In 5 pont Főnix Könyvműhely magyar író poszt-apokaliptikus steampunk Vivien Holloway Winie Langton történetek

Rövid szösszenet | Vivien Holloway - Tolvajok kézikönyve

Winie Langton történetek #4


Winie ​​megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül.
Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik.
Winie-t eközben apja ismét behúzza a csőbe, és rátestálja keresztlánya, Marie Kennellis vőlegényének előkerítését. A lány jó híre múlik azon, Winie-nek sikerül-e felkutatni a szökevény fiút, aki minden bizonnyal kártyaadósságai miatt bujdokol.
Will eközben külön utakon jár, és úgy tűnik, túlságosan is messzire megy a Pacsirta utáni vadászat során, amit azonban a Langton család – különösen Winie – talán sosem fog megbocsájtani neki.  

♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠

De jó volt visszatérni ebbe az ismerős világba. Már otthonosan és repeső szívvel barangolok a lapok között és minden apró új infóra egy kiéhezett ragadozó hevességével vetem magam. És most még a múltról is kaptam egy parányi infót egy történelem lecke keretein belül! Hát igen az első rész óta vadászok minden ilyen információ morzsára, amivel megszán az írónő. Imádom, ahogy egyre több minden derül ki a tolvajcsalád életével kapcsolatban és az olyan apró kérdésekre is sorban választ kapok, mint például a gyerekek taníttatása. Új szereplő is feltűnik a színen, aki azonnal felkeltette az érdeklődésem - na igen, sok minden van Harry Roghan körül, amit meg lehetne fejteni.
forrás

A könyv eleje óta megállíthatatlanul robogtunk a vég felé és már a felénél kezdtem kapiskálni, hogy elég fájdalmas csattanás lesz ott a végén. De hiába próbáltam volna behúzni a féket, nem tudtam megállítani az események ilyen irányú alakulását, így csak döbbenten figyeltem mikor bekövetkezett a szerencsétlenség. Na nem mintha egy tömegkarambolt szemléltetnék itt nektek, csupán a romokat, amit a függővég hagyott maga után. Azt hinné az ember, hogy már hozzászoktam Weenél ezekhez a fránya függővégekhez, de még mindig képesek kiidegelni. Főleg mert ilyen aprócska könyvecskékről van szó. Legszívesebben az összeset egyszerre olvasnám. Hjaj Winie szívem, most pont azért a hirtelen természeted miatt csapkodnálak meg, - egy székkel, csak úgy kedvesen - amit amúgy úgy bírok benned.

Úgy érzem magam mint egy függő, aki mindig csak annyit kap ebből a sorozatból, hogy kibírja a következő adagig, de arra soha nem elég, hogy ténylegesen kielégítse a szükségleteim. És ez igenis egy létező probléma! Ráadásul ez csak egyre jobb, eddig ez volt a sorozat legjobb része.

Egy kis extra:

Az írónő tette közzé nem olyan rég az alábbi képet ezzel a szöveggel:
"Pinteresten találtam a képeket :)
A sorban az utolsó lány kiléte egyelőre titok, de ha az égiek is úgy akarják, jövőre talán már megismerhetitek… ;)"


Balról jobbra a hozzájuk kapcsolódó regények: (✔- olvasva, de a többi is tervben van:)
  • Pokoli szolgálat ✔
  • Moira
  • Végtelen horizont
  • Winie Langton történetek
  • És a fentebb említett titok, amit már nagyon várok! #kékhajkékhajkékhaj
A következő Winie regény címe pedig a Mechanikus farkas lesz és novemberre van ígérve. Csak úgy megsúgom, hogy ez a farkas már itt feltűnik és köze van Harryhez. Itt egy kis ízelítő belőle:
"- Anya, bemutatom Harry Roghant, Harry, ő az édesanyám.
- Üdvözlöm, Mrs. Langton – köszönt Harry igen udvariasan és jól nevelten, majd kezet csókolt anyámnak. Kezet csókolt. Az én anyámnak. És tudtam, hogy ezt a játszmát innentől elvesztettem."
*************
" - Mondták, hogy maga nem könnyű eset, Miss. Langton – morogta, és nem kérdeztem, mégis ki állította ezt; nyilván akárki, aki öt percnél régebb óta ismer. – Úgy hallottam, Mr. Roghan az ön segítségével szerzett meg egy igen ritka, talán kijelenthetjük, hogy az utolsó épségben lévő gyalogsági rohamfarkast.
- Tehát úgy hallotta – ismételtem, mire bólintott.
- Úgy.
Hogy ebben a városban mindenkinek milyen remek a hallása… Őrület."
************
" - Tudom, a vacsora. Legkésőbb két napon belül elintézem.
- Remélem is. Mert semmi kedvem egy évtizedek óta elhagyatott alagútban kúszni-mászni.
Felvonta a szemöldökét.
- Miféle alagútban?
- Olyanban, ahová apám fog lezavarni, ha nem sikerül eltávolítani a papot a templomból.
- Érdekes családod van, mondták már? – jegyezte meg.
Erre most mit lehetett felelni?
- Állandóan."
 

(Forrás: Az írónő facebook oldala)

♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠
5/5

Borító: 5/5 
Történet: 5/5
Karakterek: 5/5 
Kedvenc karakter: Winie

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 132 .o.
Műfaj: poszt-apokaliptikus steampunk, kaland
Molyos átlag: 95%
A külön forrással nem jelölt képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek fül alatt.  >

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése