényleg jól nézzen ki, de ez se olyan bonyolult smink. Ütős hajfestéssel (kimosható akár és akkor nem kell aggódni a tartóssága miatt) még meg lehet koronázni. 

...zombinak/vámpírnak/szellemnek/a szokásos választásoknak
A folyékony latex, a vatta és az alapozó, majd erre a festék igazi csodákra képes zombijelmezeknél.

....boszorkánynak
Örök, de remek ötlet, ami nagy sikert arathat. Rengeteg féle kontaktlencsét lehet kapni különböző színekben és iszonyat látványos tud lenni. Bár az is biztos, hogy nem mindig érdemes a legolcsóbbat megvenni, mert a szemedbe rakod és nem mindegy milyen minőségű - tapasztalat. Meg az se mindegy milyen szín, mert van olyan, amivel nem sok mindent fogsz látni. Például Banshee öltözékhez jól néz ki a tiszta fehér szem, csak az ég világon semmit nem látsz rajta keresztül. Ezekben az esetekben is lehet ám játszani a hajszínnel például most odáig vagyok a kék színátmenetes hajakért, de a képzeletedre van bízva.
...angyal vs ördög 
Szintén gyakori választás és őszintén bevallva számomra kissé elcsépelt választás - főleg a szexi angyal kombó - de ha megfelelő szárnyaid vannak hozzá ütős szett lehet. Itt is érdemes lehet kontaktlencsét berakni.

....az ötlet bárhonnan jöhet, még videojátékokból is
Meglehetősen érdekes dolgokba botlik az ember lánya ilyen estéken.

...vagy éppen a kelta mitológiából
Bizony, elmondhatom, hogy még Morrighannel is találkoztam. Még egy hollója is volt - na nem igazi. Vörös haj, vörös szem kombinációval igazán látványos volt.

...klasszikus horrorfilm szereplők is játszhatnak
Na jó azért például egy élő kígyót ne akarj bevinni. És akármennyire is kellékek azok a fegyverek, lehet a biztonsági őr - már ha olyan helyre mész - nem örül majd annyira neked.

....egyediség
Persze az eddig tárgyalt ötletek elég közkedveltek, így sokan is öltöznek be ezeknek. Ha te viszont nem akarsz beállni a sorba, akkor engedd szabadjára a képzeled. Nem ajánlom például, hogy a Suicide Squadból öltözz be Harley Quinn-nek vagy éppen Jokernek, mert hiába van ütős jelmezed, az biztos, hogy még legalább 30-an lesznek melletted ennek beöltözve. Például tegnap találkoztam egy csajjal, akinek fluoreszkáló tollak voltak a karjára rögzítve, mint szárnyak és egy ókori görög stílusú ruhában volt, rohadt ijesztő sminkel kiegészítve - mint megtudtam tőle, egy hárpia volt. Hát igen a görög mitológia meg a Halloween kapcsolatáról lehetne vitatkozni, de mindenesetre egyedi és elképesztően látványos volt.

...vagy csak legyél önmagad és könyvmolyhoz híven öltözz be egy kedvenc szereplődnek

Igazából így is, úgyis megcsináltam volna ezt a posztot a rovat keretein belül, de Virág bloggerina volt olyan aranyos és felkért egy közös projekthez pár blogos társammal együtt, így kettő az egyben ezt a posztot csináltam meg. Halloweeni témában tehát olvashatok még jobbnál jobb érdekességeket és ötleteket az alábbi blogokon:
U.i.: Elutazok egy kicsit pihenni a hosszú hétvégén, de azért holnap még nézzetek be ha érdekel titeket egy rövid szösszenet a Tolvajok kézikönyvéről, ráadásként még pár infót is megosztok veletek Wee terveiről és a következő részbe is beleolvashattok. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése