In várható megjelenések

Megjelenésre várva | Az Agave 2017-es tervei

Rohamosan közeledik az év vége és a kiadók szép lassan elkezdik csöpögtetni felénk a jövő évi terveiket. És igen, mint mindig már most elcsábulok egyikre másikra, miközben igyekszem nem tudomást venni a pénztárcám jajveszékeléseiről. Az Agave kiadó is megosztott 10 könyvet, amit jövőre tervez kiadni és mit ne mondjak, nem panaszkodok a kínálatot látva. Ismert és megbízható íróikon túl újdonságokkal is kecsegtetnek, szóval érdemes lesz odafigyelni jövőre is a megjelenéseikre. 

*A szöveg az Agave oldaláról származik, a borítóképek pedig az eredeti regények borítói*

"Neil Gaiman: Északi mitológia (február 7.)
Egy új klasszikus: a jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymesterének elképesztő átiratában. Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön. Nagy örömmel tehetjük még hozzá, hogy a nemzetközi megjelenés napján adjuk ki mi is."

"Robert Jackson Bennett: Pengék városa / Lépcsők városa #2 (február)
A Lépcsők városa sok olvasónk idei kedvence volt, és ha nem csúszunk meg picit a második rész előkészületeivel, akkor már karácsonyra megjelenhetett volna, így sem kell azonban sokáig várni rá. Turjin Mulaghesh kormányzó ezúttal a főszereplő, és az isteni városok egy új helyszínén - Vúrtyavasztánban - bontakozik ki ezúttal egy fergeteges történet, ami persze megint több mint elsőre látszik."

"John Scalzi: Az összeomló birodalom (március 21.?)
Óriási várakozás előzi meg Scalzi új regényét, ami hosszú idő után az első komoly űropera lesz tőle, ráadásul egy új sorozat nyitánya. Mi már elolvastuk, és úgy gondoljuk, hogy megérte idáig várni Az összeomló birodalomra: valami nagyszerűnek a kezdete. Ráadásul egyre biztosabbnak tűnik, hogy tudjuk tartani a világpremiert."

"Cinda Williams Chima: Lángvető / Shattered Realms #1
A Lángvető egy nagy ívű és lélegzetelállító fantasy sorozat első kötete a többszörös New York Times Bestseller írónő, Cinda Williams Chima tollából, aki ezzel végre Magyarországon is bemutatkozik. Még 2015 végén szerettünk bele menthetetlenül ebbe a könyvbe, mert minden benne van, ami egy remek fantasyhez kell, ráadásul felnagyítva. Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl. Nem csak a világ, de a szereplői is nagyon emlékezetesek."

"László Zoltán: Távolvíz
Nyolc év elteltével ismét sci-fi regénnyel jelentkezik László Zoltán, az Egyszervolt szerzője. A Távolvíz több évnyi komoly munka eredménye egy idegen fajjal és lassú időgépekkel, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit fogtok gondolni róla. Ez lesz az első magyar regényünk 2017-ben, vélhetően Brandon Hackett új művét is ki tudjuk még adni ősszel, illetve a Könyvhéten egy új szerzőnk fog debütálni."

"Ben H. Winters: Underground Airlines
Winters Az utolsó nyomozó-trilógia befejezte után közel két évig hallgatott, mire elkészült az új regényével, és mostanra kijelenthetjük, hogy 2016-ban ez hozta el neki a nagy áttörést, az Underground Airlinesszal vált rétegszerzőből igazi nagybetűs íróvá. A kötet nagy párbeszédet és heves vitákat generált a megjelenésekor, később New York Times Bestseller lett, majd az év végén felkerült rengeteg meghatározó médium toplistájára. Az Underground Airlines szellemiségében Az ember a fellegvárban előtt tiszteleg: egy olyan, napjainkban játszódó Amerikába kalauzolja az olvasót, ahol a polgárháború sosem történt meg és négy államban mindmáig legális a rabszolgatartás. A főszereplő ráadásul egy színesbőrű fejvadász, aki elszökött rabszolgák megtalálásából él."

"Wesley Chu: Időrabló / Time Salvager #1
A Föld a 25. században egy mérgező, elhagyatott világ, lakossága a túlélés érdekében a külső Naprendszerbe menekült, ahol gyengén, halálra ítélve tengődik idegen bolygókon és azok holdjai közt. Az emberiség fennmaradásának kulcsa az időutazás, azonban a történelem legveszélyesebb feladatainak elvégzésére egyre kevesebben képesek. Ők a kronoemberek, akik küldetéseket vállalnak a Föld múltjába, hogy ritka technológiai eszközöket szerezzenek az idővonal megváltoztatása nélkül. Az egyik ugrás során azonban valami történik, és az egész világ veszélybe kerül. Wesley Chu műve lendületes kalandregény és elgondolkodtató sci-fi egyszerre, ami klasszikus témájával és eredeti ötleteivel méltó módon tiszteleg a műfaj előtt."

"Anthony O’Neill: A sötét oldal 
Ebben a sötét, lebilincselő sci-fi noirban egy Földről száműzött nyomozó éppen akkor érkezik egy büntetőtelepre a Holdon, amikor egy megbomlott elméjű android gyilkos odüsszeiába kezd a túlsó oldalán. A sötét oldal a kemény tudomány, a brutális krimi és a holdbéli kalandregény ötvözete; egy feszült, stílusos és akciódús thriller, amelyben az izgalmakat csak a holttestek száma múlja felül."

"Elan Mastai: Felbolydult napjaink
Tudod, hogy képzelték el az 50-es években a jövőt az emberek? Nos, minden annak megfelelően alakult! Tom Barren 2016-jában az emberiség egy techno-utópisztikus paradicsomban él, ahol repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok vannak, soha nem romlik meg az avokádó, és soha nem alakult ki a punk rock… mert nem volt rá szükség. Csakhogy Tom valahogy mégsem találja a helyét ebben a káprázatos, idealista világban, ráadásul egy időutazós balszerencse következtében a mi 2016-unkba, vagyis abban a világba téved, melyet mi valósnak hiszünk. Tom számára a mi megszokott valóságunk viszont csak egy disztópikus szemétdomb... Elan Mastai bemutatkozó regénye azokról a változatainkról szól, melyeket levetünk magunkról, majd idővel beléjük növünk. Egy történet a barátságról, a családról, a váratlan utakról, a többi ösvényről és a sokféle formában testet öltő szeretetről. Humoros és szívet melengető regény, tele helytálló meglátásokkal, elmésséggel és elképesztő feltalálói érzékkel, amivel egy óriási tehetség felbukkanását jelzi."

"Ray Bradbury: Októberi vidék
A rajongók nagy örömére új novelláskötettel gyarapítjuk Bradbury magyarul is megjelent műveinek a számát. Az Októberi vidék személyében ismét egy kisebb klasszikusról van szó, elgondolkodtató és gyönyörű történeteket tartalmaz, például a halálról, ami egy festői mexikói faluban turistalátványosság, vagy egy város alatti városról, ahol megfulladt szerelmesek találnak egymásra újra."

Ti melyikre vagytok a legkíváncsibbak? Vagy csak engem hozott ez ennyire lázba?^^

 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése