In book tag karácsonyi projekthét karácsonyi ráhangolódás

Karácsonyi ráhangolódás | Ismerkedés a tagokkal, vagy mi a szösz

Karácsonyi Projekthét 2016


Kellemes vasárnapot mindenkinek! Idilli esetben egy jó könyvvel bevackolódós, teás kikapcsolódást kívánok mára, de ha magamból indulok ki, akkor már egy kis pihenéssel is beérem. Így karácsony alkalmából arra gondoltunk jó pár blogger társammal együtt, hogy egy hetet rászánunk az ünnepi hangolódásra és összefogva egy Karácsonyi Projekthetet indítunk. Aminek első posztjaként egy kis ismerkedős book tag jellegű kérdez-felelek született meg, melyben mindannyian tettünk fel kérdéseket, amiket majd megválaszoltunk. 


GOTHIC KÉRDÉSEI:

1. Melyik könyvkarakterrel indulnál karácsonyi bevásárlásra?
Elvinném magammal Locke-ot, mert biztos előállna egy kellően átgondolt tervvel, hogy ne legyen belőle fejvesztett rohangálás - esküszöm, én általában egy viszonylag összeszedett embernek tartom magam, legalábbis reménykedek, de ilyenkor olyan vagyok, mint egy fejetlen csirke - bár lehet nem jó ötlet, mert még meglovasít valamit közben. Esetleg elvinném Currant, hogy elkergesse a kötelező idegesítő embereket, ha már nem bírom tovább idegekkel. És biztos jönne velem Rhys, hogy tartsa bennem a lelket. De jöhet az én kékszárnyú angyalkám, Illium is, elvégre karácsony van - csak, hogy autentikusak maradjunk.

2. Melyik szereplővel futnál össze a legkevésbé szívesen a fagyöngy alatt és kitől fogadnál el egy „kimentést”?
Mr. Grey és társai leginkább egy széket kapnának a szép kis pofikájukba. Hogy kivel találkoznék szívesen? A hárememből jöhetne bárki - igen, nekem ilyenem is van - de hogy mondjak valakit, akkor a legutolsó felvételt nyert tagja lesz az: Rhysand.

ANITA KÉRDÉSEI:

3. Mit tennél, ha valaki szemtől szembe megkérne arra, hogy ajánlj neki egy (vagy több) könyvet?
Általában az első pillanatban ledermedek, mert persze, hogy minden könyv kirepül ilyenkor a fejemből. De ha ad pár perccet, akkor meg elárasztom könyvekkel. Nem tudom, hogy melyikkel jár jobban.

4. A környezetedben élők hogyan viszonyulnak a könyves blogger életviteledhez? (Recik, könyvhalmok, könyvjelző gyűjtemény, etc.)
Általában két reakció szokott váltakozni:
  • Ez mire jó? És ingyen könyveket is kapsz ezért?
  • De jó, ez tök menő!

DORKA KÉRDÉSEI:

5. Ki miért vagy miért nem szereti a telet?
Ezt már párszor emlegettem itt a blogon, de akkor legen még egyszer: A fagyos, hólepte tájért. Azért a végtelen csöndért, ami a természetre tud telepedni ebben az időszakban és a kandalló mellé vackolódást egy pléddel, egy jó könyvvel és egy bögre teával.

6. Mik azok a szokások, amit ilyenkor rendszeresen csináltok, ha a karácsonyi készülődés elkezdődik?
Vizsgára készülök. Ez számít? Amúgy díszítés, karácsonyfaállítás - szigorúan élő fenyővel - ajándékgyártás, na meg anya főztje se maradhat ki. Én meg inkább elkerülöm a konyhát, mindenki jobban jár.

VIKCS KÉRDÉSEI:

7. Melyik könyvnek örülnél legjobban a fa alatt? (Szigorúan csak 1 könyvet választhatsz!)
Hú, ha tudnátok, hogy efölött a kérdés fölött mennyi időt ültem! De végül az Ármány és kézfogó lett a befutó Böszörményi Gyulától.

8. Te hogyan készülsz a karácsonyra?
Öhm, kettővel feljebb megválaszoltam... de akkor, hogy legyen valami újdonság. Szoktam kézzel is készíteni ajándékokat a tanulás szüneteibe beiktatva. Legutolsó elkészült ajándékom ez a kép, amit egyik barátnőm fog megkapni.

Instáról


HENI KÉRDÉSEI:

9. Melyik az a könyv, amitől elolvadsz a hideg ellenére is?
Azt hiszem az már lejött, hogy nem vagyok az a tipikus cuki romantikus alkat, úgyhogy nem is nagyon olvasok ilyeneket. Szóval, ha cukit kell mondani, akkor maradok a Szerencsére a tejnél. Ha viszont azért olvadok el, mert annyira HOT, akkor már sokkal nagyobb a választék. Mit szóltok mondjuk a Borzongáshoz Nalinitől? De jöhet akár Moning is.

10. Melyik könyvet használnád gyújtósnak, hogy ne legyen hideg?:D
Ellenzem a könyvégetést, még ha néha dobálózok is ezzel a kifejezéssel, mint egy adott szint bemutatása. De ha maradunk az elméleti síkon, akkor a Megigézve és hasonló társai.

MOLLY KÉRDÉSEI:

11. Melyik könyves pasit szeretnéd a karácsonyfa alá?
Most kezdjem el sorolni? Soha a végére nem érnénk.

12. Melyik könyvszereplővel töltenéd legszívesebben az ünnepeket?
Egyet válasszak? Kegyetlen. Igen, ez alól is kibújtam, de ha egyszer nem megy.


JANINA KÉRDÉSEI:

13. Mivel és kivel töltitek a karácsonyt?
Nálunk ez több napig tart, különböző helyeken. Szóval összességében a jó nagy családdal és a közeli barátokkal.

14. Mit szerettek a legjobban az ünnepben?
Azt, hogy:
  • télen van.
  • az egész család összejön ilyenkor - ez nehéz feladat tud ám lenni.
  • hogy tudok ajándékozni, mert imádom az embereket meglepni, kiválasztani, hogy mit is adok és elkészíteni. Főleg, az örömöt, amit okoz, ha sikerül eltalálnom.
  • a lazítást és a közös programokat.
SOL KÉRDÉSEI:

15. Az egyik kedvenc könyved világában élsz, és a főszereplővel/főszereplőkkel töltöd az ünnepeket. Hogyan telik december 24-e?
Robbantgatással Fred és George oldalán.

16. Mit ajándékoznál a kedvenc könyvszereplődnek karácsonyra?
Kedvenc szereplő? Viccelsz? Hogy tudnék választani? Én ehhez nem vagyok elég erős.

17. Melyik két teljesen különböző könyved főszereplőjét állítanád egymás mellé a fagyöngy alá? Lebutítva a kérdést: melyik két könyvszereplődet hoznád össze?
Megnézném, hogy a két tolvaj, Winie és Locke mit kezd egymással. Bár az is érdekes lenne ha John és Junipert (Végtelen horizont) raknám egymás elé. Hm, never mind! Ezt hagyjuk, nem mondtam semmit. Ez egy félelmetes ötlet volt. Valamint Cat és Vlad páros gondolatával is eljátszottam annak idején, de azért Bonestól nem venném el.

VICKY, vagyis az én KÉRDÉSEIM:

18. Ha egyetlen könyvvel kéne visszaadnod a családi karácsonyaid hangulatát, melyik lenne az?
Mennyből a csontváz Vavyan Fabletől. Az őrültség miatt.

19. Ha lehetőséged lenne elutazni egy trópusi szigetre karácsony idején, elmennél vagy ragaszkodnál a hagyományos ünnepléshez?
Azért is tettem fel ezt a kérdést, mert idén jutott először eszembe, hogy kipróbálnám milyen a trópusokon karácsonyozni. Nem tudom, hogy jött, de jelen pillanatban mennék.


20. Mi a karácsony árnyoldala számodra?
Az előtte lévő rohanás, a média felől sugallt kényszer és a novemberben elkezdett karácsonyi "ráhangolódás". Komolyan csak nekem veszi el az egésztől ez a kedvem?

CSENGE KÉRDÉSEI:

21. Van olyan kedvenc karácsonyi könyved, amelyet minden évben újraolvasol?
Nincs, vagyis a Harry Potter volt egy időben, de most már nem szoktam újraolvasgatni nagyon könyveket.

22. Ha karácsonyra csak 3 könyvet szabadna kérned, akkor melyik 3 lenne az?
Böszörményi Gyula - Ármány és kézfogó, J. A. Redmerski - Megölni Sarait és Anthony Ryan - Az ébredő tűz. De azért így mellékesen megjegyzem, hogy még ez a három könyves variáció is kegyetlen egy könyvmolynak.


BARBI KÉRDÉSEI:

23. Szoktál az évszakhoz kötődően akkor aktuális (pl. télen-téli könyvet) könyvet olvasni?

Nem igazán, sőt szerintem egy kezem meg tudom számolni, hányszor sikerült karácsony előtt karácsonyi/téli könyvet olvasnom.

24. Melyik a kedvenc téli borítód?
Jelenleg ebbe vagyok nagyon szerelmes, a legutóbbi Borítómániás bejegyzésemből.


ALICE BERTRAND KÉRDÉSEI:

25. Mi számodra az ideális karácsonyi zene?
Az már jó kezdés, ha már nem halottam millió egyszer. Ha pedig semmi köze a karácsonyhoz, akkor szinte már nyert ügye van.

26. Melyik írótól kérnél új könyvet a fa alá?
Patrick Rothfuss és George R. R. Martin. Jöhetne már a következő rész uraim, nem gondolják?

SÁRA KÉRDÉSEI:

27. Szoktál saját kezűleg ajándékot készíteni?
Általában ez szokott lenni. Fentebb még kép is van a legújabb kész művemről. Ezért is van, hogy annyira rohanás nekem a karácsony előtti időszak, mert ugye ez sokkal több időt elvesz. De mindig adok oda valami kézzel készített dolgot, még ha csak kis apróság is a fő ajándék mellett. Elvégre művészeti suliba is jártam, vagy mifene.

28. Melyik a kedvenc téli/karácsonyi illatod?
Narancsos-fahéj, meg a tipikus mézeskalács illat.

GORKIE KÉRDÉSEI:

29. Ha olyasmit kapsz, ami nem tetszik vagy már megvan, elmondod/kimutatod az ajándékozódnak vagy úgy teszel, mintha örülnél?
Nem nagyon szoktam olyat kapni, ami nem tetszik, mert ismernek annyira, hogy ne vegyenek olyat.

30. Egyetértesz? „Nincs Karácsony Kevin nélkül.” :)
Dehogy nincs, sőt az az igazi karácsony. Sose szerettem azt a kölyköt.:)

JUDY KÉRDÉSEI:

31. Mennyi időd jut ilyenkor olvasásra a nagy karácsonyi eszem-iszom és ajándékozás közepette?
Ilyenkor már szokott lenni. Inkább az előtte való hetek a húzósabbak, főleg, hogy általában 23-a körül még szokott lenni vizsgám. Most is lesz még 21-én.

32. Mi lesz nálatok a menü?
Hát mivel nekünk a karácsony az olyan szokott lenni, hogy legalább három napot rászánunk és körbejárjuk a családot, így meglehetősen választékos menüt eszek végig. De mindig van halászlé, húsleves, sült kacsa narancsos öntettel, na meg mézeskalács és forralt bor. A többi viszont változó.

NIITAA KÉRDÉSEI:

33. Van olyan könyv, ami ilyenkor mindig előkerül, történettől függetlenül?
Ahogy azt már említettem, egy időben mindig Harry Potter újraolvasás került terítékre ebben az időszakban, de mostanában már nem igazán olvasok újra. Túl sok a jó könyv ahhoz, hogy mindig újraolvasgatással töltsem a véges időmet.

34. Melyik a top 3 karácsonyi zene, amit hallgatni szoktál?
Jelenleg odáig vagyok a Pentatonixos Halleluja feldolgozásért, de amúgy nem szoktam karácsonyi dalokat hallgatni, hála a már hónapokkal előtte elkezdett marketingnek. Csak én mászok a falra, hogy már november elején karácsonyi számokkal bombáznak mindenhol? Idén már volt hogy kifordultam egy boltból, mikor meghallottam az All I Want for Christmas számot november elején. Ismétlem, november elején! Jesszusom, emberek..

VIRÁG KÉRDÉSEI:

35. Bevállalnád az egyedül karácsonyozást?
Hát valószínűleg nem hallnék bele és végül szerintem olvasás lenne belőle, de azért jobban szeretem a szeretteimmel tölteni ezt az időszakot.

36. Nem csak a karácsony, az újév is közeledik. Ti megtartjátok az ehhez kapcsolódó szokásokat? Tesztek fogadalmat?
Nem igazán vagyok az a fogadalom tévős típus. Már csak azért sem, mert akkor úgy érzem muszáj és ilyenkor ösztönösen ellenállok. Nem tudom, hogy vagyok én összerakva. Ha viszont csak inkább iránymutatás szempontjából szedem össze a gondolataim, akkor minden további nélkül megy. Na meg nem gondolom, hogy azért mert új év lesz én majd ettől új ember.

VALENTINE WIGGIN KÉRDÉSE:

37. Mit kapnál szívesen fiktív szereplőtől?
Időnyerőt. Komolyan nekem erre a kérdésre ez már bevett válaszom. Mindig az idővel vagy éppen annak hiányával - jó tudom, én nem tudom beosztani - vannak problémáim. De szívesen elfogadnék egy teleportáló gépet is - ha már én magamtól nem fejlesztettem ki ezt a képességet. Igen, elég nagy hiányosságom. De jelenleg a teljesített vizsgákkal is beérem. Nem kérek én sokat, csak ne nekem kelljen vele foglalkozni.

REA KÉRDÉSE:

38. Mi volt az eddigi legirrelevánsabb ajándék, amit kaptál és miért?
Egy szakácskönyv. Lehet igazából üzenet akart lenni, hogy össze kéne barátkoznom a konyhával, de azóta is messzire kerülöm.

Azoknak pedig, akik végigolvasták ezt a hosszú posztot, minden elismerésem. Ha pedig további karácsonyi témába vágó posztokra vagytok kíváncsiak, akkor nézzetek be még később is a héten a blogra, vagy kukkantsatok be a többi résztvevő blogger kis birodalmába is:

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése