In 5 pont A Mások angol Anne Bishop fantasy Roc

Anne Bishop - Murder of Crows (Holló a hollónak)

 

A Mások #2

 

Miután sikerült elnyernie a lakeside-i terra indigene bizalmát, Meg Corbynnak ideje szembenéznie azzal, hogy mit is jelent a Mások között élni. Emberként, Megnek éppen csak elviselt zsákmánynak kéne lenni a Mások szemében, de a képességei, mint cassandra sangue valami többé teszik őt. 
Ezalatt két új veszélyes drog üti fel a fejét az emberek között, ami agressziót vált ki az emberek és a Mások között, számos halálesetet okozva mind a két faj részéről. Ezért mikor Megnek egyik rémálmában vér és fekete tollak szerepelnek, Simon Wolfgard - Lakeside alakváltó vezetője - elgondolkozik azon, hogy a próféta egy már megtörtént eseményt látott vagy egy jövőbeli tragédiát jövendölt meg. 
Megnek egyre erősebben kell küzdenie a vágások iránti kényszer  ellen, amik egyrészről eufóriát és próféciát eredményez, ami megmenthet számos életet, másrészről viszont egyre közelebb sodorja saját halálához. De könnyen lehet nincs más megoldás, hogy megállítsák a közeledő veszélyt, ami akár egy háború kitörését is eredményezheti a két faj között. 
***************

A Vörös betűkkel egy nagyon kellemes meglepetés volt a számomra, nem gondoltam volna, hogy ennyire elvarázsol ez a furcsán furcsa urban fantasy világ. Szóval nem is halogattam és nem vártam meg a magyar megjelenést, hanem rögtön olvastam is tovább angolul a következő részt. És szerencsére nem is hagyott cserben az írónő.

Nem is maga a világ az igazán különleges vonása ennek a sorozatnak, hanem ahogy a szerző kiaknázza a potenciálját, valamint a karakterek, akik benépesítik azt. Az első rész inkább amolyan ismerkedés volt, feltárta előttünk a világot, felsejlett pár titka a homályból, de még rengeteg mindent sötétség rejtett az olvasó szemei elől. Ebben a részben viszont már beindult a gépezet és olyan információkat kaptunk, ami egy sokkal nagyobb és izgalmasabb esemény láncolatát képezi majd. Vannak szálak, amik lezárásra kerültek, vannak, amik még csak most jelentek meg, szóval jó sok nyitott kérdés marad még megválaszolatlanul a következő részekre. Érdekes dolgok lesznek még itt.

"“While I would like to have Ms. Corbyn as a friend, I’m not chasing after your girl, Mr. Wolfgard.”
“She’s not mine.” Since Meg made an excellent squeaky toy, why wouldn’t Ferryman want to chase her when it was so much fun?"


Több új szereplővel színesedett a paletta, több udvar is előkerült, ami által a világ is egy kissé tisztább lett. Örültem az új karaktereknek, lettek új kedvenceim, csak sajnos ennek hála viszont néhány régi szereplő kevesebb teret kapott ebben a részben. Hiányoztak na, nincs mit szépíteni rajta. Ezen meg egy kicsit meg is lepődtem, nem gondoltam, hogy némelyikük ennyire hozzám nőtt. Még mindig nagyon szeretem Meg képességét - a megnyilvánulásától kezdve egészen az eredményéig. Nagyon jó ötlet. Örülök, kicsit többet megtudtunk az eredetéről, ugyanakkor még mindig kellően titokzatos maradt. Simon és Meg, hogy úgy mondjam, bénázása meg kifejezetten aranyos volt, örülök, hogy nem sietünk sehova. Kellően sok időt és teret kapnak a különböző kapcsolatok - akár az ember és Mások között bizalom kialakulásáról legyen szó. Még mindig a regény apróságait imádom nagyon, ezek azok, amik különlegessé teszik számomra. Megint volt benne akció, bár én azért egy kicsit többre számítottam a nagy felvezetés után. habár így meg tökéletesen lejött, hogy az emberek mennyire nem egy szinten állnak a Másokkal erő szempontjából.

Összességében tehát - most nem akarok olyan hosszú értékelést írni^^ - nagyon jó volt a folytatása is és szerintem maradéktalanul meg tudta tartani az első rész szintjét. Ráadásul elérte azt is, hogy egyre kíváncsibb legyek a háttérben húzódó események iránt.

*************
5/5

Következő rész
Borító: 3/5 - A külföldi borítók nem jönnek be, egyáltalán nem így képzelem el Meget.
Történet: 4,5/5
Megvalósítás: 5/5  
Karakterek: 4,5/5
Kedvenc karakter: Simon, Vlad, Meg, Tess, Henry

Kiadó: Roc
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 369.o.
Műfaj: urban fantasy
Goodreads-es átlag: 4.32
Molyos átlag: 94%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése