In jó lenne ha

Jó lenne, ha... | Hacker Aranyhaj, avagy Cress

A Jó lenne, ha... rovat előző számában is már beszéltünk az elkaszált sorozatokról, boncolgattuk egy kicsit miért is történik és miket eredményez olvasói és kiadó félről. Mivel ez egy elég gyakori jelenség, sajnos, ezen a picike hazai könyvpiacon, így szinte kiapadhatatlan témát jelent ehhez a rovathoz. Persze nem fogok mindig ilyen sorozatokat hozni, mert rengeteg más angol könyv is várakozik a magyar figyelemre, de ma még ennél a témánál maradunk. 

Ezúttal is egy "Akarom! Most" kategóriába tartozó sorozatot mutatok be, ami sajnos már nem élte meg a 3. részt kis hazánkban a "érdektelenség" miatt. Marissa Meyer Holdbéli krónikák 3. részéről van szó - csak, hogy ne húzzam tovább a szót - ami a Cress címet viseli. Megélte a kiadást a Cinder, amiben belecsöppenhettünk egy sci-fi és mese nászából született világba,  majd Piroska újragondolt történetét is megismerhettük a Scarletben, de a hacker Rapunzelről már nem olvashatunk - legnagyobb bánatomra.

A könyv:
Marissa Meyer - Cress

✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷
Rapunzel tornya egy műhold. Nem engedheti le a haját - vagy éppen a védelmét.
A Holdbéli Krónikák 3. kötetében, Thorne kapitány és Cinder szökevények és menekülniük kell, ezúttal már Scarlettel és Wolffal kiegészülve. Eközben pedig együtt tervezik Levana királynő és a hadserege megbuktatását.
Ehhez pedig a legjobb reményük Cress, aki gyerekkora óta egy műholdban raboskodik, egyedüli társai pedig a monitorjai. Ennek köszönhetően viszont kiváló hackerré vált - aki éppen most kapott parancsot Levanától, hogy nyomozza le Cindert és az ő jóképű társát.
Ha ez nem lenne elég baj, a csapat szétválik, mikor a merész szöktetés félresikerül. Cress végre megkapja áhított szabadságát, de ez nagy árat követel. Ezalatt, Levana királynő házasságát Kai-jal semmi és senki nem állíthatja meg. Cress, Scarlet és Cinder nem jelentkezett, hogy megmentse a világot, de mégis ők az egyetlenek akik talán képesek rá.
(Saját fordítás - bár nem szó szerint. És még így se tetszik. Nem igazán illik hozzá.)
✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷

A sorozat:

Marissa Meyer - Holdbéli Krónikák (lezárult sorozat)
0,5. Glitches
1. Cinder
1,5. The Queen's Army
2. Scarlet
3. Cress
3,5. Fairest
4. Winter
4,5. Wires and Nerve

*Az x,5. részek kiegészítő kötetek*

Kiadta az előző részeket: Alexandra

Véleményem:

Ebben a 4 részes sorozatban (+kiegészítő kötetek) a már kívülről fújt tündérmesék elevenednek meg egy egészen más köntösben. Méghozzá a Hamupipőke, a Piroska, az Aranyhaj és a Hófehérke nosztalgikus elemeit fedezhetjük fel a kötetek során, mindezt egy sci-fi világba ágyazva, jó néhány fantasztikus elemmel megspékelve. És habár minden részben új mese, ezáltal pedig új szereplők kerülnek az előtérbe, de mégis egy fő történetszálat visz végig a sorozat és a régebbi, megkedvelt szereplők se lesznek elfelejtve. Lévén, hogy máig odáig vagyok a mesékért, már az alapkoncepció is megvett magának, de ezen felül is egy jól átgondolt, remekül kivitelezett, színes és élettel teli szériát ismerhettem meg. És nem hiszem, hogy egy ilyen sorozat kaszát érdemelne, mert ennyivel is szegényebb lett az itthoni kicsiny könyvpiac.

Ha még nem olvastad, mindenképp nézz utána és vágja bele a kalandba! Ha pedig már megtetted, ne tartsd magadban az élményeid és beszélj róla, oszd meg másokkal a véleményed!

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése