In könyvek a fa alá

Könyvek a karácsonyfa alá | Fantasy

Sziasztok kedves olvasóim ezen a hideg szombati napon. Remélem kellemesen telik a hétvégétek. A tegnapi téli hangolódás után, gondoltam ma már ismét karácsonyi témával jövök, hátha egy idő után engem is elkap az ünnep szelleme végre. Bár még nem nagyon sikerült neki.
Ezennel folytatódik is a Könyvek a fa alá posztsorozat a soron következő bejegyzéssel. De előbb egy kis emlékfrissítés gyanánt, ugye eddig szó volt a sci-fi kedvelőinek szóló könyvekről, majd elkészült a YA fantasy-s poszt is a fiatalabbakra gondolva, ahonnan ajándékötleteket lehet meríteni. De persze ha már volt YA fantasy, nem maradhat ki a nagytesója sem. Azaz ezúttal a fiatalokat letudva, jön a fantasy összeállításom a tényleges műfaj képviselőkkel.

Kezdjük is a sort az egyik idei kedvencemmel, amit tényleg veszteség lenne kihagynia a műfaj kedvelőinek. Hogy miért? Talán ez sok mindent elmond róla: "Ez a könyv egészen elképesztő. Mocskos. Kegyetlen, néhol akár indokolatlanul is. Egyedi. És az egyik legjobb fantasztikus regény, amit idén olvastam." Bizony, Az Égett-hegyi könyvtár elég maradandó élményt nyújtott, mely megmutatta az istenek kegyetlenségét, az emberi döntések súlyát meglepően mély pszichológiai vonatkozásokkal, mindezt egy elképesztően egyedi világfelépítéssel karöltve. 

Scott Hawkins - Az Égett-hegyi könyvtár

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
EGY ​​ELTŰNT ISTEN.
EGY KÖNYVTÁR AZ UNIVERZUM TITKAIVAL.
EGY NŐ, AKI TÚL ELFOGLALT AHHOZ, HOGY ÉSZREVEGYE MEGKÖVÜLT SZÍVÉT.
Carolyn alig különbözik a körülötte élő emberektől. Szereti a guacamolét, szeret rágyújtani és steaket enni. Tudja, hogyan kell használni a telefont. A ruhák néha ugyan kifognak rajta, de a karácsonyi pulóverből, biciklisnadrágból és lábmelegítőből álló szerelése komoly sikert arat.
Elvégre régen ő maga is átlagos amerikaiként élt.
Ez persze már nagyon régen volt. Még azelőtt, hogy a szülei meghaltak. Azelőtt, hogy más gyerekekkel együtt befogadta őt egy férfi, akit csak Apának hívtak.
Carolyn azóta nem sokat járt odakint. Adoptált testvéreivel együtt Apa ősi szokásainak megfelelően nevelkedtek: Könyvtárának könyveit tanulmányozták, és megtanulták Apa hatalmának néhány titkát. Néha pedig azon tűnődtek, kegyetlen tanáruk titokban nem maga Isten-e.
Ám Apa váratlanul eltűnt, és a titkait tartalmazó Könyvtár a teremtés feletti hatalom erejével együtt őrizet nélkül maradt.
A hatalmat maguknak akaró, kegyetlen ellenségek sorakoznak fel Carolyn ellen, akiknek ereje messze meghaladja az övét.
De ő számolt ezzel.
Az egyetlen gond csak az, hogy miközben egy új Isten megteremtéséért harcol, megfeledkezik azokról a dolgokról, amelyek emberré teszik őt.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ha már az isteneknél tartunk, nem csak ez az egy fantasy jött ki idén ezzel a témakörrel. Ott van mindjárt az Agave gondozásában megjelent Lépcsők városa, mely egy olyan urban fantasy világot tár az olvasója elé, ahol az istenek szerves részét képezték az emberek életének és mágiájuk megszabta a világ működését. Na de mi történik akkor, ha ezek a lények, akik a világ működésének alapjaivá váltak, eltűnnek? Kíváncsi vagy? Hát olvasd el. 

Robert Jackson Bennett - Lépcsők városa
(Isteni városok #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Az ember jobb, ha óvatos, amikor olyan városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie, mint Bulikov. Mert itt a világ teljesen más szabályok szerint működik. Amikor a város isteneit elpusztították, uralmukat megdöntötték, imádatukat betiltották, a valóság szövete darabokra hasadt Bulikovban. A lépcsők azóta a semmibe vezetnek, a sikátorok a múltba nyíló átjárókká váltak, az utcákon a bűnözők nyomtalanul eltűnnek.
Shara Thivanit hivatalosan diplomataként küldte ide az elnyomó birodalom. Valójában viszont országa egyik legjobb kéme, akinek most egy gyilkost kell kézre kerítenie. Ahogy a nyomozás egyre súlyosabb titkokat tár fel, úgy rajzolódnak ki fokozatosan Shara előtt egy sötét összeesküvés körvonalai. A nő hamarosan gyanakodni kezd, hogy a szörnyű város uralkodói talán nem is haltak meg – és Bulikov kegyetlen uralma könnyen visszatérhet.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

De ha inkább a krimis vonala érdekelne az istenek és a fantasy világának, akkor bátran ismerkedj meg a Nagyrészt halott regénnyel, ami szintén az Agave kiadó keze alatt látott napvilágot.

Max Gladstone - Nagyrészt halott
(Craft Sequences #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Alt ​​Coulumb városának Kos nevû Tűzistene váratlanul elhalálozik, és a feltámasztását egy nemzetközi halottlátó cég kezdő munkatársára, Tara Abernathyre bízzák. A feladat komolyságát jelzi, hogy az isten nélkül maradt négymilliós metropoliszban bármelyik pillanatban leállhatnak a gőzfejlesztő gépek, így nem fognak közlekedni a vonatok, és pusztító zavargások törhetnek ki. Tara egyetlen segítsége Abelard, a halott isten láncdohányos kispapja, akinek érthető okból válságba került a hite.
Ráadásul kiderül, hogy Kos nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, és az ügy Alt Coulumb bírósága elé kerül. Tara és Abelard hirtelen nagy veszélyben találják magukat, mert valami olyan dologba nyúltak bele, amibe nem kellett volna. Az igazság kiderítésére indított nyomozásuk tétje így már nem csak Alt Coulumb halvány reménye az életben maradásra, hanem a saját életük is.
Max Gladstone úttörő, az epikus fantasyt városi környezetbe helyező, paranormális jelenségekkel és különleges lényekkel keresztező regényében a kőből faragott vízköpők minden eddiginél fontosabb szerepet töltenek be, a mágusok pedig villámokon utaznak, miközben az igazságosztás egy szűk elit kör privilégiuma, akik a jó és rossz közti határvonalat már rég eltörölték.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ha pedig a dark fantasy kedvelőinek táborát népesíted és odáig vagy a kilátástalan, sötét hangulatért, az apokaliptikus világért, na meg kíváncsivá tesz, hogy egy ilyen világban az emberek hogyan harcolnak az életben maradásért, akkor Az ötödik évszakot neked írták.

N. K. Jemisin - Az ötödik évszak
(The Broken Earth #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Három ​​szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanza ― az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik ― összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.
Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

High fantasyk terén se nagyon lehet ok a panaszra, szép kis idei termést tudhat be a hazai könyvpiac ezen a téren is. Mindjárt ott van Mark Lawrence A vörös királynő háborúja trilógia sorozatzárója, amit így év végére jelentet meg a Fumax kiadó. Remélem lesz olyan grandiózus ez a finálé is, mint a Széthullott Birodalomé volt. Teljesen megnyert magának ez a poszt-apokaliptikus világ, ami a középkori kalandozós fantasy vonalra építkezik. Persze ha még nem ismered a sorozatot, akkor érdemes az elején kezdeni és nem rögtön az Osheimi-keréknek nekiugrani.

Mark Lawrence - Az Osheimi-kerék
(A vörös királynő háborúja #3)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
A ​​Pokol minden borzalma áll Snorri ver Snagason és családja megmentése közé. Már ha egyáltalán fel lehet támasztani a halottakat.

Jalan Kendethnek viszont csak az számít, hogy megússza élve, persze Loki kulcsával együtt, amely nemcsak minden ajtót és minden zárat nyit, hanem könnyen lehet, hogy egyben sorsának is kulcsa az élők világában.
Jal szeretne végre visszatérni a henye és kicsapongó élete lényegét jelentő örömökhöz, a nőkhöz, a borhoz, és a szerencsejátékhoz. A végzetnek azonban más, nagyobb szabású tervei vannak vele…
Az Osheimi Kerék közben egyre gyorsabban forog, és ha nem állítják meg, hamarosan szétrepeszti a világot. Ha minden elvész, és nincs hová menekülni, még a leggyávább embernek sem marad vesztenivalója.
Jal és Snorri farkasszemet néz a Holt Király hullaseregével, és menekül a Kék Hölgy számtalan tükre elől. A végén azonban, akár gyorsan, akár lassan forog, az Osheimi Kerék az úr, hacsak nem sikerül megérteniük, mi a kerék valódi természete, és mi célt szolgál.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Másik várva várt kötet a Fumax kiadótól Az ébredő tűz, ami Anthony Ryan új sorozatának a nyitóregénye. Ennek az eredeti dedikált regényéért volt a legutóbbi nyereményjáték, így azóta már egy szerencsés olvasóm gazdagabb lehetett egy példánnyal. Nagyon ígéretesnek tűnik és nem mellesleg sárkányok vannak benne. Nálam már ezzel nyert ügye van.

Anthony Ryan - Az ébredő tűz
(Draconis Memoria #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Véráldottak ​​– olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.
A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.
Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.
A sors végül három hőst választ ki magának.
Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.
Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.
Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.
Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ha már a sárkányoknál tartunk, akkor mindenképpen meg kell említenem a magyar írónő könyvét is a Sárkánycsalogatót. Ez egy meglehetősen elborult mese, tele humorral és eredeti ötletekkel, na meg magyar helyszínekkel, melynek a legfőbb célja a szórakoztatás. Ehhez megfelelően pedig kellően nem is veszi komolyan magát. 

Virág Emília - Sárkánycsalogató
(Sárkánycsalogató #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Józsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.
Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ha már a Sárkánycsalogatóval könnyedebb vizekre eveztünk a fantasy műfajában, akkor jöjjön is a Vas Druida története, aki hála az égnek magyarul is megkapta a 4. részt. 

Kevin Hearne - Átverve
(A Vas-Druida krónikái #4)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Atticus O’Sullivan, az utolsó druida nem maradt volna életben a kelta ravaszság nélkül kétezer évig. Így amikor a bosszúálló norvég istenek végezni akarnak vele, a még ravaszabb navahó isten, Prérifarkas segítségével elhiteti velük, hogy sikerült megölniük, felaprították az arizonai sivatag kellős közepén.
De a trükkös Prérifarkas nem osztogatja ingyen a segítségét. Mire kettőt pislogna, Atticus vérszomjas, sivatagi alakváltókkal találja magát szemközt, amiket a navahók bőrcserélőknek hívnak. Amikor a druida már azt hiszi, hogy kézben tartja a dolgokat, csúnyán elárulja valaki, akiről soha nem hitte volna. Atticus elhatározza, hogy ha ezt túléli, soha többet nem hagyja magát átverni. Milyen szép utolsó szavak!
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ha már szóba került a Könyvmolyképző, akkor két urban fantasy regényt is kiadott, aminek nagyon örülök. Az egyik a Kate Daniels sorozat 1. része, ami nagy kedvencem, és bátran ajánlom mert ez a sorozat egyre jobb lesz. Valamint egy nagyon érdekes koncepcióval dolgozó sorozat első része is megjelent, A bástya címmel. Ami egyébként elég kis visszhangot keltett idehaza, nem is nagyon reklámozta a kiadó.

Ilona Andrews - Pusztító mágia
(Kate Daniels #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.
Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Daniel O'Malley - A bástya
(Checguy akták #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Myfanwy ​Thomas egy londoni parkban ébred, halottak veszik körül. Az emlékei eltűntek, így a korábbi énje által hátrahagyott információkra kénytelen támaszkodni, hogy túléljen. Hamarosan rájön, hogy ő egy Bástya, magas beosztású kém egy titkos ügynökségnél, ami a természetfeletti fenyegetésekkel szemben védi a világot. A szervezetbe azonban tégla épül be, aki meg akarja ölni őt.
Küzd, hogy ezt elkerülje, és közben felfedez egy embert, akinek négy teste van, egy hölgyet, aki be tud lépni az álmaiba, gyermekeket, akik halálosan veszélyes harcosokká változnak, és egy rémisztően óriási méretű összeesküvést. Izgalmas és vidám, a Bástya egy felháborítóan ötletes debütáló regény olyan olvasóknak, akik szeretik a lila masszával leöntött kémtörténeteket.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

De nem csak a KMK adta a fejét urban fantasy kiadására, a Twister Media is beruházott a Mások sorozatra. Ami mellesleg nem annyira csajos, mint azt a borítója vagy éppen a fülszövege sejteti. 

Anna Bishop - Vörös betűkkel
(Mások #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.
Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc.

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Oké, ennyi lett volna az urban fantasy vonatkozás, úgyhogy kanyarodjunk még egy kicsit vissza az epic fantasykhez. 

Greg Keyes - Hangakirály
(A tövis és a csont országai #1)

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
Kétezer ​​év telt el azóta, hogy a Született Királynő legyőzte az utolsó szkaszloi nagyurat. A küzdelem során felszabadította az emberiséget. Azt a fajt, melyet valamikor az idők kezdetén kiragadtak távoli otthonából és arra kényszeríttettek, hogy a rabszolgaság súlyos jármát vegye a vállára. E nagy csatával veszi kezdetét a háború és az erény, a varázslat és az árulás hatalmas léptékű története…
Crotheny királyságban két ifjú hölgy bújócskázik a halottak szent városának egyik elhanyagolt kertjében. Amikor megnyílik alattuk a föld, váratlanul egy legendás ősük, a hatalmas királynő elfelejtett kriptájában találják magukat.
A könyörtelen ősvadon szívében egy ártatlan család lemészárlásának ügyét akarja kivizsgálni Fehér Aspar, a király berkésze. Amikor átküzdi magát az ősöreg fűzfák útvesztőin, váratlanul találkozik a népmesék és rémálmok egyik iszonyatos szörnyetegével.
Közben a közeli országúton haladó fiatal, tudós papnövendék hirtelen az élet iskolájának kellős közepébe cseppen, és a saját bőrén tapasztalja meg, hogy a látszólag békés országban milyen gyilkos, gonosz indulatok rejtőzködnek a felszín alatt.

Halálos veszély leselkedik a királyi családra is. Csakis varázslattal lehet megmagyarázni leghűségesebb szolgájuk árulását. Életveszélyes kalandok várnak a három gyönyörű nővérre, egy fiatalemberre, akit csak nemrég emeltek lovagi rangra és arra a halálmegvető bátorságú ifjú nőre, aki beleszeret egy zord kalandorba.
A lassan mindent megmérgező, rosszindulatú erő mintha arra készülne, hogy elpusztítsa mindazt, ami meghitt és jó volt számukra. Mert bizony felébredt szendergéséből a halálhozó Hangakirály.

Elképesztő kalandokkal és szenvedéllyel teli, magával ragadó, hatalmas léptékű, izgalmas történet.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

És végül, de nem utolsó sorban egy nagyon várt regény következik a Gabo kiadótól, amit mindenképp meg akarok szerezni. A koboldcsászár nem bonyolítja túl a világfelépítést és nem az az elsődleges célja, hogy minden második oldalon lesokkoljon a hihetetlen eseményekkel. Egyszerű, de nagyszerű koncepcióval dolgozik - egy uralkodásra alkalmatlan fiatalt ültet a trónra és végigköveti mi sül ki belőle -  és úgy tűnik be is jött, hisz Locus-díjat kapott az írója. 

Katherine Addison - Koboldcsászár

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖
A császár legifjabb, félig kobold fia egész életét száműzetésben töltötte, távol az udvartól és az ottani, halálos intrikáktól. Amikor azonban apja és három fivére életüket vesztik egy gyanús balesetben, egyedüli örökösként kénytelen elfoglalni a helyét a trónon.
Maia nem ért a politikához, nincsenek sem barátai, sem szövetségesei, és bármelyik pillanatban vele is végezhet az, aki a családja elleni merényletet elkövette. Miközben láthatatlan ellenfelei a trónjára és az életére törnek, és talpnyalók próbálják saját érdekeik hálójába vonni, gyorsan meg kell tanulnia, hogyan álljon helyt császárként.
❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

Ez lett volna az én összeállításom a fantasy műfajában. Igyekeztem több típusából is szemezgetni, hogy minél szélesebb palettából lehessen válogatni. persze rengeteg könyv jelent meg az elmúlt évben ebből a műfajból és ez a lista csak töredéke ennek. Ti mit ajánlanátok még ajándékba a műfaj kedvelőinek? Mik voltak az idei év kedvencei?

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése