In várható megjelenések

Megjelenésre várva | Az Agave kiadó újabb jövőévi tervei

A múltkori SFF tervei után, a kiadó megosztott további 10 várható jövőévi megjelenést is, amik ezúttal nem az SFF műfajba tartoznak. Vigyázzatok a pénztárcáitokra, nehogy öngyilkosságot kövessenek el. 

➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷

Dennis Lehane: Az éjszaka törvénye (január 20.) & Since We Fell
Január 26-án mutatják be a magyar mozik Dennis Lehane Az éjszaka törvénye c. regényének a filmváltozatát, amit Ben Affleck rendezett és ő a főszereplője is. Eredetileg 2017. októberében debütált volna csak a film, de állítólag az Oscarra való esélye miatt hozták előbbre a premierjét. Mi már nagyon várjuk a könyvet is, hiszen hosszú idő után először jelentkezünk újdonsággal Lehane-től. S biztosan nem utoljára: még szintén 2017-ben tervezzük kiadni a szerző új, Since We Fell című regényét is.

Megan Abbott: Majd megismersz (február)
Az Edgar-díjas Megan Abbott letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regényt írt a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a súlyos thrillereket, Abbott nagyon jó a műfajban, a regényei mellett több non-fiction művet is írt a krimiről. A Majd megismersz 2016-ban számos év végi listára felkerült, és többek közt Paula Hawkins is beválogatta az idei kedvencei közé.

Phyllis T. Smith: A Palatinus-domb lányai
Számunkra 2016 egyik kellemes meglepetése volt az Én, Livia, s úgy vettük észre, hogy ti is nagyon szerettétek a könyvet, rengeteg jó visszajelzés érkezett az ókori Rómában játszódó történetről. A Palatinus-domb lányai nem folytatás, de szinte ugyanabban a korban játszódik: Livia mellett nyomon követhetjük Szeléné és Julia életét is. Mindegyikükre nagy kihívások várnak… Képesek vajon túlélni Róma halálos cselszövéseit, vagy magukkal ragadják őket a világ leghatalmasabb birodalmának veszélyes áramlatai?

John le Carré: Galambok alagútja
A kémregények atyjának első önéletrajzi műve az év egyik szenzációja volt. Több mint hat évtizednyi utazásba nyerhetünk betekintést, melynek során le Carré bejárta az egész világot: többek közt 1982 szilveszterét Jasszer Arafattal töltötte, találkozott a Nobel-díjas magfizikus Andrej Szaharovval, és látta Alec Guinnesst, ahogy Smiley-vá alakul át a Suszter, szabó, baka, kém televíziós sorozatában. Ezek, és még rengeteg más történet olvasható majd a Galambok alagútjában.

Blake Crouch: Véres arany
1893 karácsonyán az aranybányászatról ismert Abandon városában minden férfi, nő és gyermek nyom nélkül eltűnt. A vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban — és ami a legfurább: a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják… Blake Crouch e korai regényével érdemelte ki először, hogy Stephen Kinghez hasonlítsák, mi pedig nagyon várjuk már, hogy kiadhassuk, mert jól láthatóan a szerző az utóbbi évek egyik közönségkedvence lett a kiadónál.

Nick Cutter: Little Heaven
Cuttert nem kell már bemutatni senkinek, a Mélység és A falka szerzője óriási népszerűségnek örvend az olvasóink körében. Az új, Little Heaven című regénye az eddigi leghosszabb és leginkább felkavaró: három sötét múlttal rendelkező ember évtizedeken átívelő története, melyben a közösen átélt borzalmak kötnek össze mindenkit. Akik szeretik az igazán vad horrorokat, azok megint brutális éjszakákat élhetnek át. Apróbb hasonlóságok fedezhetőek majd fel Cormac McCarthy Véres délkörök és Stephen King Az című művével.

Dan Simmons: The Terror
Simmons epikus horrora a Franklin-expedícióról letaglózó erejű mű, ráadásul az AMC nagyköltségvetésű sorozatot forgat belőle Magyarországon. Érdemes lesz várni ezt a könyvet, mert nagyon jó, de előre szólunk mindenkinek, hogy készüljön: nem rövid.

Amy Schumer: The Girl With The Lower Back Tattoo
A világhírű new york-i komikus, író, színész és producer Amy Schumer többszörös bestseller könyve, a The Girl With The Lower Back Tattoo rendkívül humoros (és többnyire nagyon személyes) esszéket tartalmaz a világban tett megfigyeléseiről. Többek a közt a családja, a kapcsolatai, a tinédzser évei és a magánélete van fókuszban - s ezzel óriási sikert aratott mindenhol. A kötet a Goodreads Choice Awardson megnyerte a humor kategóriát, mindenkinek előszeretettel ajánljuk.

S. L. Grey: The Apartment
Az S.L. Grey írói álnév két szerzőt is takar, az egyik az itthon már jól ismert Sarah Lotz, a másik pedig Louis Greenberg. A The Apartment című regényük egy olykor egészen horrorisztikus megoldásokba elhajló thriller egy házaspárról, akiknek a párizsi vakációjuk váratlanul rémálommá válik. A történet Lauren Beukes nagy kedvencévé vált 2016-ban, úgyhogy azoknak is célszerű lehet várólistára tenni, akik rajonganak a dél-afrikai írónőért.

➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷➷
Melyik hozott leginkább lázba? 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése